LIVE TEXT Ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanța la Universitatea Maritimă Constanța. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat astăzi, de la ora 12.00 în şedinţă ordinară în Aula „Gavrilă Rican” a Universității Maritime Constanța.

UPDATE. ora 12.15

În debutul ședinței tenorul Iulian Bratu, de la Teatrul Național de Operă și Balet Constanța a intonat Imnul României și Imnul Dobrogei. 

UPDATE. 2 

Sorin Belu de la Baricada Verde i-a dat primarului Decebal Făgădău lecitină și ziare mai vechi în care făcea declarații pe care acum nu le respectă. 

Sunt prezenti 22 de consilieri, trei lipsesc. Președintele de ședința Mărioara Cojoc a anunțat că proiectele  36,37,38,39,40,41 au fost retrase de pe ordinea de zi. 

Au fost introduse trei proiecte pe ordinea suplimentară: 
 
  1. Proiect de hotărâre privind actualizarea Documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa a II-a” și a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Inițiator, primar Decebal Făgădău.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat pentru organizarea evenimentului „Sărbătoarea etniei romilor din România”. iniţiator: primar Decebal Făgădău
  3. Proiect de hotărâre privind completarea anexei nr. 1 la HCL nr. 50/201 privind organizarea Consiliului de administraţie al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa. iniţiator: primar Decebal Făgădău
UPDATE. 3 Se acordă titluri de cetățean de onoare

În cadrul ședinței vor fi acordate titluri de cetățean de onoare pentru: 
  • plutonier adjutant Ioan Iulian Căpăţână, pentru contribuţiile avute în teatrele de operaţii
  • maestrul Gheorghe Stanciu, pentru cariera pusă în slujba culturii constănţene
  • sportiva Daniela Sofronie pentru contribuţia avută în gimnastica constanţeană
  • Elena Buhaiev, post -mortem pentru contribuţia şi dezvoltarea scrimei constănţene. 
Primul titlu a fost oferit post mortem pentru Elena Buhaiev.Titlul este ridicat de cele doua fiice, Roxana și Andreea Buhaev, iar Elena Frâncu spune câteva cuvinte despre Elena Buhaiev. 

"Îmi doream ca Elena Buhaiev să fie în viata când va primi acest titlu. A trecut prin viață cu nota zece" - a precizat Elena Frâncu. 

Următorul titlu de cetățean de onoare al municipiului Constanța este acordat sportivei Daniela Sofronie. 

"Mă simt onorată să primesc acest titlu. Vreau să mulțumesc primarului Făgădău, domnului Floroiu și consiliului local că mi-au îndeplinit acest vis"  - a spus Daniela Sofronie. 


I se oferă titlul de cetățean de onoare și lui Gheorghe Stanciu de la Opera din Constanța. Și acesta a mulțumit pentru titlul oferit. 

În continuare i se acordă titlul de cetățean de onoare și plutonierului adjutant Ioan Iulian Căpăţână, pentru contribuţiile avute în teatrele de operaţii. 

”Este o onoare sa fiu cetățean de onoare al municipiului Constanța!” - a spus plutonierul adjutant Ioan Iulian Căpăţână. 

UPDATE. 4


A început ședința de consiliu. Primele două proiecte au trecut. Se trece direct la punctele 3 și 4, prin care se validează funcțiile celor doi consilieri de la PNL, Tudor Gavrilă și Marius Tulică. 

Au fost validate cele două funcții și astfel redevin consilieri locali. În continuare are loc depunerea jurământului. 

UPDATE. 5

S-a ajuns la proiectul 5 de pe ordinea de zi. Vorbește primarul Decebal Făgădău. 

„Vă propun astăzi să votam câteva proiecte extrem de importante. Pentru că termenul limită este destul de strâns, pentru că ghidurile de finanțare au fost mai puțin aplicate, după multe divergențe de opinie, ajungem astăzi să supunem aprobării proiecte importante pentru orașul nostru. Este vorba despre proiectele 5,6,7și 11: 
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bulevardul 1 Mai - şoseaua Mangaliei” – faza DAL, 
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” – faza DALI,  
Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia” – faza DALI și 
Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski” – etapa DALI.
Sunt proiecte privind mobilitatea în Constanța și proiecte care vor schimba transportul în oraș” -  a declarat Decebal Făgădău. 


Primarul Făgădău a menționat că proiectele vizează o regândire a relației pieton-șofer-biciclist. Va fi introdus conceptul de smart city, se vor planta arbori adecvati și se vor trasa benzi de circulație dedicate transportului în comun.Fiecare arbore tăiat va fi înlocuit cu alți 5, în cadrul acestor trei proiecte. 

UPDATE. 6

Primarul a propus amendamente la proiectele 6 și 8. A fost votat proiectul 5. 

La proiectul 6 a fost depus următorul amendament: "Aș vrea sa se inlocuiasca câteva cifre. Totalul investiției și sa definim capitolul construcții și montaj, aproximativ 90 de milioane cu tva” - a declarat Decebal Făgădău.  

La proiectul 6 au fost 24 de voturi, deoarece au fost validați și cei doi consilieri PNL, astfel că numărul consilierilor locali prezenți în sală a ajuns la 24. 

S-a votat și proiectul  7. 

La proiectul 8 a fost depus amendament. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivului de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare, Constanţa”. 

"Întrucât am făcut ședința cu colegii mei și am avut și vizita ministrului Suciu de la MDRAP am analizat posibilitatea de a analiza acest proiect și nu doar pentru a fi pregătit pentru POR. Dacă această școala nu va încăpea pe POR, ar fi păcat sa nu depunem proiectul pe alte axe unde se înregistrează economii” -  adeclarat Decebal Făgădău. 


Proiectul se modifica în sensul în care sa poate fi depus pe orice axa a POR, acesta fiind amendamentul. Proiectul a fost votat. 

Au trecut și proiectele 9, 10, 11, 12, 14.

La proiectul 15 s-a decis ca reprezentant al municipiului Constanța să fie viceprimarul Costin Răsăuțeanu. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special în Adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” reprezentantului municipiului Constanţa. 

UPDATE. 7

Proiectul 13 a fost retras la solicitarea PNL. 

Au trecut și proiectele 16, 17, 18, 19,. 20, 21, 22, 23 (cu șapte abțineri), 24, 25. 

Au fost votate și proiectele 26, 28, 29, 30. 

Proiectul 27 nu a trecut. 


UPDATE. 8

Au trecut și proiectele 31, 32, 33, 34, 35. 

De la 36 la 41 proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi.  

”Proiectele au fost retrase pentru că îmi doresc transparență totală” - a precizat Decebal Făgădău care a menționat că a primit puncte de vedere legate de evaluarea terenurilor care au avertizat ca nu sunt reale acele valori. „Pentru a nu supune la vot proiecte atacabile am preferat să le retrag și să avem o discuție cu beneficiarii” - a mai adăugat edilul care a făcut un reproș public Direcției de Specialitate, Direcția de patrimoniu și cadastru pentru felul în care au întocmit evaluările și a cerut să fie refăcute. 

UPDATE. 9

Proiectul 42 nu a trecut. Au fost înregistrate 8 voturi împotrivă și 3 abțineri. La proiectul 43 au fost înregistrate 8 voturi împotrivă, iar la 44 o abținere.  

Au trecut și proiectele 45 și 46. 

Se intră pe ordinea suplimentară. Au trecut și cele trei proiecte de pe ordinea suplimentară. 

UPDATE. 10

La finalul ședinței de Consiliu Local, primarul Decebal Făgădău a vorbit despre locul în care s-a desfășurat ședința și i-a mulțumit rectorului Universității Maritime Constanța, prof. univ. dr. Cornel Panait pentru găzduirea în Aulă. De asemenea a mulțumit și pentru tot ceea ce fac pentru învățământul universitar constănțean. 

Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte:  
 
1. Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 28.02.2019; 

2. Aprobarea procesului verbal al ședinței extraordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 20.03.2019; 

3. Proiect de hotărâre privind validarea în funcţia de consilier local a domnului Gavrilă Florin Tudor;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
4. Proiect de hotărâre privind validarea în funcţia de consilier local a domnului Tulică Marius;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, zona bulevardul 1 Mai - şoseaua Mangaliei” – faza DALI;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
6. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Acces şi mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanţa” – faza DALI;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între Gara CFR şi staţiunea Mamaia” – faza DALI;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivului de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare, Constanţa”;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
9. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Constanţa la programul „WiFi4EU Promovarea conectivităţii la internet în comunităţile locale, în Municipiul Constanţa”;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
10. Proiect de hotărâre privind aprobarea participării Municipiului Constanţa în calitate de partener în proiectul „ALT/BAU Transfer Networks, Alternative Building Activation Units” şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea finanţării acestuia în cadrul programului Operaţional Urbact III 2014-2020;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reamenajarea spaţiului public din zona Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski” – etapa DALI;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
12. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării „Centrului pentru persoane fără adăpost Sfânta Filofteia” în subordinea Direcţiei generale de asistenţă socială – Direcţia sprijin comunitar, în cadrul căruia vor funcţiona două servicii adresate persoanelor fără adăpost: „Adăpost de noapte” şi „Centru de zi pentru integrare/reintegrare socială”;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC ECOSAL SRL Constanța pentru anul 2019;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
14. Proiect de hotărâre privind împuternicirea directorului SC ECOSAL SRL Constanţa pentru îndeplinirea unor proceduri de înregistrare documente la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi Banca Transilvania;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
15. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special în Adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” reprezentantului municipiului Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
16. Proiect de hotărâre privind planul de acţiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă pentru beneficiarii Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
17. Proiect de hotărâre privind achiziţia serviciilor de consultanţă şi informare juridică, asistenţă şi reprezentare juridică în legătură cu organizarea, funcţionarea, restructurarea şi integrarea serviciului public de termoficare în municipiul Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
18. Proiect de hotărâre privind aprobarea rezultatului evaluării anuale a managementului Muzeului de Artă Populară Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
19. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri referitoare la ocuparea unui post vacant din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
20. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului referitor la condiţiile în care se realizează accesul furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice pe proprietatea publică sau privată a municipiului Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
21. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 262/2017 privind aprobarea componenței și a regulamentului de organizare și funcționare a comisiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
22. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 37114/22.02.2019 ce stabilește prețul de vânzare al bunului imobil proprietate privată a municipiului Constanța, situat în stațiunea Mamaia, aferent restaurant Sirena, în suprafață de 1657 mp, în vederea vânzării directe către SC Salvator SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
23. Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, aferent activului „Bufet Felix”, în suprafață de 854 mp, către SC Marina & Santis SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
 24. Proiect de hotărâre privind aprobarea oportunității vânzării directe a terenului situat în municipiul Constanța, bd.Tomis nr. 1, în suprafață de 384 mp, către SC Doris Trading SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
25. Proiect de hotărâre privind aprobarea regularizării suprafeței de teren ce face obiectul contractului de concesiune nr. 29005/25.02.2002 încheiat între municipiul Constanța și SC 2x2 Camen Comerț SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
26. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 52504/14.03.2019 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului ce a făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare autentificate sub nr. 248/19.03.2004, rectificat și sub nr. 249/19.03.2004, rectificat;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
27. Proiect de hotărâre privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
28. Proiect de hotărâre privind trecerea unor imobile situate în municipiul Constanța din domeniul privat în domeniul public al municipiului Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
29. Proiect de hotărâre pentru completarea și actualizarea HCL nr. 451/2017 privind aprobarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
30. Proiect de hotărâre privind preluarea unor bunuri mobile în administrarea Consiliului local al municipiului Constanța din administrarea RATC Constanța;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
31. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
32. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea unui imobil aflat în domeniul privat al municipiului Constanța, poligon 3, poligon 4, lot 1/3, în vederea înscrierii în cartea funciară;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
33. Proiect de hotărâre privind acordarea dreptului de uz și servitute în favoarea E-Distribuție Dobrogea S.A. asupra unor terenuri situate în municipiul Constanța, pentru racordarea la rețeaua electrică de interes public;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
34. Proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate domnului Dana Ștefan, revoluționar, a unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii nr. 341/2004;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
35. Proiect de hotărâre privind atribuirea în proprietate domnului Oprea Dorel, revoluționar, a unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în baza Legii nr. 341/2004iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
36. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 756 mp situat în municipiul Constanța, str. Pescarilor nr. 41, bloc FZ12, scările C şi D, în favoarea societății Stejarul SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
37. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 733 mp situat în municipiul Constanța, str. Pescarilor nr. 41, bloc FZ12, scările E şi F, în favoarea societății Stejarul SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
38. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 1.253 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Restaurant Vatra, în favoarea societății Agro Sofil SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
39. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 72,12 mp situat în municipiul Constanța, Aleea Heracleea nr. 7-9, lot 1, în favoarea societății Livani Prod SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
40. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 115 mp situat în municipiul Constanța, str. Suceava nr. 5, în favoarea doamnei Ciolacu Dumitroula-Simona;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
41. Proiect de hotărâre privind constituirea dreptului de superficie cu titlu oneros asupra terenului în suprafață de 501 mp situat în municipiul Constanța, str. Interioară 3 nr. 1, în favoarea doamnei Caluda Elena;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
42. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia, zona Pinguin, investitor SC Real Estate Investment SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
43. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire imobil D+P+8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia, zona hotel Caraiman, investitor Bucureanu Anca;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
44. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru zona delimitată de şos. Mangaliei, intr. Mangaliei, calea ferată şi incinta SC Carmeco SA, iniţiator SC Ever Green Recycling SRL;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
45. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire locuinţă, str. Siretului nr. 26-28, investitor Itoafă Florian;iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
46. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a evaluării anuale a managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa şi a componenţei comisiei de evaluare şi soluţionare a contestaţiilor.iniţiator: primar Decebal Făgădău
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 273

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 363

Proiectul în atenția consilierilor locali Iată cât vor plăti consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din Constanța începând cu 1 aprilie (DOCUMENT)

25 Apr 2024 511

Ședință CLM Constanța CSM Constanța și-a schimbat sediul. Unde este situat (DOCUMENT)

25 Apr 2024 370

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 306

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 413

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 311

Aprobarea raportului activității CA-ului CT BUS SA pentru trimestrul II din 2023 se află în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Apr 2024 273

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 322

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 630

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 541

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 453

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 639

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 503

Ședință CLM Constanța CT BUS SA a înregistrat un profit de peste 6,5 milioane de lei în anul 2023 (DOCUMENT)

23 Apr 2024 581