Comunicat de presa DGRFP Galati

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informează că, în Monitorul Oficial al României nr. 914 din 10 decembrie 2015 a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3495/2015 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (014) “Notificare privind modificarea anului fiscal.

 Potrivit dispoziţiilor articolului 16 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind  Noul Cod fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, anul fiscal este anul calendaristic. Fac excepţie de la această regulă contribuabilii care au optat, în conformitate cu legislaţia contabilă în vigoare, pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic şi care pot opta ca anul fiscal să corespundă exerciţiului financiar, conform art. 16 alin. (5) din Codul fiscal.

Conform prevederilor articolului 16 alin. (5) din Noul Cod fiscal contribuabilii comunică organelor fiscale competente opţiunea pentru anul fiscal modificat, în termen de 15 zile de la data începerii anului fiscal modificat sau de la data înregistrării acestora, după caz.
Formularul (014)“Notificare privind modificarea anului fiscal” se completează de către contribuabili, în două exemplare:    
  • un exemplar, semnat conform legii, se depune la unitatea fiscală, direct la registratură, sau la poştă, prin scrisoare recomandată;
  • un exemplar se păstrează de către contribuabil.                                            
Menţionăm că, prevederile OPANAF nr. 3495/2015 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (014) “Notificare privind modificarea anului fiscal”, se aplică începând cu data de  1 ianuarie 2016.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.