Comunicat de presă Coaliţia penalilor conduce România pe blat cu PNL

România este cunoscută ca fiind campioană la capitolul corupţie. Şi este condusă, cum altfel, tot de penali.
Avem o coaliţie de guvernare formată din penali şi din susţinători ai acestora. Şi care vrea să ne pricopsească cu eticheta de “oaia penală a Europei”.
O coaliţie pentru care interesul naţional coincide cu interesul penal de a scăpa de justiţie, după ce a furat şi jefuit bugetele ţării ca în codru. Şi un guvern care a numărat sau numără nu mai puţin de 14 penali.
Cam asta este ce oferin noi investitorilor şi partenerilor euroatlantici: o ţară condusă de penali.
PSD are 50 de lideri, premier, şef de partid, parlamentari, şefi de Consilii Judeţene, primari de mari municipii cu doasare penale, sau direct în puşcării (Victor Ponta, Liviu Dragnea, Dan Sova, Darius Valcov, Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Adrian Severin, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc, Radu Mazăre,  Nicusor Constantinescu,  Bunea Stancu, Marian Vanghelie, , Gheorghe Nichita,  Mircea Cosma, Vlad Cosma, , Adrian Duicu,  Ilie Sârbu, Miron Mitrea,  Ioan Adam, Ion Prioteasa, Ristea Priboi, Cristinel Bîgiu, Tudor Pendiuc, Mârza Gavril, Constantin Nicolescu, Cătălin Voicu, Niculae Bădălau, Ion Stan, Nicolae Vasilescu, Florin Pâslaru,  Constantin Boscodeala, etc.)
UNPR are în jur de 10 lideri cu probleme penale (Gigi Nețoiu,  Antonie Solomon, Marius Isăilă, Ionel Agrigoroaei,  Şerban Mihăilescu,  Marin Anton, Mario Ernest Caloianu, Titi Holban, Valerian Vreme,  Lucian Iliescu)
Şi generalul Gabriel Oprea este acuzat de presă că şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat, şi a condus 3-4 doctorate, şi ele plagiate.
ALDE, fiind mai mic şi de curând apărut are mai puţini penali (Gheorghe Coman, Ion Diniță)
Aceasta e coaliţia penalilor care conduce România şi face din ţara noastră oaia neagră a Europei.
Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, această coaliţie face blat cu falsa opoziţie, PNL, ori de câte ori are ocazia.
Nu că PNL n-ar avea şi el proprii penali, vreo 45 la număr. Dar se pretinde a fi partid de opoziţie. Ce opoziţie face?
Moţiunea de cenzurăAnunţată cu surle şi trâmbiţe, moţiunea de cenzură depusă de liberali nu are mari şanse să treacă.
Liberalii nu fac nici un efort în acest sens. Se prefac că negociază cu celelalte partide din opoziţie, sau nu negociază de loc.
 
Toată scena politică ştie că liberalii n-au niciun interes să vină la guvernare, când în timpul rămas până la alegeri n-au timp  să se obişnuiască nici cu clădirile ministerelor şi instituţiilor și vor deconta moștenirea PSD.
 

Şi atunci, în interes de partid, lasă ţara pe mâna Coaliţiei Penalilor, s-o termine de tot.
 
Ideea că actuala guvernare are succese economice e dată doar de cifre. În rest, nu creşteri de salarii şi pensii, (doar la demnitari), nu autostrăzi, nu apă şi canalizare în mediul rural, nu infrastructură de irigaţii, nu spitale noi, nu trenuri de mare viteză, nu drumuri judeţene decente, etc. Dar nici toalete în şcoli?

 
În plus, guvernul penalilor a împrumutat 19 miliarde euro în ultimii 4 ani. Unde-s banii, Victore?
Legea votului prin corespondenţaS-a ales praful şi de acest proiect aşteptat de românii din diaspora. Scenele de groază, din noiembrie 2014 se vor repeta şi în 2016.
Preşedintele comisiei pentru votul prin corespondenţă, în loc să-şi ducă la bun sfârşit mandatul, a ales să demisioneze şi să lase baltă comisia.
Mai mult, în comisia responsabilă de acest proiect s-a dat un vot negativ. Iată lista ruşinii, a celor care se  opun votului prin corespondenţă: Toma Ion – PSD,  Deneș Ioan – PSD, Chiriac Viorel – PSD, Purec Ion-Simeon – PSD, Lazăr Sorin Constantin – PSD, Cotescu Marin Adrănel – PNL, Cristina Ioan – PNL, Luchian Dragoș - PNL, Bălu Marius – PNL, Pâscan Emil Marius – PNL, Klarik Laszlo Attila – UDMR.
Se vede clar blatul PSD-PNL.
Aşa că, timpul rămas până la 1 noiembrie, un an înaintea alegerilor parlamentare, este prea mic să se mai poată rezolva ceva.
Coaliţia penalilor, pe blat cu PNL, după ce a respins în decembrie 2014 initiativa deputatului Eugen Tomac, a terminat definitiv acest proiect important.
Legea alegerilor localeDeşi foarte multe voci, inclusiv din societatea civilă, au arătat că alegerea primarilor într-un singur tur este antidemocratică, pentru că ar conduce la victorii ale unor candidaţi cu 18-20%, PSD-UNPR-PNL şi-au văzut de interesele de partid şi au votat voioşi legea alegerilor locale.
Nici preşedintele Iohannis n-a avut nimic de zis, fiind în joc interesele PNL.
Blat pe Legea Alegerilor ParlamentarePSD-UNPR-PNL şi-au dat mâna pentru respingerea rezultatului referendumului popular privind parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari. Această majoritatea ad-hoc a decis ca voinţa populară nu trebuie respectată, pentru că, nu-i aşa, poprul e “prost”, nu ştie ce votează.
Alocarea a doar 6 locuri în parlament, pentru 3,5 milioane de români aflaţi în diaspora, este de asemeni o dovadă de blat PSD-UNPR-PNL. După ce au fost lipsiţi de dreptul de a munci în ţară, lângă familiile lor, românii din diaspora sunt lipsiţi acum şi de dreptul elementar, constituţional, de a fi reprezentaţi în Parlamentul României.
Nici preşedintele Iohannis nu s-a deranjat să atace legea la CCR, în ciuda faptului că există decizii ale CCR care obligă instituţiile să respecte voinţa populară.
Primarul interimar la BucureştiDeşi PNL are PNL 23 Consilieri Generali, PSD 17, UNPR 2, Consiliul General a votat un Primar Interimar General de la UNPR, care are doar 2 voturi, pe dl Stefanel Dan Marin.
Interesul de partid al PNL, nu şi al bucureştenilor, a fost acela de a nu face ordine în moştenirea lăsată de Oprescu, pentru a nu se compromite înainte de alegeri. Şi a lăsat Bucureştiul pe mâna unui novice.
Se vede clar blatul PSD-UNPR-PNL.
Blatul PSD-PNL în teritoriuÎn multe Consilii Judeţene şi Locale majoritatea care face jocurile este formată din PSD şi PNL. (Constanta, Targu-Jiu, Iaşi, Cluj, Timişoara, Brăila, Prahova, Bârlad, etc)
Multe dintre instituţiile deconcentrate, direcţii judeţene, agenţii, sunt conduse de liberali, care n-au fost schimbaţi din funcţii de către actuala coaliţie a penalilor. Oare de ce?
Se vede clar blatul PSD-PNL
Blat la salvarea parlamentarilor penaliToate cererile DNA, de urmărire penală a unor parlamentari , s-au lovit de votul majoritar al PSD şi PNL. (Laszlo Borbely, Chitoiu, Vosganian, Dan Sova, etc.)
Blatul PSD-PNL la proiecte legislative importanteAlegerea şefului ŞIE, de la PNL, majorarea salariilor demnitarilor, pensiile speciale ale parlamentarilor, Codul Fiscal, sunt exemple de legi care au beneficiat de blatul Coalitiei cu PNL.
Cel mai grav, toate iniţiativele de modificare a legilor penale, în sensul amputării justiţiei, s-au bucurat de sprijinul concertat al PNL şi PSD, amintind de marţea neagră.
Interesele electorale ale PNL  impun acestui partid rămânerea la guvernare a coaliţiei penalilor condusă de Ponta, Dragnea, Oprea, pentru a profita de erorile şi greşelile acestora la alegerile din 2016.
Despre interesele României şi ale românilor, numai de bine, în vorbe, nu şi în fapte.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

27.843 persoane au participat la cursurile organizate de ANOFM în anul 2023

25 Jan 2024 610

ANOFM 87 programe de formare profesională vor începe în luna ianuarie 2024, la nivel național

28 Dec 2023 1108

Sute de mii de persoane angajate prin intermediul ANOFM, în primele şapte luni ale anului 2023

22 Aug 2023 669

Din luna august vor începe programele de formare profesională gratuită! Iată unde sunt cele mai multe locuri

21 Jul 2023 860

ANOFM Servicii gratuite de informare şi consiliere profesională pentru absolvenții de învățământ din promoția 2022

10 May 2022 1116

Concluziile Curții de Conturi a României, în urma controlului la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă

09 Mar 2021 1509

Ministrul Violeta Alexandru „Am început reorganizarea ANOFM. În maximum o lună trebuie să se vadă schimbările“

18 Jan 2020 2235

Atenție, absolvenți! Facilități acordate de legea privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă

24 Jul 2019 1630

ANOFM Oportunități de încadrare în muncă a persoanelor cu dizabilități

03 Dec 2018 2017

2.100 de locuri de muncă în Spaţiul Economic European pentru lucrătorii români

03 Oct 2018 1512

355 de locuri de muncă vacante, astăzi, în Constanţa

14 Jun 2016 2018

392 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

24 Mar 2016 1455

192 programe de formare profesională vor începe în luna aprilie 2016, la nivel naţional

24 Mar 2016 1551

A.M.O.F.M. București dispune de locuri de muncă pentru persoanele calificate în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să lucreze în Germania

23 Feb 2016 1457

AJOFM CONSTANTA LOCURI DE MUNCA IN UNIUNEA EUROPEANA

11 Feb 2016 2270