UPDATE. Ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal. Termoficare Constanța SRL primește un împrumut important fără de care nu se poate furniza agent termic de la 1 septembrie!

UPDATE:

La ședință sunt prezenți 23 de consilieri locali municipali din cei 27 de aleși locali.

La proiectul nr. 1, Dumitru Caragheorghe, liderul de grup USR reclamă faptul că cea mai importantă rectificare bugetară a anului nu trebuia introdus într-o ședință extraordinară și atrage atenția că nu a existat timp pentru a se discuta acest proiect extrem de important.
 
Liderul grupului PSD, Costin Răsăuțeanu spune la rândul său că social-democrații și-ar fi dorit ca măcar la această rectificare, la un an de zile să fie bugetat și proiectul propus de ei  - Bebe trosou.

Ambele proiecte au fost adoptate de aleșii locali municipali.

O nouă ședință extraordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa a fost convocată, de îndată, de primarul Vergil Chițac, luni, 29 august 2022, ora 13:00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Ordinea de zi a ședinței extraordinare este: 


Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2022;iniţiator: primar Vergil Chițac - ADOPTAT  - 16 voturi pentru și 17 abțineri
- avizul Comisiei de specialitate nr. 1
 
Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța SRL.inițiator: primar Vergil Chițac - ADOPTAT  - 23 voturi pentru și o abținere
aviz Comisia de specialitate nr. 1       

Împrumutul are o valoare de maxim 3 milioane de lei și este destinat pentru cheltuieli de funcționare care vizează repornirea sistemului de termoficare la 31 august. Între timp, societatea trebuie să achite în avans utilitățile necesare producerii agentului termic.

Liderul grupului PSD, Costin Răsăuțeanu îi solicită primarului Vergil Chițac să aducă la cunoștință Ministrului Energiei că există o problemă la Constanța și ori de câte ori se vor face lucrări, Termoficare SRL nu va putea furniza agent termic și prin urmare nu va avea ce să încaseze.

La rândul său, Vergil Chițac susține că important este să se lucreze la reabilitarea rețelelor și să scadă prețul gigacaloriei. Cât privește un ajutor de la nivel guvernamental, primarul spune că singurul ajutor ar putea veni la iarnă pentru subvenție de la Ministerul Dezvoltării.

Ședința s-a încheiat.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Proiecte importante. Vezi ordinea de zi completă

24 Nov 2022 523

Consiliul local al comunei Târguşor, județul Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

23 Nov 2022 487

UPDATE Ședință de Consiliu Județean! Mandate speciale pentru ADD, bani pentru primăriile din județ și transformarea RADJP în societate pe acțiuni

22 Nov 2022 828

LIVE VIDEO-TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa a decis - Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului

22 Nov 2022 2377

Ședință de Guvern, programată marți. Iată proiectele de pe agenda ședinței

22 Nov 2022 439

Precedentul Casa Bănescu! Afaceristul Caradima vrea să ridice un mastodont de beton în imediata vecinătate a Muzeului de Artă din Constanța (DOCUMENTE)

22 Nov 2022 1176

LIVE- VIDEO-TEXT Ședință extraordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi (VIDEO)

21 Nov 2022 902

Ședință de Guvern deosebită pe 21 noiembrie.​ Palatul Victoriei devine, pentru o zi, Guvernul Copiilor

20 Nov 2022 527

Consilierii județeni aprobă indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de conservare și punere în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar( DOCUMENTE)

19 Nov 2022 894

Consiliul Local Constanța, convocat în ședință extraordinară. Două proiecte pe ordinea de zi

18 Nov 2022 756

Parlamentul se reunește în şedinţă solemnă!

17 Nov 2022 709

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi

17 Nov 2022 612

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat o nouă rectificare bugetară și indicativii tehnico-economici pentru Policlinica Municipală

14 Nov 2022 824

Localitatea Poarta Albă are un regulament al taxelor speciale. Iată ce conține

14 Nov 2022 678

Consiliul Local chemat să aprobe proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa”, finanțabil prin PNRR (DOCUMENTE)

13 Nov 2022 655