Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala

Numai până la 30 aprilie 2013, se poate depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”

25 aprilie 2013
INFORMARE DE PRESĂAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, precum şi publicul interesat, că numai până la 30 aprilie 2013, pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul “Plăţilor naţionale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine şi caprine”.


De prima pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.


Solicitanţii trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploataţii cu cod ANSVSA la centrul judeţean / local al APIA.


Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscrişi în evidenţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cu cod unic de identificare, pentru femele ovine şi/sau femele caprine identificate conform legislaţiei în domeniu, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
  1. efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete femele ovine/25 de capete femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;
  2. efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei;
  3. efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere pe perioada de retenţie până la data de 3 august 2013.
  4. cererea să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine / caprine pentru care se poate solicita primă.


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pune la dispoziţia solicitanţilor cereri pretipărite astfel:


Cererile pretipărite pot fi solicitate de la centrele locale/județene ale APIA, respectiv al municipiului București, individual sau prin reprezentant legal sau prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.


A. Pentru primirea formularului de cerere pretipărit (individual sau prin reprezentant legal) solicitanţii se prezintă la centrul local / judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza căruia se află înregistrată exploataţia, cu următoarele documente:
a)   copie de pe buletinul de identitate/carte de identitate/cod unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;


b)  dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare (codul unic de identificare atribuit de către APIA în Registrul unic de identificare), dacă este cazul;
c)   dovada contului bancar (extras de cont).


B. Pentru primirea formularului de cerere pretipărit, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-şi dea acordul în scris.


Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine/caprine legal constituite.


Pentru depunerea cererii vizate de o asociaţie a crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, solicitantul trebuie să-şi dea acordul în scris.


Cererile pot fi completate şi online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la centrul local/judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti.


Controlul la faţa locului se desfăşoară în perioada 3 mai – 3 august 2013 pentru speciile ovine şi caprine, la adresa menţionată în cerere, timp în care solicitanţii primelor au obligaţia de a menţine în exploataţie efectivul de animale pentru care au solicitat primă.
Animalele pentru care solicită primă trebuie să fie înregistrate şi identificate după cum urmează:
  • identificate cu o crotalie auriculară simplă, având imprimat un cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute până la 1.01.2008;
  • identificate cu două crotalii auriculare simple, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului, în cazul animalelor născute în perioada 1.01.2008 - 31.12.2009;
  • identificate cu o crotalie auriculară simplă şi o crotalie auriculară electronică, ambele conţinând acelaşi cod unic de identificare a animalului în cazul animalelor născute începând cu data de 1.01.2010.
Prin centrele locale / judeţene ale APIA, până la data de 25 aprilie 2013, au fost depuse peste 34.000 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un număr aproximativ de 5.300.000 animale.
Precizăm că în anul 2012 au fost depuse un număr de 53.700 cereri de solicitare a primei pe cap de animal pentru un număr aproximativ de 8.270.000 animale.


SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier cu victime la Murfatlar. Au fost implicate două mașini

05 Jul 2020 236

Accident rutier cu patru victime, pe Autostrada Soarelui

28 Jun 2020 862

Județul Constanța Accident rutier cu victimă în Mangalia

28 Jun 2020 3385

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

24 Jun 2020 662

Polițist constănțean menținut în arest

20 Jun 2020 1142

UPDATE Imagini de la fața locului Accident rutier, în municipiul Constanța. Un șofer, în stare gravă (VIDEO)

19 Jun 2020 7353

Oficial! Un polițist de la Transporturi Constanţa, trimis în judecată

19 Jun 2020 847

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

17 Jun 2020 1420

Copil accidentat de o mașină, în Limanu

14 Jun 2020 569

Accident la Tariverde. O mașină s-ar fi răstunat

14 Jun 2020 1051

SRI angajează chimist!

13 Jun 2020 1146

Proiect pilot al Primăriei Constanța. Stații de autobuz echipate cu ecrane mari. Ce vor afla călătorii

13 Jun 2020 313

Serviciul Român de Informații, adversar al municipalității, în instanță, de șapte ani. Ce își dispută și când se va judeca dosarul

13 Jun 2020 709

Accident rutier, în municipiul Constanța. Două autoturisme, implicate

12 Jun 2020 1023

CNI vrea să reabiliteze sinagoga din Constanța. Cine își mai aduce aminte de un alt templu al comunității evreiești, dispărut fără urmă

09 Jun 2020 341