Știați că….? „Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar. A primit diploma de excelență în cadrul Festivalului de la Mamaia

 
  
  • În 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța. 
Dida Drăgan (nume complet: Didina Alexandra Drăgan, n. 14 septembrie 1946, Jugureni, Dâmbovița) este o solistă vocală și autoare de versuri din România. Este absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu.
 
Își face debutul la Concursul de interpretare București '71 obținând premiul I, cu piesa "Vechiul pian" de Vasile V. Vasilache.
 
Președintele României Ion Iliescu i-a conferit la 10 decembrie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.
 
Pe 21 august 2014 Didei Drăgan i-a fost conferit titlul onorific de Artist al Poporului în Republica Moldova. Colaborează cu compozitori ca Liviu Tudan, Petre Magdin, Anton Șuteu cu care a și lansat în 1986 un album de autor.
 
Scrie unele din textele cântecelor; colaborează de asemenea cu poeta Daniela Crăsnaru.
 
În 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța, scrie wikipedia.org.
 
Este supranumită „Vocea de flacără a rock-ului românesc”.

În 1990 începe cariera politică în cadrul PNL, alături de Dinu Patriciu. Din iunie 2007 este membru în Consiliul de Administrație al TVR.

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dida Drăgan, în prag de aniversare. Cântăreața a fost decorată de Consiliul Județean Constanța în cadrul festivalului Mamaia

13 Sep 2023 1323

Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța “Vocea de flacără a rock-ului românesc”, la ceas aniversar (video)

14 Sep 2020 2426

Ştiaţi că...? „Vocea de flacără a rock-ului românesc” îşi sărbătoreşte ziua de naştere astăzi

14 Sep 2015 1962

Ştiaţi că...? Astăzi, solista Dida Drăgan împlineşte 68 de ani...

14 Sep 2014 3353