ANAF actualizează instrucţiunile de completare a numărului de evidenţă a plăţii

ANAF actualizează instrucţiunile de completare a numărului de evidenţă a plăţii pentru situațiile contribuabililor care plătesc timbrul de mediu pentru autovehicule,  obligații fiscale cuprinse în decizii de amânare la plată emise în baza Legii nr. 267/2013 sau obligatii fiscale accesorii cuprinse în decizii comunicate potrivit legii, pentru aplicarea prevederilor art.1 (2) din Ordonanta de Urgență a Guvernului nr. 44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale. De asemenea, trebuie prevăzute şi situaţiile terţilor popriţi, a instituţiilor de credit, a autorităţilor sau instituţiilor publice, după caz, pentru virarea sumelor ce se cuvin debitorilor, ca urmare a executării silite. Această ultimă situaţie este generată de ultima modificare adusă la alin. (2) al art. 257 al Codului de procedură fiscală.
     
 Astfel, conform prevederilor art. 342, alin. (1) din Codul de procedură fiscală (Legea nr. 207/2015), se impune abrogarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1870/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi elaborarea unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală care să actualizeze aceste instrucțiuni.
*   *  *
Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:

·        Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media;
·        Electronic la adresa de mail: relatiipublice@anaf.ro
·        Prin fax la numarul: 021-319.98.57.
Pentru a avea acces la informaţiile de presă privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate  de presă aflat pe site-ul instituţiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.