Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala

Încep conferinţele judeţene din campania de informare a PNDR

Începând de vineri, 4 martie şi până luni, 23 mai, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) susţine Conferinţele judeţene APDRP de informare privind accesarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltarea mediului rural.

Aceste întâlniri au în vedere reunirea mai multor instituţii cu care beneficiarii fondurilor europene nerambursabile intră în legătură, dar şi clarificarea aspectelor ce ţin de finanţările oferite de către APDRP.

Conferinţele judeţene sunt organizate la nivelul întregii ţări şi trebuie să asigure diseminarea informaţiilor privind modalităţile de accesare a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene acordate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Astfel, se vor desfăşura 42 conferinţe în fiecare judeţ al ţării, şi încă una în capitală. La fiecare dintre acestea vor participa aproximativ 150 de persoane.

Temele propuse pentru dezbatere în cadrul conferinţelor se referă la etapele accesării FEADR, drepturile şi obligaţiile ce revin beneficiarilor, etapele întocmirii proiectului, măsurile de investiţii din cadrul PNDR, informaţii generale despre fondurile europene despre dezvoltare rurală şi stadiul implementării fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală în România.

În ceea ce priveşte măsurile de finanţare din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală se vor detalia categoriile de investiţii şi de beneficiari eligibili, fondurile disponibile pentru fiecare dintre ele, documentele incluse în dosarul cererii de finanţare, cheltuielile pentru care se rambursează banii, modul prin care se solicită aceste fonduri cât şi condiţiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului prin PNDR.

Alături de personalul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vor participa la aceste conferinţe şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere: APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură), FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN S.A.), FNGCIMM (Fondul Naţional pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) prin DSVSA, instituţii bancare cu care MADR a încheiat protocoale de colaborare, instituţii publice partenere dar şi autorităţile locale.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat, în data de 2 februarie 2011, campania de informare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), „Fonduri europene pentru mediul rural".

Campania, care se desfăşoară pe parcursul a cinci luni, urmăreşte să constientizeze publicul interesat, din mediul rural, asupra oportunităţilor de finanţare oferite de PNDR.

Acest complex de acţiuni de informare este alcătuit din mai multe niveluri de interacţiune cu publicul.

Astfel, în luna februarie, un prim nivel a fost constituit din întâlnirile cu grupuri mici de locuitori ai satelor - abordările de tip kitchen table şi atelierele de lucru - care au adunat mai mulţi participanţi din spaţiul rural pentru informări detaliate asupra modalităţilor de obţinere a finanţărilor nerambursabile.

Activităţile de informare, implementate sub forma campaniei de informare denumită „Fonduri europene pentru mediul rural - 2011", au în vedere asigurarea egalităţii de şanse în accesarea FEADR prin diseminarea informaţiilor către un număr reprezentativ (raportat la indicatorii de realizare din PNDR) de potenţiali beneficiari ai PNDR, indiferent de criterii etnice, sexuale, religioase, precum şi de dizabilităţi fizice, vârstă, statut social sau financiar.

Acţiunile de informare vor fi aplicate de către Prestatorul (respectiv Asocierea dintre SC ARS Advertising SA - lider şi SC Tipografia Real SRL) desemnat în urma derulării prin SEAP a procedurii de licitaţie publică deschisă în data de 29.09.2009, cu numărul anunţului de participare 87470/29.09.2009.

Pe pagina de internet a Agenţiei, www.apdrp.ro, a fost creată o secţiune dedicată acestei campanii în cadrul căreia cei interesaţi pot consulta calendarul şi evenimentele aflate în desfăşurare.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă (PNL) “Măsurile economice ale Guvernului PNL produc efecte pozitive”

18 May 2020 1928

Magazin Penny Market, în comuna Valu lui Traian. Iată ce a decis Agenția pentru Protecția Mediului Constanța

12 May 2020 1366

Vă deranjează firele de păr alb cu aspect neplăcut sau părul alb crescut la rădăcini? SOS – ajutor pentru îngrijirea părului acasă

08 May 2020 815

Organizația Mondială a Sănătății Africa ar putea deveni următorul epicentru al focarului de coronavirus

17 Apr 2020 1303

România celor două epidemii Ce ravagii fac COVID-19 și rujeola în țară. 150 de decese versus 64. Numărul de cazuri confirmate (document)

06 Apr 2020 1335

Mesaj de solidaritate Valentina Chiriță - „Să apreciem adevăratele valori, dar cea mai importantă valoare este Viața”

24 Mar 2020 1173

Constanța. Lucrări de creștere a vizibilității mijloacelor de semnalizare rutieră Ce treceri de pietoni au fost retrasate

23 Mar 2020 809

Vremea în Dobrogea. Iată cum vor evolua temperaturile în următoarele două săptămâni

16 Mar 2020 893

Cazurile de infectare cu coronavirus, în continuă creștere. S-a ajuns la 109

14 Mar 2020 729

Direcţia de Creştere, Exploatare şi Ameliorare a Cabalinelor, chemată în judecată. La mijloc - un spaţiu închiriat la Herghelia Mangalia

20 Feb 2020 515

Bucurie pentru salariaţii români! Valoarea unui tichet de masă a fost majorat. Urmează promulgarea legii (document)

12 Feb 2020 917

Epidemie de gripă din România. Iată harta infecţiilor! Ce recomandă specialiştii

10 Feb 2020 678

Editorial Violenţa în școli, între gestionarea corectă a conflictelor şi reţelele de socializare

23 Jan 2020 1420

Huţucă (PNL) - „Creşte contribuţia pe care un român o face la Pilonul II de pensie, în prima fază la 5% şi ulterior la 6%”

09 Jan 2020 818

Cu ce scumpiri vine anul 2020

01 Jan 2020 2837