ANAF actualizeazã procedura de înregistrare a acordurilor încheiate de angajatorii nerezidenți

Agenția Națională de Administrare Fiscală propune actualizarea procedurii de înregistrare a acordurilor privind declararea și plata contribuțiilor sociale încheiate de angajatorii nerezidenți cu persoane fizice rezidente sau nerezidente care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri din salarii, precum și a unor aspecte procedurale.
 
            Procedura de actualizare vizează:
            -  redefinirea organului fiscal competent;
            - actualizarea modelului formularului „Registru privind organizarea evidenței angajaților misiunilor diplomatice, posturilor consulare și reprezentanțelor”;
            -  actualizarea temeiului de drept și a unor referințe legislative, inclusiv a celor referitoare la formularele care se depun de contribuabili în vederea înregistrării fiscale.
 
Obligațiile fiscale declarative și de plată a contribuțiilor sociale obligatorii ce le revin salariaților care își desfășoară activitatea în România și obțin venituri din salarii de la angajatori nerezidenți sunt reglementate de Codul fiscal (Legea nr. 227/2015).
 
 
*   *  *
Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:
Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media;
Electronic la adresa de mail: relatiipublice@anaf.ro
Prin fax la numarul: 021-319.98.57.Pentru a avea acces la informaţiile de presă privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate  de presă aflat pe site-ul instituţiei.

 
 
SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA                                                                                                                       
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.