Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala

Comunicat APIA

Luni, 11 martie 2013, a fost reînnoit la Chişinău, Republica Moldova, Protocolul Tripartit de Cooperare Interinstituţională între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) din România şi Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova.
Protocolul a fost semnat de dl. Gheorghe Dorel Benu, Director General APIA, dl. George Turtoi, Director General APDRP şi dl. Petru Maleru, Director General AIPA. 
Având în vedere rezultatele fructuoase ale cooperării din anii anteriori, concretizate prin organizarea unor serii de întâlniri, seminarii şi instruiri pentru experţii AIPA, cele 3 instituţii şi-au exprimat interesul şi disponibilitatea de a continua cooperarea şi schimbul de experienţă şi bune practici, prin semnarea unui nou protocol de colaborare. Acesta marchează cel de-al treilea an de cooperare inter-instituţională, ca urmare a semnării primului acord de cooperare între cele trei părţi în anul 2010.    
În cadrul protocolului, APIA şi APDRP vor acorda asistenţă AIPA în procesul de stabilire a unor politici, practici şi proceduri uniforme în domeniul stimulării investiţiilor în sectorul agricol.
APIA va acorda sprijin AIPA la crearea şi stabilirea modului de administrare a Registrului Fermierilor, va contribui la perfecţionarea competenţelor AIPA prin instituirea şi dezvoltarea unor forme, mecanisme şi proceduri clare şi eficiente de intervenţie în agricultură, va acorda sprijin la implementarea şi perfecţionarea sistemului de management şi control intern, în scopul asigurării unei gestiuni eficiente a fondului de subvenţionare în cadrul AIPA, va aprofunda colaborarea în domeniul instruirii personalului, atât a celui din aparatul central, cât şi a celui din oficiile teritoriale, prin organizarea în continuare a şcolilor de vară/iarnă, în România şi în Republica Moldova.
Semnarea noului protocol de cooperare reconfirmă dinamica accentuată a raporturilor româno - moldovene în domeniul agriculturii, continuând seria schimburilor de experienţă şi bune practici iniţiate şi derulate în cursul anilor precedenţi între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) din Republica Moldova.

SERVICIUL RELAȚII CU PUBLICUL ȘI COMUNICARE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident rutier cu patru victime, pe Autostrada Soarelui

28 Jun 2020 862

Județul Constanța Accident rutier cu victimă în Mangalia

28 Jun 2020 3385

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

24 Jun 2020 662

Polițist constănțean menținut în arest

20 Jun 2020 1142

UPDATE Imagini de la fața locului Accident rutier, în municipiul Constanța. Un șofer, în stare gravă (VIDEO)

19 Jun 2020 7353

Oficial! Un polițist de la Transporturi Constanţa, trimis în judecată

19 Jun 2020 847

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1420

Copil accidentat de o mașină, în Limanu

14 Jun 2020 569

Accident la Tariverde. O mașină s-ar fi răstunat

14 Jun 2020 1051

SRI angajează chimist!

13 Jun 2020 1146

Proiect pilot al Primăriei Constanța. Stații de autobuz echipate cu ecrane mari. Ce vor afla călătorii

13 Jun 2020 313

Serviciul Român de Informații, adversar al municipalității, în instanță, de șapte ani. Ce își dispută și când se va judeca dosarul

13 Jun 2020 709

Accident rutier, în municipiul Constanța. Două autoturisme, implicate

12 Jun 2020 1023

CNI vrea să reabiliteze sinagoga din Constanța. Cine își mai aduce aminte de un alt templu al comunității evreiești, dispărut fără urmă

09 Jun 2020 341

UPDATE Accident rutier în apropiere de magazinul VIVO, din Constanța. O victimă

06 Jun 2020 2464