Stiati ca...?

Știați că...? Actorul australian Heath Ledger ar fi împlinit astăzi 39 de ani

Heath Andrew Ledger (n. 4 aprilie 1979, Perth, Australia; d. 22 ianuarie 2008, New York City, SUA) a fost un actor de televiziune și film nominalizat la BAFTA, Globul de Aur și Premiile SAG și laureat, post mortem, al Premiilor Academiei Americane de Film. După ce a apărut în roluri la teviziune în anii 1990, Ledger și-a dezvoltat o carieră în film apărând în 20 de filme.
S-a lansat și în filme controversate dar și în succese de box-office incluzând peliculele 10 Things I Hate About You, The Patriot, Monster's Ball, A Knight's Tale, Brokeback Mountain , The Dark Knight si ultimul film inaite de deces , The Imaginarium of Doctor Parnassus .
Pentru interpretarea lui Ennis Del Mar din Brokeback Mountain, Ledger a fost recompensat cu premiul Criticilor din New York pentru cel mai bun actor în 2005 și în 2006 își adjudecă premiul de “Cel mai bun actor” din partea Institutului de film Australian și este nominalizat la Oscar în 2005 pentru “Cel mai bun actor într-un rol principal și la premiile BAFTA din 2006 pentru “Cel mai bun interpretat un personaj pe nume “Robbie Clark”, bazat pe o perioadă de viață a lui Bob Dylan.
Ca o adăugare la munca lui de actor, de producător și regizor al unor videoclipuri muzicale, acesta a aspirat de asemenea la un post de regizor de film.
Pe 22 ianuarie, la ora 14:45, Ledger a fost găsit incoștient în apartamentul său din New York de către menajera sa care a venit să îl anunțe de sosirea maseuzei programate cu 2 zile în urmă. Ambulanța a fost chemată după un sfert de oră și a ajuns în jurul orei 15:33. Medicii nu au putut să-l resusciteze, iar la ora 15:36 Ledger a fost declarat mort.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au trecut 10 ani de la moartea unui cunoscut actor nominalizat la premiile Oscar

22 Jan 2018 859