Consilierii locali au aprobat Municipiul Constanţa va avea o nouă companie - CT Heat&Energy SA (galerie foto)

Consilierii municipali se reunesc în ședința extraordinara de consiliu local municipal. Pe ordinea de zi sunt patru proiecte de hotărâre care vizează rectificarea bugetară pentru anul în curs, stabilirea modalității de gestiune a serviciului de alimentare în sistem centralizat, achiziția serviciilor și asistentei juridice pentru reorganizarea RADET, dar și aprobarea deplasării în străinătate a unui consilier local.

Proiectul ordinii de zi
 
1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea studiului privind ”Stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului Constanța”;    
iniţiator: primar Decebal Făgădău
avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5;
 
2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2019;
iniţiator: primar Decebal Făgădău
avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5;
 
3. Proiect de hotărâre privind achiziția serviciilor de consultanță și asistență juridică în vederea reorganizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat din municipiul Constanța;
iniţiator: primar Decebal Făgădău
avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5;
 

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării în străinătate a domnului consilier local Teodor Patrichi pentru îndeplinirea unei misiuni cu caracter temporar și aprobarea cheltuielilor aferente acestei deplasări.
iniţiator: primar Decebal Făgădău
avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5.

 
UPDATE: În cadrul şedinţei sunt prezenți 23 de aleși locali.

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău explică pe scurt studiul de la punctul 1. Primarul spune că de la ședința anterioară, a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai ministerului fondurilor europene, specialiști în energie și cu decidenții locali, astfel încât să se construiască un sistem viabil pentru strategia energetică a municipiul Constanţa.

UPDATE 2: Transferul magistralelor CET în patrimoniul municipiului Constanța, face primăria eligibilă să acceseze fonduri europene, mai afirmă primarul.

A existat și o consultare cu Comisia Europeană pe această chestiune și municipiului Constanța este eligibil prin noul apel care va fi lansat curând de CE.

În acest moment, studiul de fezabilitate al proiectului este în curs de actualizare, adaugă edilul.

Studiul care urmează să fie aprobat de aleșii locali poate fi optimizat, spune primarul Constanței.

Noua denumire a companiei va fi CT Heat&Energy SA, companiei de alimentare în sistem centralizat. Compania va include și distribuția, pe care astăzi o face RADET.

UPDATE 3: Următorul proiect care vizează rectificarea are legătură cu primul punct. Astfel, mare parte din banii primiți de municipalitate prin echilibrarea bugetelor și din TVA vor merge către achiziția rețelelor CET, studiu, consultanţă pentru noua societate care va alimenta sistemul centralalizat care se va înființa.

Alți bani merg către subvenția RATC, către şcoli şi vouchere de vacanţă pentru medicii din cabinetele școlare.

Proiectele au fost aprobate cu 23 de voturi "pentru".

UPDATE 4: La proiectul nr. 4 este vorba despre o vizită în SUA, în luna octombrie.

Din delegația municipiului Constanța vor mai face parte și consilierul primarului pentru relații internaționale Marian Pârjol și viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 401

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 473

Ședință CJ Constanța Emiterea acordului CJ Constanța pentru SC Rețele Electrice Dobrogea SA, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 459

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 454

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 952

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 874

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 970

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, convocat în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

29 Mar 2024 709

Consiliul Local al comunei Valu lui Traian, județul Constanţa, se întrunește în ședință extraordinară. Lista proiectelor pe ordinea de zi

01 Mar 2024 476

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte. Sala Polivalentă, peste 10 milioane de euro (VIDEO)

27 Feb 2024 730

Ședință CLM Constanța Se va vota bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2024 al societății Termocentrale Constanța SRL (DOCUMENT)

26 Feb 2024 511

CL Constanţa, în ședinţă extraordinară Pe ordinea de zi, un proiect ce vizează orașele verzi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 564

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședinţă extraordinară. Cinci proiecte pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 918

Ședință extraordinară a Consiliului Municipal Constanța! Amendamentele USR nu trec de votul CLM

14 Feb 2024 587

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1326