Proiectul „STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța”

Vineri, 06.06.2014, a avut loc la Hotel IBIS, conferința de lansare a proiectului: STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța.

Proiectul „STIL ACTIV- Soluții Simple pentru Integarea pe piața muncii a șomerilor, șomerilor de lungă durată și persoanelor în căutarea unui loc de muncă din județul Constanța”, iniţiat şi implementat de Asociația SIGMA Development Center, în parteneriat cu AJOFM Constanța și S.C Atlantismar Group S.R..L își propune să faciliteze integrarea pe piața europeană a muncii a 270 de persoane făra loc de muncă prin oferirea în cadrul proiectului a unui pachet complex de servicii suport pentru crearea competențelor personale și profesionale necesare unei vieti active pe piața muncii. Pachetul complex include derularea a nouă programe de calificare autorizate ANC, module de dezvoltare personală, consiliere psihologică și vocațională (individuală și de grup) cât și accesul la platforma on-line Job Crawler, platformă de tip „search”, creată în cadrul proiectului, dedicată și customizată calificarilor din proiect și profilelor de competențe dezvoltate de grupul țintă.
Mai precis, pe lângă consiliere și suport în aplicarea la joburi, proiectul implică instruirea grupului ținta în cadrul a șase programe integrate de formare, menite să crească accesul în spațiul național și/sau European al pieței muncii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, technician maseur, lucrător comercial, scafandru, web designer și grafician calculator. Instruirile vor fi coroborate cu trei module de dezvoltare care vizează creșterea competențelor de comunicare, limba engleză și a cunostințelor antreprenoriale.

Finanţarea acestui proiect a fost aprobată din fonduri europene prin Programului Operaţional Sectorial- Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în Oameni!”, Axa prioritară 5 - Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenție 5.1, care se referă concret la dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare, sub egida căruia se încadreaza proiectul.
Valoarea totală eligibilă a proiectului care face obiectul contractului de finantare este de 2122082 lei iar durata de implementare a acestuia este de 18 luni, data finalizării proiectului fiind la 15.08.2015. Inscrierea pentru persoanele interesate este continuă iar mai multe informații le pot obține adresându-se Asociației Sigma Development Center.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 687

Sportivii CSM Constanța, prezenți și în școli din Constanța, în campania #BeActive a Uniunii Europene

25 Sep 2023 929

Proiect Angajatorii care oferă abonamente la sala de fitness angajaților vor fi scutiți de taxe și impozite salariale

12 Dec 2022 1818

Săptămâna europeană a sportului Activități pentru iubitorii de mișcare, la Constanța

24 Sep 2021 8339

CS Laguna Constanța Drapel uman! Activități sportive organizate cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului (galerie foto)

24 Sep 2021 2064

Lansarea oficială a revistei CUVINTE

26 Feb 2015 3402

Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii din județul ConstanțaRezultatele primului an de implementare al proiectului STIL ACTIV

26 Jan 2015 2542

Patru alimente care oferă mai multă energie

13 Jul 2014 1466

„Investeşte în Oameni!” Proiect de integrare a şomerilor pe piaţa muncii, lansat la Constanţa

10 Jun 2014 2274