Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

  • Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL Constanța se află și Proiectul de hotărâre nr. 169/2024 privind darea în folosință gratuită pe durata existenței construcției Parohia „Schimbarea la față″(Biserica Greacă) a imobilului teren în suprafață de 880 mp, situat în municipiul Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr.36.
  • Iniţiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 4  și nr. 5 este primarul Vergil Chiţac.
 
Consiliul Local Constanța este convocat în ședință ordinară, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, vineri, 26 aprilie, de la ora 10:00.
 
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare se află și Proiectul de hotărâre nr. 169/2024 privind darea în folosință gratuită pe durata existenței construcției Parohia „Schimbarea la față″(Biserica Greacă) a imobilului teren în suprafață de 880 mp, situat în municipiul Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr.36. Iniţiatorul proiectului care are avizele Comisiilor de specialitate nr. 1, nr. 4  și nr. 5 este primarul Vergil Chiţac.
 
Astfel, consilierii locali vor aproba darea în folosință gratuită pe durata existenței construcției Parohia „Schimbarea la față"(Biserica Greacă), strada Mircea cel Batran nr. 36 asupra imobilului teren în suprafata de 880 mp, identificat cu nr. cadastral 2231660, situat în municiplul Constanta, strada Mircea cel Bătrân nr. 36, aflat în domeniul privat al municipiului Constanța. Folosința gratuită se acordă pe perioada existenței construcției - cu destinația Biserică.
 
Predarea-primirea imobilului-teren va fl dat in folosință gratuită prin Protocol de predare-primire încheiat între Serviciul topografie, cadastru, cartografie digitala și Parohia „Schimbarea la față"(Biserica Greacă) în termen de maxim 60 zile de la data intrării învigoare a prezentei hotărâri.
 
Titularul dreptului de folosință gratuită are următoarele obligații:
 
a) să folosească bunul potrivit destinației în vederea căreia i-a fost acordata folosinta gratuit;
 
b) să permită accesul proprietarului pentru efectuarea controlului asupra bunului;
 
c) să nu modifice bunul, în parte ori în integralitatea lui;

 
d) la încetarea folosinței gratuite, să restituie bunul în starea în care I-a primit, în afară de ceea ce s-a deteriorat din cauza vechimii, liber de orice sarcini.  Aleșii locali vor aproba contractul de comodat conform anexei nr.2 care face parte integrantă din prezenta hotarare.
 

Primarul municipiului Constanța urmează să semneze contractul de comodat. Compartimentul secretariat, relații consiliul local, administrație publică și fond funciar va comunica prezenta hotărâre Direcției patrimoniu, Serviciului topografie, cadastru și cartografle digitală, din cadrul Direcției generale urbanism și patrimoniu, Parohiei „Schimbarea la față"(Biserica Greacă), Direcției financiare S.P.I.T. Constanța în vederea ducerii la îndeplinire și Instituției prefectului județului Constanța.
 
În secțiunea Documente puteți consulta proiectul de hotărâre la care facem referire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali: Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)
 
Consilierii locali vor aporba principalii indicatori tehnico-economici: Școala Gimnazială nr.22 „I.C. Brătianu” din Constanța, reabilitată energetic (DOCUMENT)
 
Un constănțean, la mâna aleșilor locali: Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Confort Urban SRL va primi în gestiune delegată mai multe străzi din Cartierul Tomis Plus din Constanța pentru asfaltare (DOCUMENT)

25 Apr 2024 431

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 424

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 563

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 555

Ședință CL Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Crinului (DOCUMENT)

22 Apr 2024 519

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici​ (DOCUMENT)

22 Apr 2024 501

Terenul de peste 12.000 mp, amplasat de-a lungul lacului Tăbăcăriei Reamenajarea spațiului verde din zona Parc Tăbăcărie din municipiul Constanța, în atenția aleșilor locali (DOCUMENT)

21 Apr 2024 607

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 639

Ședință CL Constanța Proiect privind probarea scutirii de la plată chiriei pentru spațiile locative cu destinația de locuință în administrarea societății Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

21 Apr 2024 459

Imobiliare Constanța Certificat de urbanism pentru terenul vândut de municipalitate către firma lui Gheorghe Bujduveanu

05 Mar 2024 896

Spațiul situat în corpul CI al Liceulul Tehnologic "loan N. Roman" din Constanța va fi închiriat, cu destinația de chioșc alimentar (DOCUMENT)

29 Feb 2024 652

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1165

Proiectul de hotărâre, pe ordinea de zi a CLM Constanța Un constănțean vrea să dezmembreze un teren în vederea înscrierii în cartea funciară (DOCUMENT)

27 Feb 2024 754

CL Constanţa, în ședinţă extraordinară Pe ordinea de zi, un proiect ce vizează orașele verzi (DOCUMENT)

26 Feb 2024 624

Proiectul privind reabilitarea termică a Grădinițelor cu program normal „Zubeyde Hanim“ și „Tom Degețel“ din Constanța, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

25 Feb 2024 736