Decizii importante pentru Medgidia, luate în cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie. 18 proiecte de hotărâre aprobate

Joi, 27 octombrie 2022, la Primăria Municipiului Medgidia s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Ordinea de zi a cuprins 19 proiecte de hotărâre, din care nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi admis proiectul privind aprobarea documentației de urbanism Elaborare plan urbanistic zonal – zonă mixtă de industrie, comerț/birouri, sport, agrement, educație, generat de imobilul teren, identificat cu număr cadastral 100843.

Primele proiecte au vizat rectificarea bugetelor Municipiului Medgidia, al Poliției Locale, Clubului Sportiv și Spitalului Municipal, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare de funcționare până la sfârșitul acestui an.

În ședința din octombrie au fost repartizate șapte unități locative aflate în administrarea DGDPP, solicitanților din lista de priorități pentru locuințe sociale și a celor construite din fondul locativ de stat din municipiul Medgidia. De asemenea, s-a aprobat vânzarea prin licitație publică a trei imobile terenuri intravilane aparținând domeniului public al Municipiului Medgidia., transmit reprezentanții Consilului Local Medgidia. 

Un alt proiect aprobat în ședința lunii octombrie face referire la construirea de insule ecologice digitalizate în Municipiul Medgidia. Pentru eficientizarea sistemului de management al deșeurilor, Municipiului Medgidia intenționează să instaleze 23 de insule supraterane încasetate cu 5 containere de câte 1,1, mc și 27 insule supraterane compuse din 5 containere supraterane staționare, schimbarea sistemului de colectare și folosirea de noi tehnologii prin aplicarea la finanțarea în cadrul Subinvestiției I.1.B – construirea de insule ecologice digitalizate.

Potrivit sursei citate, totodată, s-a aprobat numărul și cuantumul burselor care se vor acorda pentru anul școlar 2022-2023. Pentru anul școlar în curs s-a aprobat alocarea unui număr de de 1274 de burse, după cum urmează: 20 burse de performanță a câte 500 lei, 466 burse de merit în valoare de 200 lei/bursă, 150 burse de studiu în valoare de 150 lei/bursă și 638 burse de ajutor social a câte 200 lei.

Supus recent dezbaterii publice, proiectul cu privire la delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a fost de asemenea aprobat în ședința de consiliu. Prin delegarea gestiunii se atribuie unui operator responsabilitatea de prestare a serviciului de salubrizare, pe baza unui contract încheiat între Municipiul Medgidia și operator. Forma și durata pentru care se propune încheierea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Municipiul  Medgidia  este Acord Cadru pe o perioadă de patru ani prin încheierea anuală a unor contracte subsecvente, în baza următoarelor documente: studiul de oportunitate, caiet de sarcini și regulament.

Citește care a fost ordinea de zi a ședinței, aici 

Consilierii locali din Medgidia se reunesc în ședință. Discută despre cuantumul burselor. Ce alte proiecte sunt pe ordinea de zi
 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au făcut averi impresionante Firmele familiei Stamate – Banu, abonate la contracte cu statul! Cel mai recentă atribuire directă vine de la Primăria Medgidia (DOCUMENTE)

22 Sep 2023 989

Licitații publice Cine a câștigat contractul de iluminare arhitecturală a sediului Primăriei Medgidia?(DOCUMENT)

14 Sep 2023 565

Firma Minex SRL, din Slobozia, contract cu Primăria Medgidia. Este vizat sistemul de iluminat public

08 Sep 2023 866

Cumpărări directe Constanța Igma System Centre SRL Constanța va asigura dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Spiru Haret, din Medgidia (DOCUMENT)

08 Sep 2023 518

Licitații Constanța Elys Interdecor SRL și Masterclass AG SRL se vor ocupa de lucrările de la Școala Gimnazială I.L. Caragiale, din Medgidia (DOCUMENT)

30 Aug 2023 620

Licitații Constanța Primăria municipiului Medgidia a atribuit către Iridex Group Salubrizare SRL un contract de peste 1,2 milioane de euro (DOCUMENT)

28 Aug 2023 1827

Licitații Constanța Holding Hondor Stil SRL, contract de peste 1,4 milioane de euro cu Primăria Medgidia, pentru lucrările la Școala Gimnazială Spiru Haret din municipiu (DOCUMENT)

24 Aug 2023 551

Primăria Medgidia achiziționează tractorașe de tunz gazon în valoare de peste 170.000 de lei (DOCUMENT)

13 Aug 2023 1323

Achiziții Constanța Ce cumpără Primăria Medgidia prin cumpărare directă?

13 Aug 2023 1521

Primăria Medgidia solicită acord de mediu pentru Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Medgidia

10 Aug 2023 766

Ciclism CS Medgidia Daria Solomon, pe locul întâi la Cupa Orașului Zărnești, a treia etapă din Cupa României de Șosea (GALERIE FOTO)

03 Aug 2023 925

Alergătorul Andrei Ene, de la CS Medgidia, perseverent în evoluția de la Bucovina Ultra Rocks

02 Aug 2023 610

Consiliul Local al Municipiului Medgidia Ce proiecte de hotărâre au fost aprobate în ședința ordinară aferentă lunii iulie

28 Jul 2023 575

Consiliul Local al Municipiului Medgidia, convocat în ședință ordinară. Sunt mai multe proiecte pe ordinea de zi

27 Jul 2023 497

Înscrieri la secțiile de lupte ale CS Medgidia

25 Jul 2023 654