COMUNICAT DE PRESĂ CN APMC - 31.03.2015

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa consideră că protestele Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar” împreună cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare nu reprezintă poziţia comunităţii portuare, fiind deturnate în interesul a câtorva persoane.
Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” îşi clamează singură reprezentativitatea la nivelul comunităţii portuare, definindu-se drept unica voce a operatorilor, dar niciun document public nu confirmă acest fapt.
Reprezentativitatea nu este demonstrată nici prin numărul de membri şi nici prin puterea financiară a patronilor, ci este un atribut al organizaţiilor sindicale sau patronale dobândit potrivit prevederilor Legii 62/2011, care conferă statutul de partener social abilitat să îşi reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituţionalizat. Pentru a fi organizaţie patronală reprezentativă trebuie îndeplinite criterii clare.
Conform informaţiilor publicate, potrivit legii, pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, „Operatorul Portuar” NU este organizaţie patronală reprezentativă şi nici nu a depus un dosar în acest sens.
 
Dacă tot se face apel la transparenţă, ar fi interesant să fie cunoscute costurile acestor proteste şi cine le finanţează.
Aşa cum am mai precizat, cei care protestează în faţa sediului companiei sunt, zilnic, salariaţi de la aceleaşi 4 sau 5 companii din port, mulţi dintre aceştia neavând nicio legătură cu Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Altfel, FNSP ar trebui să suporte plata acestor membri, iar din informaţiile vehiculate pe piaţă costurile sunt suportate de firme.
De altfel, surse din port spun că şi costurile deplasării de joi, 26 martie 2015, la protestul organizat la sediul Ministerului Transporturilor au fost suportate tot de câteva firme. Aşa cum unii dintre participanţi au declarat, aceştia ar fi primit între 65 şi 150 lei/persoană, pentru deplasarea la Bucureşti, de la firmele lor.
Dăm, astfel, ocazia Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare să demonteze aceste zvonuri şi să demonstreze că liderul acesteia, Mircea Burlacu, nu reprezintă interesele a câtorva patroni din port, ci a membrilor de sindicat.
 
CN „APM” SA consideră că acţiunile în forţă ale organizaţiei „Operatorul Portuar” sunt determinate, de fapt, doar de nemulţumirea  reprezentanţilor câtorva companii din port că nu li se rezolvă solicitările în maniera impusă de ei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Portul Constanța Verdict amânat pentru profitul din port! Fondul Proprietatea SA, în așteptare

28 Mar 2024 321

Portul Constanța a cumpărat lapte praf. Vezi pentru ce sumă (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 357

Știri Portul Constanța CN APM cumpără consultanță pentru proiectul de extindere a drumului dintre Poarta 7 și podul nou de la Agigea, la intersecția cu drumul dintre Poarta 9 și Poarta 8 (DOCUMENT)

20 Mar 2024 468

Pureships Services SRL, din Constanța, va repara navele multifuncționale Sela și Noema ale Administrației Porturilor Maritime! (DOCUMENT)

18 Mar 2024 396

20,14 milioane de euro! Repartizarea profitului din Portul Constanța pe 2022, decisă la Tribunal! Instanța s-a retras pentru deliberări

03 Mar 2024 875

CN APM SA Constanța cumpără servicii de reparații al șalupei Sirius 1

02 Mar 2024 482

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța anunță licitație pentru lucrări de foraj orizontal dirijat (DOCUMENT)

01 Mar 2024 656

Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța în proces cu două firme. Dosarul, pe rolul Tribunalului

01 Mar 2024 554

Licitații Constanța CN APM SA, închiriere de pilotine cu echipaj pentru transportul pilotului la navă (DOCUMENT)

28 Feb 2024 448

Licitații Constanța CN APM Constanța investește în servicii de legătorie a documentelor (DOCUMENT)

27 Feb 2024 573

Investiție de peste de 7,5 milioane euro în Portul Constanța CN APM SA continuă demersurile pentru înființarea unui parc fotovoltaic

25 Feb 2024 781

Vizat, Portul Midia! Administrația Porturilor Maritime Constanța a atribuit cu contract important (DOCUMENT)

24 Feb 2024 755

Licitații Constanța Primăria Istria, contract de peste 4,6 milioane de euro pentru înființarea sistemului de canalizare în Nuntași și Istria! Ce firme și l-au adjudecat (DOCUMENT)

15 Feb 2024 763

Licitații Constanța Licitație organizată de CN APM Constanța pentru securitate și detecție la incendii pentru clădirile instituției (DOCUMENT)

14 Feb 2024 576

Știri Portul Constanța Fondul Proprietatea SA pierde definitiv procesul cu Administrația Porturilor pentru un teren de 800 de metri pătrați (MINUTA)

08 Feb 2024 1017