Știați că... Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 37 de ani?

  • El este cunoscut ca Prințul Harry, este fiul cel mic al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales, nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic.
​Prințul Harry, Duce de Sussex (Henry Charles Albert David) s-a născut la 15 septembrie 1984.

După ce a fost educat în diferite școli din Marea Britanie și a petrecut câteva perioade ale anului cu întreruperea școlii în Australia și Lesotho, Henry, spre deosebire de fratele său mai mare, Prințul William, a evitat să urmeze universitatea preferând să calce pe urmele mai multor bărbați din familia regală prin înrolare în armată, scrie Wikipedia.

El a fost pus în funcție ca locotenent secund în Albastru și Regal din cadrul Regimentului Cavaleriei– servind temporar alături de fratele său– și terminând antrenamentul ca șef de tanc.

El a fost militar timp de 77 de zile pe linia frontului în Războiul Afghan, deși a fost luat de acolo după ce mass-media americană a făcut publică prezența lui acolo.

La 19 mai 2018, s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle.

Ceremonia a avut loc în Capela Saint George din Windsor. Cu câteva ore înainte de nuntă, bunica sa, Regina Elisabeta a II-a i-a conferit titlurile Duce de Sussex, conte de Dumbarton și baron Kilkeel, toate în țara Regatului Unit.

Fiul cuplului, Archie Mountbatten-Windsor, s-a născut pe 6 mai 2019.

În 2020, cuplul și-a anunțat intenția de a se retrage din rolurile superioare din familia Regală, pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar și de a-și împărți timpul între Regatul Unit și America de Nord.

La vârsta de 23 de ani, prințul Henry a fost numit Consilier de Stat, începându-și îndatoririle regale mai întâi prin acest serviciu când Regina a călătorit peste hotare pentru a participa la o Întrunire a Șefilor de Guvern a Statelor Supuse Angliei 2005 la Malta.

Practicarea unui sport a fost de asemenea un mod prin care prințul a ajutat organizațiile de caritate, dar și alte organizații, cum a fost când s-a antrenat ca ofițer însărcinat cu Dezvoltarea jocului de pentru Uniunea de Rugby și Fotbal în 2004 și apoi a antrenat studenții din școli pentru a-i încuraja să învețe acel sport.


În 6 ianuarie 2009 Henry și fratele său Prince William au fost numiți membrii oficiale ai familiei regale de către bunica lor, Regina Elisabeta a II-a.

Sursă foto: Facebook.com / Prince Harry, Duke of Sussex
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat nașterea celui de-al doilea copil, o fetiță

06 Jun 2021 575

Știați că? Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 36 de ani

15 Sep 2020 735

Harry și Meghan vor pierde titlurile regale. Ei nu vor primi bani publici. Ce spune regina Elisabeta a II-a

19 Jan 2020 1547

Harry şi Meghan se retrag din rolurile de prim-plan ca membri ai familiei regale britanice și se vor muta parțial în America de Nord

08 Jan 2020 1508

Meghan Markle și Prințul Harry vor deveni părinți în primăvara anului 2019

15 Oct 2018 1313

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi unesc destinele la castelul Windsor. Cei doi vor deveni duce şi ducesă de Sussex

19 May 2018 2120

Evenimentul anului. Nunta regală. Prințul Henry se însoară. Cine este aleasa. Ce televiziuni din România transmit ceremonia. La ce oră

19 May 2018 2525

Prințul Harry va apărea într-un scurtmetraj

19 Sep 2015 1259

Ştiaţi că...? Prinţul Harry al Marii Britanii va moşteni...

15 Sep 2014 1753

Motociclist din coloana oficială a prinţului Harry, implicat în accident

12 Sep 2014 1570