Poker, ce reguli presupune jocul inteligenței

Considerat de o parte din oameni un simplu joc de noroc, pokerul este de departe un joc în care experiența, atenția, inteligența și răbdarea înclină balanța în favoarea celor mai buni jucători, de cele mai multe ori. Dacă nu ar fi așa, atunci cum jucători celebri, precum Daniel Negreanu, Phill Helmuth, Martin Jacobson, Phil Ivey și mulți alții, ar fi putut câștiga atât de multe trofee și sume uriașe în cariera lor de jucători de poker profesioniști, fiind prezenți la mai toate mesele finale ale marilor turnee de poker live internaționale?
Festivalurile de poker organizate de 888 împreună cu PokerFest au contribuit din plin la creșterea numărului de fani ai acestui joc și în România
Jucat de români mai mult în mediul online înainte de reglementarea pieței autohtone de gambling (2015), pokerul a reușit în ultimii ani să acumuleze din ce în ce mai mulți fani în țara noastră, în mare parte și datorită festivalurilor live organizate de 888, unul din cele mai puternice branduri din industria gamblingului internațional. Cel mai recent festival de poker live organizat de 888 împreună cu Pokerfest România a avut loc la Hotelul Intercontinental din București, în perioada 4-10 martie 2019, fondul de premiere ridicându-se la 387.638 €, grație celor 505 intrări.
Printre cele mai cunoscute vedete din România pasionate de poker, prezente frecvent la cele mai importante evenimente live, se număra regizorul și actorul Dan Chișu, cântărețul și actorul Răzvan Fodor, bine-cunoscutul Chef Sorin Bontea, frumoasa realizatoare TV, model Playboy în trecut, Gina Pistol, cântărețul și actorul Liviu Vârciu sau vloggerul Mircea Bravo.
Principalele reguli de joc ale pokerului - Texas Hold’em
Deși de-a lungul timpului jocul de poker a cunoscut multe transformări, fiind jucat în fel și fel de variante, versiunea care a făcut furori în ultimii 30 de ani este cea intitulată Texas Hold’em, jucată pentru prima oară în jurul anului 1925.
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest joc, în care se folosește un pachet normal de 52 cărți, iată cum se joacă poker (desfășurarea unei mâini/runde), pas cu pas.
  • Prima mișcare este deciderea jucătorului care va fi Dealer (e doar o denumire, cărțile sunt împărțite automat în mediul online și de dealeri adevărați la mesele din sălile de jocuri). Acesta va fi identificat la masa de joc prin așezarea în dreptul său a unui jeton (semn) numit Buton.
  • Următorii doi jucători de la masă (cei așezați imediat după ,,buton’’) vor plăti ,,blindurile’’ - Big Blind (BB) și Small Blind (SB, de regulă 1/2 din BB), bani puși pe masă înainte de fiecare rundă, prin rotație.
  • Odată ce blindurile sunt plătite, fiecare jucător de la masă primește câte două cărți, cu fața în jos. În acest moment, jucătorii au 3 opțiuni: FOLD - aruncă mână, fără să plătească nimic și așteaptă o nouă rundă de joc, CALL - plătesc valoarea Big Blind-ului, intrând astfel în joc sau BET/RAISE - pun o sumă mai mare pe masă, care va trebui să o plătească orice jucător ce dorește să participe la mână respectivă.
  • După aceea, dealerul așează pe masă 3 cărți comune - FLOP, cu fața în sus, cărți ce pot fi folosite de orice jucător (fără să le ia de pe masă) la completarea unei mâini. Exemplu: ai primit în mână un 7 și un 8, iar cărțile comune sunt 4,5 și 6. În acest moment ai o mână bună - chintă la 8. Urmează o nouă rundă de pariere, în care jucătorii pot alege din nou Fold, Call sau Bet.
  • Cea de-a 4-a carte comună pusă pe masă se numește TURN, iar cea de-a 5-a (ultima) se numește RIVER, după fiecare dintre ele jucătorii având aceleași opțiuni la dispoziție - Fold, Call, Bet.
  • De menționat că, în timpul oricărei din cele 4 runde de pariere (Preflop, Flop, Turn, River), jucătorii pot răspunde la un Bet cu o mișcare numită Raise (cer mai mult decât li se cere).
  • La finalul rundei de joc, dacă există cel puțin doi jucători rămăși în mână, se face SHOWDOWN - se arată cărțile, câștigător fiind cel care formează cea mai puternică mână din combinația două cărți din mână + oricare 3 din cele 5 comune.
  • Un alt termen foarte popular la jocul de poker este ALL IN, acesta reprezentând mutarea prin care un jucător mizează toate fisele sau banii pe care îi are pe masă de joc.
Același joc, mai multe variante
In mediul online, la camere de joc licentiate ONJN precum 888poker, jucătorii pot opta pentru diferite variante de poker, în funcție de timpul pe care îl au la dispoziție sau preferințele fiecăruia.
  • Mesele de cash - alegi o masă, intri cu sumă permisă, începi jocul și te ridici când vrei. Dacă pierzi banii, poți adăuga oricând alții la masă.
  • Turneele MTT - Încep la ore stabilite, durează de regulă între una și câteva ore, iar premiile sunt acordate doar unui anumit procent din jucătorii care se înscriu, desigur cei care rămân cât mai mult în joc. Unele turnee MTT sunt de tip Freezout (dacă pierzi fisele, ieși din joc), iar altele de tip Re-Buy (poți intra în joc din nou, chiar și după ce pierzi fisele, plătind din nou intrarea)
  • Turneele Sit & Go - Încep în momentul în care la masă se înscrie numărul de jucători cerut (2, 4, 6, 9 etc). Se termină atunci când un singur jucător adună toate fisele. De regulă, doar primele 2-3 locuri sunt câștigătoare.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.