Comunicat de presa Proiect Card2

Comunicat de presă PO5DRU/123/4.1/5/128947 14.09.2015

Sistemul informatic Cardul Profesional European 2 — sistem expert pentru activitatea Serviciului Public de Ocupare Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă furnizează, începând cu luna septembrie 2015, sistemul informatic Cardul Profesional European 2. Toate cele 42 de agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă dispun de o bază de date comună care va eficientiza munca personalului SPO şi agenţilor economici, furnizând servicii personalizate persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

In prezent, sistemul informatic eCard2 este utilizat de toate structurile teritoriale, în această etapă lucrându-se în paralel cu vechiul sistem, în vederea monitorizării funcţionalităţilor.

Cardul Profesional European 2 asigură o bază de date unică, fiind un instrument de lucru inovativ, cu aplicabilitate unitară în cadrul tuturor structurilor Serviciului Public de Ocupare.

Totodată, prin acest sistem se realizează o interoperabilitate complexă cu alte baze de date ale administraţiei publice, beneficiul sistemelor integrate prezentând caracter bidirecţional. 0 coordonată este reprezentată de eficientizarea operaţională prin obţinerea unei imagini complete asupra câmpului de desfăşurare a activităţii, iar cealaltă de reducerea costurilor prin alocare inteligentă de resurse exploatarea acestora în comun.

Proiectul strategic Cardul Profesional European 2 — instrument inovativ de modemizare şi eficientizare a activităţii SPO" este derulat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în parteneriat cu SC Soft Business Union SRL şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ", Axa prioritară 4 „ Modemizarea Serviciului Public de Ocupare", domeniul major de intervenţie 4.1- „intărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.