Administratia Nationala Apele Romane Comunicate

ABADL sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei

Maine, 22 martie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Apei. Acesta este un prilej de readucere în atenţia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile noastre, ale celor cu atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă.
Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va organiza in aceasta perioada mai multe manifestari dedicate Zilei Mondiale a Apei. Impreuna cu elevii din clasa pregatitoare din cadrul Liceului Emil Racovita din Techirghiol, Administratia Bazinala Dobrogea Litoral a organizat o expozitie de pictura care va fi deschisa publicului larg in perioada 22-31 martie, in sediul institutiei.
Totodata, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a organizat un workshop privind cooperarea in domeniul apei, in care au fost prezentate teme referitoare la Strategia Dunarii, Marea Neagra si Lacul Techirghiol.
In cursul saptamanii viitoare, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va organiza o sedinta festiva a Comitetului de Bazin in care sunt invitati reprezentanti ai institutiilor publice, ai autoritatilor locale dar si ai societatii civile.
Totodata, reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral vor fi prezenti si la alte manifestari organizate de unitati de invatamant sau alte institutii publice referitoare la Ziua Mondiala a Apei 2013.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei “Anul International al Cooperarii in Domeniul Apei”  are scopul de a constientiza, atat in ceea ce priveste potentialul unei cooperari sporite, cat si cu privire la provocarile cu care se confrunta managementul apei, avand in vedere cresterea cererii de apa, alocarea si serviciile oferite. Anul va pune in lumina, istoria initiativelor de succes privind cooperarea in domeniul apei si va identifica problemele stringente in domeni ca educatie, diplomatie, managementul transfrontalier al resurselor de apa, cooperarea financiara, cadrele juridice nationale/internationale, precum si legaturile cu Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (ODM).  Acesta va oferi, de asemenea, o oportunitate de a valorifica impulsul dat la Conferinta Natiunilor Unite privind dezvoltarea durabila (Rio+20), precum si de a sprijini formularea de noi obiective care sa contribuie la dezvoltarea resurselor de apa care sunt cu adevarat durabile

Informatii suplimentare
Apa este cu siguranta cheia vietii. Ea este esentiala pentru dezvoltarea si mentinerea sanatoasa a ecosistemelor.
Trei sferturi din suprafata Pamantului este acoperita cu apa, insa doar o mica parte o reprezinta apa dulce. Din aceasta fractiune, 70% este folosita pentru producerea mancarii. Capacitatea de a produce mancare este esentiala pentru a reduce saracia si a incuraja dezvoltarea sociala si economica.
Considerată de multă vreme ca ceva de la sine înţeles, apa poate deveni, în multe zone ale lumii, un factor de limitare a creşterii economice şi a producţiei alimentare în următoarele decenii. Din nefericire, abundenţa de timp, ca şi abundenţa de apă, s-ar putea să se dovedească amîndouă iluzorii. Toată abundenţa de apă poate fi afectata de poluare, fenomen care reduce considerabil cantităţile de apă utilizabile.
Fiecare litru de apă poluată eliberat în natură fără a fi tratat, contaminează alţi litri de apă dulce în rîul în care a fost deversat. Deversarea produselor chimice şi a metalelor grele, care reprezintă  un pericol chiar şi în concentraţii extrem de mici, constituie o ameninţare deosebit de gravă pentru calitatea apei dar şi asupra sănătăţii oamenilor.


Catalin Anton

Responsabil comunicare

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Carambol rutier pe bulevardul Ferdinand din Constanța

22 Sep 2020 1977

#alegerilocale2020 Interviu cu Claudia Dobre, candidat PSD pentru CLM Constanța - „În 2016, s-a realizat un pas important în apropierea mediului universitar de administraţia locală“

14 Sep 2020 571

Editorial Ce vremuri de restriște! Începutul școlii în vreme de pandemie, baubaul familiilor

12 Sep 2020 2972

Incendiu la un autoturism în stațiunea Mamaia. Intervin pompierii

05 Sep 2020 773

UPDATE Accident în dreptul Hotelului Iaki, din Mamaia. Cinci autoturisme implicate (galerie foto plus video)

05 Sep 2020 4373

UPDATE - Oficial, de la ISU S.O.S. pe mare! Ambarcațiune cu patru persoane, dintre care doi copii, în pericol de scufundare, în Mamaia (galerie foto + video)

29 Aug 2020 4498

Oficial! Un tânăr din Tulcea, cercetat pentru viol în Suedia, arestat la Constanța

28 Aug 2020 680

Dobrogea (Scythia Minor) în urmă cu 1500 de ani, în vremea împăratului Iustinian (III) Mărturiile lui Procopius din Caesarea

27 Aug 2020 2545

„Băieții cu ochii albaștri“, dați în judecată, la Constanța Serviciul Român de Informații, chemat la proces pentru mai multe terenuri din Mamaia

27 Aug 2020 932

MAI Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie!

26 Aug 2020 751

Incendiu în Mamaia Sat. Intervin pompierii

19 Aug 2020 409

Cinci cetăţeni din Afganistan şi Iran, printre care și doi copii, opriţi la frontiera cu Serbia

12 Aug 2020 502

Oficial de la IPJ Constanța Accident rutier cu două victime în Mamaia Nord. Două autoturisme implicate (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2545

​Uimitorul pepene verde și beneficiile sale nebănuite

11 Aug 2020 1404

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța repară aparatul de cale (document)

04 Aug 2020 497