Știați că….? La această dată, s-a născut rapperul american 50 Cent

  • În anul 2003, 50 Cent a fondat casa lui de discuri, G-unit Records, unde au semnat artiști de succes ca Young Buck, Lloyd Banks, și Tony Yayo. 
50 Cent (n. 6 iulie 1975) este un rapper american, pe numele său adevărat Curtis James Jackson III, născut în Queens (New York). A ajuns cunoscut în întreaga lume prin albumul său de debut, Get Rich Or Die Tryin', care, împreună cu cel de-al doilea album al său, The Massacre, s-a vândut în peste 21 de milioane de exemplare, câștigând numeroase distincții.
 
Născut în Jamaica de Sud, Queens(un cartier din New York), 50 cent a început să facă trafic de droguri la vârsta de 12 ani, în epidemia de droguri din '80.crack epidemic. După ce a renunțat la lumea drogurilor pentru a urma o carieră în hip-hop, a fost împușcat de 9 ori, în anul 2000.
 
După ce a lansat albumul "Guess Who's back?" în anul 2002, 50 cent a fost descoperit de către Eminem și a semnat cu Interscope Records.
 
Cu ajutorul lui Eminem și Dr. Dre- care a produs primul său mare succes comercial-a devenit unul dintre cei mai bine vânduți rapperi din lume.
 
În anul 2003, a fondat casa lui de discuri, G-unit Records, unde au semnat artiști de succes ca Young Buck, Lloyd Banks, și Tony Yayo.
 
 50 cent s-a angajat în dispute cu rapperi ca Ja Rule, The Game și Fat Joe. De asemenea, a intrat și în cinematografie , apărând în semi-autobiograficul Get Rich or die tryin' în 2005, Home of The Brave în 2006, și urmând ca în 2008 în Righteous Kill, scrie Wikipedia.org.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.