UPDATE 9 Sedinţa CLM Constanţa. Unele impozite se majorează. Un proiect vizează campania de sterilizare a câinilor de rasă comună

  • O nouă ședință a Consilului Local Municipal are loc luni, pe 28 decembrie.
  • Pe ordinea suplimentară se află proiectul de hotărâre privind ”Desfășurarea campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comună de pe raza municipiului Constanța

UPDATE 9: Aleșii locali au aprobat și cele trei proiecte de pe ordinea de zi suplimentară.  De departe, proiectul care a surescitat cel mai mare interes a fost cel privind desfășurarea campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comună de pe raza municipiului Constanța, inițiat de viceprimarul Ionuț Rusu și pe care îl puteți consulta în secțiunea "documente".
PSD a depus un amendament prin care solicită ca în protocolul să se stipuleze că municipalitatea nu are nicio obligație de a face plăți către un ONG, decât dacă acesta este de utilitate publică. 
Rusu susține că proiectul este perfect legal, fiind studiat atât de parteneri cât și de serviciul juridic al Primăriei. 
Practic, astăzi, aleșii locali nu au făcut decât să aprobe protocolul, urmând ca ulterior să se stabilească și termenii colaborării, inclusiv și din punct de vedere finaciar. Mai exact, primăria Constanța va pune la dispoziție cazarea și masa pentru medicii veterinari care vor face sterlizări la Constanța.

Proiectul a fost adoptat.

UPDATE 8: Aleșii locali au aprobat și revocarea actualului Consiliu de Administrație al RAEDPP format din Sorin Lucian Ionescu, Florin Gheorghe, Dan Dobrescu, Cristian Solom, dar  și reprezentantul Ministerului Finanțelor.
În CA-ul RAEDPP vor fi cooptați, supleanții Ion Damian și Ionuț Fântână, urmând ca grupurile de consilieri PNL și USR PLUS să-și desemneze câte un administrator provizoriu până la organizarea concursului.

Astfel, USR PLUS au propus-o pe Ioana Beșteliu – absolventă a Facultății de Management din cadrul ASE Bucuresti, specializarea Managementul Firmei iar ulterior Programul de Master Audit Financiar si Consiliere din organizat de Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune tot din cadrul ASE București.
Grupul PNL l-a propus în CA-ul RAEDPP pe Stere Hira. 



UPDATE 7:  La propunerea grupului de consilieri locali USR-PLUS, membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății ”CT BUS SA” Constanța a fost ales Adrian Gorcea. A absolvit Facultatea de Utilaj Tehnologic București, promoția ’91, specializarea inginer mecanic. A acumultat peste 30 de ani de experiență în IT, cariere de piatră în Africa, vânzări, marketing, auto, management în corporații multinaționale și training. Timp de 10 ani a făcut parte din Consiliul director al unei corporații multinaționale, iar în prezent este director executiv al unei firme din domeniul auto, în Constanța.

UPDATE 6: În cadrul ședinței s-a aprobat prin vot secret și desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Este vorba despre Adriana Câmpeanu din partea PNL și Oana Șoacăte de la USR PLUS  iar în calitate de supleant - Liviu Merdinian de la PSD.


UPDATE 5: Consilierii locali au aprobat și  delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța, dar și transmiterea în folosință gratuită către Serviciul public de asistență socială Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța.

UPDATE4: Aleșii locali au mai aprobat și repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin programele ANL destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța dar și completarea obiectului de activitate al RAEDPP, regie aflată în subordinea CLM.


UPDATE 3: Pe ordinea de zi se regăsesc 5 proiecte de hotărâre, printre care și cele privind supraimpozitarea unor proprietăți deținute de persoane juridice importante din mediul de afaceri locale. Proiectele au fost aprobate în unanimitate de aleșii locali municipali.

Astfel, la propunerea primarului Vergil Chițac, în calitate de inițiator, aleșii locali vor avea de aprobat, majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Dianei nr. 1, actuala Gheorghe Dumitrașcu, proprietatea SC Vega Turism SA, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; 

În ceea ce  privește supraimpozitarea proprietarului Casei cu Lei din zona Peninsulară, primarul Vergil Chițac afrimă că  "a fost somat proprietarul SC Vega Turism SA încă din 2019, în luna martie ar fi trebui să se ia măsura supraimpozitării, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Intenția mea este ca în următoarea perioadă să inventariem toate clădirile de patrimoniu din Peninsulă până pe Ferdinand din această perspectivă. Nu facem altceva decât să aplicăm o HCLM din 2016,  nimic altceva".

Vergil Chițac a vorbit și despre posibilitatea ca primăria Constanța să ajute cu bani proprietarii clădirilor istorice sau de patrimoniu în vederea reabilitării fațadelor și ulterior administrația locală să recupereze fondurile timp de 10 ani.

S-a apronat și majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, stațiunea ”Mamaia”-discotecă  piscină și castel, proprietatea SC Light System SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 7, proprietatea SC Consal Trade SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită, respectiv majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 9, proprietatea SC DGN-ROMAG SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.

UPDATE2:  Consilierii locali municipali au mai aprobat diversificarea activităților societății Confort Urban și lărgirea gamei serviciilor societății aflate sub tutela Consiliului Local, dar și rectificarea bugetului CT BUS SA.

UPDATE 1: Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac prezintă structura taxelor și impozitelor pentru anul 2021, proiectul are avizele comisiilor 1și 5 ale CLM. 
Chițac afirmă că toate taxele au fost indexate cu 3.8% , rata inflației pe 2019.  A fost introdusă o taxă de ocupare a spațiului public ocupat de trotinete, de 1 leu/zi/mp.
Edilul explică că vor crește impozitele pentru deținătorii de spații neutilizate cu 50%. 
Nivelul estimat al veniturile suplimentare care vor veni la buget prin intermediul noilor taxe propuse  este 1.5 milioane de lei din cele 242 milioane de lei, valoarea totală a taxelor și impozitelor coletate de la locuitorii municipiului Constanța.

Urmează dezbateri pe tema bugetului.  
În cadrul dezbaterilor, liderul consilierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu revine cu amendamentul ca taxele și impozitele să nu se majoreze și să rămână identice cu cele de anul trecut.
Răsăuțeanu îi transmite primarului că deficitul nu poate fi reglat prin creșterea de taxe și impozite, ci prin atragerea de fonduri europene și că spațiile neînchiriate sunt așa, din cauza pandemiei, nu pentru că proprietarii ar ține la încasarea unor chirii mari.
"Trebuie să venim cu măsuri de sprijini pentru mediul de afaceri, nu este momentul potrivit să dăm mesaje de măsuri coercitive, ci să venim cu măsuri de sprijin", a spus Răsăuțeanu.
Chițac susține că spațiile aparține persoanelor fizice, care nu vor să le închirieze agenților economici/persoanelor juridice. 
Amendamentul PSD nu a trecut, impozitele pentru spațiile neînchiriate se majorează cu 50% din 2021, în forma propusă de primarul Chițac.


Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021 a trecut cu 8 voturi "împotrivă" și 18 voturi "pentru".

UPDATE: A început ședința de CLM. Pe ordinea de zi sunt 26 de proiecte de hotărâre, pe ordinea suplimentară sunt înscrise 3 proiecte de hotărâre. Ședința este condusă de președintele de ședință, Stere Hira de la PNL.
26 de aleși locali prezenți la ultima ședință de Consiliu din acest an. O parte dintre consilieri sunt prezenți în sală, alții au preferat să participe online la ședință.  La ședință participă și o parte a directorilor din cadrul primăriei sau de la instituțiile subordonate.




Ordinea de zi ordinară:
Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 27.11.2020;   Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 15.12.2020;   Aprobarea procesului verbal al ședinței ordinare a Consiliului local al municipiului Constanța din data de 21.12.2020;   Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2021;      iniţiator: primar Vergil Chițac
     -avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea diminuării capitalului social al SC Confort Urban SRL; iniţiator: primar Vergil Chițac
         -avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3
  Proiect de hotărâre pentru modificarea și actualizarea HCL nr. 359/1996 privind aprobarea Statutului societății comerciale de interes local cu răspundere limitată Confort Urban Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli al CT BUS SA pe anul 2020; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind îndreptare eroare materială din HCL nr. 390/2020 pentru aprobarea modificării art. 1 din HCL nr. 130/2019 privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 2
  Proiect de hotărâre privind aprobarea revocării Consiliului de administrație numit prin HCL nr. 302/2019 și numirea unor membri provizorii în Consiliul de administrație al RAEDPP Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Dianei nr. 1, actuala Gheorghe Dumitrașcu, proprietatea SC Vega Turism SA, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind majorarea cu 400% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, stațiunea ”Mamaia”-discotecă  piscină și castel, proprietatea SC Light System SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;          iniţiator: primar Vergil Chițac
         -avize Comisiile de specialitate nr. 1  și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 7, proprietatea SC Consal Trade SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;          iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Ștefan cel Mare nr. 84, proprietatea doamnei Nibi Ana Brândușa, doamnei Rădulescu Adriana, doamnei Ciobanu Florentina, doamnei Nibi Mioara, doamnei Stűhler Mirela Nicoleta, domnului Rădulescu Cristian, domnului Sobieschi Petru, domnului Sobieschi Cătălin Petru și domnului Sobieschi Florin Teodor, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită;          iniţiator: primar Vergil Chițac
         -avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri, începând cu anul 2020, pentru imobilul situat în municipiul Constanța, str. Nicolae Titulescu nr. 9, proprietatea SC DGN-ROMAG SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri construite prin programele ANL destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind repartizarea unor locuințe pentru tineri construite prin programele ANL destinate închirierii, situate pe raza municipiului Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind completarea Regulamentului de organizare și funcționare al RAEDPP Constanța, anexa nr. 1 la HCL nr. 24/2020; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind stabilirea indemnizației lunare de care beneficiază consilierii locali ai municipiului Constanța;       iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea menținerii direcțiilor strategice de acțiune cuprinse în ”Planul de Acțiune privind Energia Durabilă al municipiului Constanța (PAED)”, pentru perioada 2020-2023; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și interes local ”Amenajare str. Amsterdam – tronsonul cuprins între bd. Tomis și str. Madrid – și intersecție sens giratoriu cu iluminare bd. Tomis, str. Amsterdam și str. Alexandru Sahia”; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind însușirea și aprobarea demersului juridic de anulare a HCL nr. 268/2020 privind aprobarea ieșirii din indiviziune cu sultă a imobilului situat în municipiul Constanța, str. Chiliei nr. 27; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind completarea și modificarea HCL nr. 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul public de asistență socială Constanța a unor imobile situate în municipiul Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind modificarea componenței comisiei de evaluare și selecționare a asociațiilor și fundațiilor care acordă servicii de asistență socială și care solicită subvenții de la bugetul local; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5
  Proiect de hotărâre privind completarea anexei nr. 1 la HCL nr. 177/2020 cu un membru provizoriu în Consiliul de administrație al societății ”CT BUS SA” Constanța; iniţiator: primar Vergil Chițac
-avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 



Iată și ordinea suplimentară:
  • Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 203/2018 privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 38, Dimitrie Cantemir, Constanța”;
inițiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea achizitiei serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța și ale Consiliului Local al municipiului Constanța, aprobarea încheierii contractului de servicii de asistență și reprezentare juridică, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa in vederea semnarii contractului având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică;
inițiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
  • Proiect de hotărâre privind ”Desfășurarea campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comună de pe raza municipiului Constanța”.
inițiator: viceprimar Ionuț Rusu

-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5



 
Citește și: E ședință de Consiliul Local. Primarul Chițac propune supraimpozitarea unor proprietăți deținute de persoane importante din mediul de afaceri constănțean

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 726

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 752

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 651

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

28 Mar 2024 342

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 793

Proiectul este pe masa consilierilor din Constanța Veteranii din teatrele de operații pot beneficia de gratuitate la transportul public (DOCUMENT)

27 Mar 2024 581

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 453

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 535

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 823

Constanța Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

26 Mar 2024 476

Ședință CJ Constanța 28 de milioane de euro, alocați pentru modernizarea drumului dintre Techirghiol și Arsa (DOCUMENT)

26 Mar 2024 545

Consiliul Local Municipal Constanța votează prima rectificare bugetară din acest an Se iau bani de la învățământ, protecția mediului și dezvoltare și se dau la asistență socială, cultură, recreere și religie!(DOCUMENT)

26 Mar 2024 609

Consilierii din Constanța vor vota pentru actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți reabilitării și modernizării a două drumuri județene (DOCUMENT)

26 Mar 2024 482

Un spațiu comercial, situat în incinta Grupului Școlar „Virgil Madgearu“, preluat în domeniul privat al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Mar 2024 374

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 402