Ședință de Consiliu Județean 429 de burse aprobate, pentru elevii care frecventează cursurile celor trei școli speciale, din subordinea CJC

  • Consiliul Județean Constanța s-a reunit astăzi, 17 decembrie 2020, în ultima ședință ordinară din acest an și au fost prezenți 35 de consilieri din totalul de 37.
  • Cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au fost cele privind dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei COVID – 19, dotarea Spitatulului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
Consiliul Județean Constanța s-a reunit astăzi, 17 decembrie 2020, în ultima ședință ordinară din acest an și au fost prezenți 35 de consilieri din totalul de 37.

Ședința a fost ținută în regim de videoconferință, iar pe ordinea de zi au fost un număr de 25 de proiecte de hotărâri și două proiecte pe lista suplimentară.

Cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au fost cele privind dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei COVID – 19, dotarea Spitatulului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19.

Pentru aceste proiecte se va aloca suma totală de 43.148.697 lei, valoare care reprezintă decontarea echipamentelor de protecție și a consumabilelor achiziționate de către cele două instituții sanitare și achiziționarea de echipamente medicale noi, care să vină în creșterea capacității de intervenție în lupta contra noului coronavirus.

Astfel, printre cele mai importante echipamente medicale ce urmează a fi achiziționate pentru Spitaul Clinic Județean de Urgență sunt: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital cu grafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare și aparate de anestezie.

Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie urmează a fi achiziționate următoarele echipamente: un echograf doppler portabil și unul fix, defibrilator cu monitor LCD bifazic – sincron și asincron, bronhoscop flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sanguine portabil, echograf portabil cu traducător US pentru cord și plămân, aparat Roentgen digital fix și mobil, precum și echipamente de dezinfecție prin nebulizare.

Un alt proiect, important, a fost cel care privește stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2020 – 2021 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special. Astfel, au fost aprobate 429 de burse pentru elevii care frecventează cursurile celor trei școli speciale, din subordinea Consiliului Județean Constanța, burse care se ridică la valoarea de 300 lei de elev pe lună fiecare și vor fi împărțite în trei categorii: burse de merit, burse de studiu și burse sociale.

Au mai fost adoptate și proiectele de hotărâri care privesc desemnarea administratorului special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP), desemnarea reprezentanților Județului Constanța în cadrul Adunărilor Generale ale Asociațiilor Grup de Acțiune Locală (GAL) și a Asociației „Grup Local Dobrogea Nord”, în care instituția noastră este membru, precum și modificarea componenţei Comisiei Tehnico - Economice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Mai exact, administrator special al RAJDP Constanța a fost desemnat domnul Dan Iulian Marin, care a primit un număr de 30 de voturi. Ca reprezentant al GAL Constanța Centru a fost votată doamna Mădălina Emilia Tudora, pentru GAL Constanța Sud a fost votat domnul Lucică Ilie Pascu, iar domnul Costel Cătălin Ilie a fost votat să reprezinte Consiliul Județean în Asociația „Grup Local Dobrogea Nord”. În urma votului consilierilor județeni, Comisia Tehnico - Economică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a fost modificată prin completarea acesteia cu următoarele funcții:
Președinte: Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța;

Membri reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța: Gianina Ionela Topolov și Edward Ilyus Nedelcu, consilieri județeni.De asemenea, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Județean Constanța, a mai fost hotărârea privind modificarea componenței Comisiei pentru Protecția Copilului Constanța, unde doamna Carmen Răducu l-a înlocuit pe domnul Petre Dinică, în funcția de vicepreședinte. Tot pe lista suplimentară s-a mai aflat și proiectul de hotărâre ce privea desemnarea reprezentanților CJC în Consiliul de conducere al Fundației Județene pentru Tineret Constanța. Aceștia sunt: Marian Țuțuianu, Diana Ionescu și Dragoș Frâncu.

Menționăm că în urma sedinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, au fost adoptate în total un număr de 27 de Hotărâri, a transmis Consiliul Județean Constanța

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

19 Jan 2022 626

Consiliul Local al comunei 23 August, convocat în ședință ordinară. Printre proiecte, rețeaua şcolară de învăţământ preuniversitar de stat (DOCUMENTE)

14 Jan 2022 440

Ultima ședință a Consiliul local al municipiului Constanţa. Se votează taxele și impozitele pentru 2022. Se revocă taxa pentru spații verzi!

28 Dec 2021 1490

USR spune „NU“ taxei pentru spaţiile verzi, propusă de Vergil Chiţac

27 Dec 2021 2016

Proiect aflat pe ordinea suplimentară a ședinței Consiliului Local al municipiului Constanța. Se referă la regulamentul parcărilor

23 Dec 2021 785

Imediat după Crăciun, constănțenii află dacă se măresc sau nu, taxele și impozitele locale!(DOCUMENTE)

23 Dec 2021 1147

Andrada Dordea de la USR Constanța a renunțat la mandatul de consilier județean

22 Dec 2021 1126

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, în şedinţă extraordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

21 Dec 2021 1133

Consiliul Local al Comunei Niculițel, județul Tulcea, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (DOCUMENT)

16 Dec 2021 441

Județul Constanța Consiliul local al comunei Târgușor, convocat în ședință ordinară. Se discută și despre achiziționarea de ornamente stradale pentru sărbătorile de iarnă

10 Dec 2021 577

Consiliul local al comunei Valu lui Traian, convocat în ședință ordinară

03 Dec 2021 288

Ședinţă ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. Gigacaloria costă 450 de lei de la 1 ianuarie 2022. PUZ Mamaia rămâne în vigoare (DOCUMENT)

26 Nov 2021 1985

Regulamentul de acces în Zona Peninsulară nu a fost suspendat. Constănțenii au scandat sub ferestrele Primăriei Constanța - „Să vă fie rușine”! (VIDEO)

26 Nov 2021 1478

Ședință extraordinară CLM. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

25 Nov 2021 733

Grupul consilierilor USR convoacă CLM, în ședință extraordinară. Se discută despre regulamentul în Zona Peninsulară din Constanța

24 Nov 2021 697