Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala

Numai până la 30 aprilie 2013, se poate depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”

25 aprilie 2013
INFORMARE DE PRESĂAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, precum şi publicul interesat, că numai până la 30 aprilie 2013, pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”.


De prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.


Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul judeţean / local al APIA.


Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
  1. efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele ovine/25 de capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;
  2. efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei;
  3. efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013.
  4. cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine / caprine pentru care se poate solicita primă.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pune la dispoziţia solicitanţilor cereri pretipărite astfel:


Cererile pretipărite pot fi solicitate de la centrele locale/județene ale APIA, respectiv al municipiului București, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.


A. Pentru primirea formularului de cerere pretipărit (individual sau prin reprezentant legal) solicitanţii se prezintă la centrul local / judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia se află înregistrată exploataţia, cu următoarele documente:
a)   copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;


b)  dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul;
c)   dovada contului bancar (extras de cont).


B. Pentru primirea formularului de cerere pretipărit, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-şi dea acordul în scris.


Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.


Pentru depunerea cererii vizate de o asociaţie a crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-şi dea acordul în scris.


Cererile pot fi completate şi online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti.


Controlul la faţa locului se desfăşoară în perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere, timp în care solicitanţii primelor au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat primă.
Animalele pentru care solicită primă trebuie să fie înregistrate şi identificate după cum urmează:
  • identificate cu o crotalie auriculară simplă, având imprimat un cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute până la 1.01.2008;
  • identificate cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute în perioada 1.01.2008 - 31.12.2009;
  • identificate cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1.01.2010.
Prin centrele locale / judeţene ale APIA, până la data de 25 aprilie 2013, au fost depuse peste 34.000 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un număr aproximativ de 5.300.000 animale.
Precizăm că în anul 2012 au fost depuse un număr de 53.700 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un număr aproximativ de 8.270.000 animale.


SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Mandat european de arestare. Judecătorii din Constanţa decid azi dacă trimit în Franţa o femeie acuzată de trafic de persoane (MINUTĂ)

22 Aug 2019 634

UPDATE. Alertă la Mangalia. Două persoane împuşcate, una decedată (galerie foto + video)

19 Aug 2019 13242

UPDATE Accident soldat cu două victime, la ieşire din Mangalia

19 Aug 2019 525

Incendiu în cimitirul din Făurei, județul Constanța

18 Aug 2019 400

Accident rutier în Eforie Nord. O victimă

18 Aug 2019 779

Carambol cu trei autoturisme şi o motocicletă, pe Autostrada Soarelui (galerie foto)

18 Aug 2019 1633

Pieton constănțean, accidentat pe strada Soveja

17 Aug 2019 621

Intervenție Artemis Yacht rămas fără cârmă pe mare

17 Aug 2019 489

Accident rutier cu o victimă, pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Constanța

17 Aug 2019 634

Incendiu de vegetație la ieșire din Mihail Kogălniceanu, spre Cuza Vodă

16 Aug 2019 421

UPDATE Scandal cu focuri de armă în Mamaia (galerie foto + video)

16 Aug 2019 9642

Alertă la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. O persoană a fost rănită după ce un acvariu s-a spart (galerie foto + video)

15 Aug 2019 5439

Persoană, scoasă din mare inconștientă, pe plaja Acapulco din Eforie Nord

15 Aug 2019 1046

Pericol de incendiu Maşină cuprinsă de fum, pe strada Nicolae Iorga din Constanţa (video)

14 Aug 2019 472

S-au blocat în liftul unui renumit hotel din Mangalia. Intervin pompierii ISU Dobrogea

13 Aug 2019 1105