Proiectele de acordare a titlului de cetățean de onoare al județului Constanța pentru cuplul de actori Maria și Sorin Mihai Vasilescu au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța!



Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 28  februarie 2023, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 19 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței.

Proiectele privind aprobarea preluării bunului imobil teren și construcții - Muzeul de Artă Populară Constanța, din domeniul public al U.A.T. Municipiul Constanța în domeniul public al U.A.T. Județul Constanța și cel privind preluarea managementului instituției Muzeul de Artă Populară Constanța din subordinea Consiliului Local Municipal Constanța în subordinea Consiliului Județean Constanța, au fost votate și aprobate în ședința de astăzi cu un număr de 34 de voturi pentru.

Organigrama și Statul de Funcții are un număr  de 24 de posturi, din care 3 posturi stabilite pentru funcții de conducere și 21 posturi funcții de execuție.

Bugetul Consiliului Județean Constanța, a suferit astăzi o modificare a structurii datorită trecerii în subordinea instituției noastre a Muzeului de Artă Populară Constanța. În acest sens, prin adoptarea bugetului acestei instituții, s-a majorat și bugetul Consiliului Județean cu această alocare, care se ridică la valoarea de 2.078.000 lei. Pentru mai multe detalii privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru anul 2023, puteți consulta documentele aici.

Un proiect important de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a fost cel privind aprobarea preluării bunului imobil (teren extravilan) situat în Municipiul Medgidia, Județul Constanța, Parcela A958/l/2, identificat cu număr cadastral 110525 din domeniul public al Municipiului Medgidia în domeniul public al Județului Constanța. În vederea sprijinirii demersului inițiat de către Direcția Generală de Proiecte, privind identificarea unor suprafețe de teren disponibile pentru realizarea de investiții nerambursabile care să ofere, dezvoltare economică, alinierea la reglementările legislative naționale sau europene și protecție socială prin înființarea de noi locuri de muncă permițând totodată realizarea dezideratului comun de dezvoltare durabilă a comunității constănțene, este oportună realizarea unui adăpost pentru protecția animalelor fără stăpân. Suprafața totală a terenului la care facem referire este de 4 hectare.

Următorul proiect de pe ordinea de zi a fost cel cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Prin realizarea acestei investiții se vor asigura condiții corespunzătoare în vederea desfășurării activităților culturale pe perioada estivală, acest lucru creând și o afluență mai mare a turiștilor pe litoralul românesc. Valoarea totală a investiției este de 23.263.288,73 inclusiv TVA.

Un alt proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea Acordului de Cooperare între Județul Constanța din România și Raionul Strășeni din Republica Moldova. Parteneriatul urmărește stabilirea de relații de cooperare în domenii de interes reciproc, potrivit atribuțiilor de care dispun. Scopul acordului este acela de dezvoltare a unor relații bilaterale de cooperare în domeniile administrației publice locale, dezvoltare socio-economică teritorială și rurală, investiții, știință și pregătire profesională, comunicare, educație, cultură, sănătate, turism, sport, protecția mediului, schimb de informații și promovarea reciprocă a imaginii celor două țări, precum și în alte domenii de interes comun în concordanță cu legislația în vigoare din România și Republica Moldova.

De asemenea, a fost votat și proiectul privind aprobarea regimului finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe anul 2023. Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile din fonduri publice ale Județului Constanța, alocate pentru activități nonprofit de interes general, cuprinse în bugetul județean sunt în cuantum total de 10.500.000 lei din care 4.500.000 lei destinați proiectelor sportive, 4.500.000 lei pentru proiecte sau evenimente culturale și 1.500.000 lei pentru proiecte din domeniul social-sănătate.

Proiectele cu privire la acordarea titlului de cetățean de onoare lui Mihai Sorin Vasilescu și Mariei Lupu Vasilescu, nu au mai intrat în dezbaterea aleșilor locali, acestea fiind retrase de către inițiator. Proiectele primeseră avize negative și de la Comisiile de specialitate.


Detalii aici:

Consiliul artistic al Teatrului nu este de acord! Actorii Maria Lupu și Mihai Sorin Vasilescu propuși pentru titlul de cetățean de onoare al județului Constanța (DOCUMENTE)



Un ultimul punct dezbătut și aprobat al ședinței de astăzi face referire la aprobarea proiectului ”Achiziționarea de echipamente pentru unitatea de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța” și a cheltuielilor legate de proiect. Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” aduce la cunoștința CJC, intenția de a depune, în vederea finanțării, proiectul ”Achiziționarea de echipamente pentru unitatea de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța” în cadrul PNRR. Una dintre cerințele obligatorii ale Ghidului beneficiarului  face referire la  hotărârea de aprobare a proiectului, a valorii acestuia și a acordului de parteneriat. Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 6.154.807,94 lei inclusiv TVA, iar contribuția proprie a spitalului este de 11.900 lei inclusiv TVA, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

A fost aprobat și proiectul  de înființare a serviciilor publice la nivelul Consiliului Județean Constanța, în acord cu strategia de dezvoltare durabilă a județului cu doar 4 voturi împotrivă și 33 „pentru".

Ședința de astăzi a fost ținută în regim de videoconferință și au fost prezenți 37 de consilieri județeni.


Ordinea de zi: 

I. Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 31.01.2023 .

II. Proiecte de hotărâri

1. Proiect de hotărâre nr.44/10.02.2023 privind plata cotizațiilor și contribuțiilor ale UAT Județul Constanța, în calitate de membru al unor asociații, pe anul 2023.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

2. Proiect de hotărâre nr.45/10.02.2023 privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Constanța domnului Mihai Sorin Vasilescu.

Iniţiator, Consilier Județean, Nicoleta Bercaru

3. Proiect de hotărâre nr.46/10.02.2023 privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Constanța doamnei Maria Lupu Vasilescu.

Iniţiator, Consilier Județean, Nicoleta Bercaru

4. Proiect de hotărâre nr.47/13.02.2023 privind componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

5. Proiect de hotărâre nr.48/13.02.2023 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.229/21.09.2022.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

6. Proiect de hotărâre nr.49/13.02.2023 privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Constanța nr.231/21.09.2022.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

7. Proiect de hotărâre nr.50/14.02.2023 privind aprobarea preluării bunului imobil (teren extravilan) situat în Municipiul Medgidia, Județul Constanța, Parcela A958/1/2, identificat cu număr cadastral 110525 din domeniul public al Municipiului Medgidia în domeniul public al Județului Constanța

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

8. Proiect de hotărâre nr.51/21.02.2023 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2023.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

9. Proiect de hotărâre nr.52/22.02.2023 privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

10. Proiect de hotărâre nr.53/22.02.2023 privind aprobarea preluării bunului imobil teren și construcții-Muzeul de Artă Populară Constanța, din domeniul public al UAT Municipiul Constanța în domeniul public al UAT Județul Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

11. Proiect de hotărâre nr.54/22.02.2023 privind încheierea unui Protocol de Colaborare între Asociația Dăruiește Aripi, UAT Județul Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

12. Proiect de hotărâre nr.55/22.02.2023 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza DALI, pentru obiectivul de investiție Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

13. Proiect de hotărâre nr.56/22.02.2023 privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Programului de Evenimente Culturale, pe anul 2023 pentru Muzeul de Artă Populară Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

14. Proiect de hotărâre nr.57/22.02.2023 privind modificarea și completarea Anexelor 1 și 2 la Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.346/20.12.2022.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

15. Proiect de hotărâre nr.58/22.02.2023 privind aprobarea Acordului de cooperare între Județul Constanța din România și Raionul Strășeni din Republica Moldova.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

16. Proiect de hotărâre nr.59/22.02.2023 privind aprobarea regimului finanțărilor nerambursabile,din fondurile bugetului județean, pe anul 2023.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

17. Proiect de hotărâre nr.60/22.02.2023 privind preluarea managementului, aprobarea Organigramei și a Statului de funcții pentru Muzeul de Artă Populară Constanța.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

18. Proiect de hotărâre nr.61/22.02.2023 privind aprobarea proiectului ,,Achiziționarea de echipamente pentru unitatea de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Apostol Andrei” Constanța” și a cheltuielilor legate de proiect.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa


Se suplimentează proiectul ordinii de zi al ședintei ordinare a Consiliului Judetean Constanța din data de 28.02.2023, ora 13:00, convocata legal prin dispozitia nr.66/22.02.2023. 


Iată ordinea suplimentară: 

1. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea anexei nr.1 la Hotărarea Consiliului Județean Constanța nr.102/21.04.2021

Initiator, Presedintele Consiliului Județean Constanța


2. Proiect de hotărâre privind înființarea serviciilor publice la nivelul Consiliului Județean Constanța, acordate cu Strategia de Dezvoltare Durabila a judetului Constanta

Initiator, Presedintele Consiliului Județean Constanța

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 413

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 686

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 377

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 850

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 456

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2740

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 837

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 905

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 404

Repartizarea unor spații către Teatrul „Căluțul de Mare” și către Centrul Cultural Județean „Teodor Burada” Constanța, pe masa consilierilor județeni (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 613

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 487

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 884

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 534

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 621

Ședință CLM Constanța Apartenența la domeniul privat al municipiului Constanța a două terenuri, printre proiectele de pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 568