Știați că….? Celebra actriță Salma Hayek împlinește o frumoasă vârstă. Unde și-a început cariera celebra producătoare


 
  
  • Salma Hayek Pinault  a fost crescută într-o familie bogată de romano catolici devotați,  tradiționaliști și la vârsta de 12 ani a fost trimisă la „Academy of the Sacred Heart”, din Grand Coteau, Louisiana, SUA, pentru a-și continua studiile. 

Salma Hayek Pinault  (n. 2 septembrie 1966) este o actriță, regizoare și producătoare de film mexicană și americană.
 
Ea și-a început cariera în Mexic, în telenovela Teresa, jucând apoi în filmul El Callejón de los Milagros, rol pentru care a fost nominalizată la Premiul Ariel. În 1991 Hayek s-a mutat la Hollywood, consacrându-se prin rolurile din Desperado (1995), Dogma (1999) și Wild Wild West (1999).
 
Ea este prima actriță mexicană nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță și a doua actriță latino-americană care a primit o nominalizare la premiile Oscar, după Fernanda Montenegro. Nominalizarea la Oscar a fost pentru rolul interpretat în filmul Frida, creație pentru care a fost nominalizată și la Globul de Aur și la Premiul BAFTA, scrie wikipedia.org.
 
A fost crescută într-o familie bogată de romano catolici devotați,  tradiționaliști și la vârsta de 12 ani a fost trimisă la „Academy of the Sacred Heart”, din Grand Coteau, Louisiana, SUA, pentru a-și continua studiile.
 
 Acolo a fost diagnosticată cu dislexie. A studiat relațiile internaționale la Universitatea Iberoamericană din Ciudad de México
 
Și-a făcut debutul în film la vârsta de 23 de ani cu rolul Teresa în telenovela omonimă din anul 1989, care i-a adus un succes uriaș, făcând-o vedetă în Mexic.
 
 S-a mutat la Los Angeles pentru a studia actoria cu Stella Adler. Deficiențele sale de limbă engleză au fost atribuite dislexiei, afecțiune de care nu s-a îndepărtat.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actrița Salma Hayek împlinește 51 de ani

01 Sep 2017 2026

Actrița Salma Hayek împlinește astăzi 50 de ani

02 Sep 2016 2808