Alegeri locale 2024 Viceprimarul PNL Adrian Costache candidează pentru funcția de primar al comunei Mihai Viteazu. Vrea să continue proiectele necesare în localitate

  • La alegerile locale din data de 9 iunie, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Mihai Viteazu, candidează pentru funcția de primar din partea Filialei Constanța a PNL
  • Candidatul liberal știe exact care sunt proiectele prioritare pe care le va implementa pentru a contribui la dezvoltarea localității și beneficiază de susținerea actualului primar Florin Mitroi, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța
  • În acest moment pe raza localității se derulează o serie de proiecte ample, care odată finalizate vor contribui la creșterea confortului locuitorilor
  • Aflați în continuare detalii despre toate aceste proiecte
 De aproximativ un an și jumătate, în fruntea comunei Mihai Viteazu se află Adrian Costache, viceprimar cu atribuții de primar.
 
O perioadă relativ scurtă, însă suficientă pentru a-și dovedi abilitățile administrative.
 
La alegerile locale din data de 9 iunie, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Mihai Viteazu, candidează pentru funcția de primar din partea Filialei Constanța a PNL.
 
Candidatul liberal știe exact care sunt proiectele prioritare pe care le va implementa pentru a contribui la dezvoltarea localității și beneficiază de susținerea actualului primar Florin Mitroi, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.
 
„Din 9 iunie, președintele CJ va fi mai mult ca sigur, Florin Mitroi, un om cu mare experiență în administrație, care ne va ajuta și sprijini în toate proiectele noastre. Stiu că solicitările mele la CJ vor fi înțelese și susținute, ceea ce reprezintă un mare avantaj, pentru noi, în următorul mandat,” a punctat Adrian Costache.   

În acest moment pe raza localității se derulează o serie de proiecte ample, care odată finalizate vor contribui la creșterea confortului locuitorilor: 
Reabilitare străzi în satul Sinoe, proiect ce urmărește reabilitarea a 32 de străzi din satul Sinoie, finanțat prin Compania Națională de Investiții. Proiectul vizează drumurile afectate de inundații.


„Din această primăvară, drumurile din satul Sinoe au intrat într-un proces amplu de modernizare, în cadrul obiectivului de investiții ,,Reabilitare drumuri de interes local din localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.”

Este prima investiție importantă de infrastructură rutieră care se face în această localitate. În total, 32 de străzi vor fi consolidate, pietriute și asfaltate! Acestea deveneau aproape impracticabile, după fiecare ploaie mai puternică, ceea ce crea un disconfort major oamenilor în Sinoe. Valoarea proiectului se ridică la 24 milioane de lei, fonduri obținute de la Compania Națională de Investiții. Termenul de finalizare este de 18 luni.

Reprezentantul administrației publice locale anunță că Primăria mai are un proiect depus în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, prin care vor fi asfaltate 7 străzi și drumul comunal care duce spre Grindul Lupilor. La finalizarea acestor lcrări, nicio stradă din Sinoe nu va mai rămâne neasfaltată.

Acest proiect ar urma să fie pus în aplicare, cel mai probabil, în cea de-a doua jumătate a anului 2024. „Cetățenii din localitatea Sinoe ar trebui să aibă răbdare și încredere că noi le vom asfalta toate drumurile din localitate”, a transmis Adrian Costache.

Înființare sistem de canalizare în comuna Mihai Viteazu. A fost depusă cererea de finanțare la Ministerul Mediului, precum și reluarea proiectului de alimentare cu apă și canalizare în satul Sinoe. Proiectul beneficiază de finanțare prin AFIR, însă lucrările au fost sistate în anul 2020, atunci când firma care executa lucrările a intrat în faliment. Proiectul a fost reluat de actualul șef al administrației publice și, urmează o nouă procedură de licitație pentru desemnarea noului constructor care să finalizeze lucrările.
Construire și dotare Dispensar Uman în satul Mihai Viteazu. Cererea de finanțare a fost depusă la Compania Națională de Investiții.
Urmează să fie depuse două proiecte pentru construirea a două clădiri sociale, cu locuințe, apartamente și garsoniere, pentru cazurile grave aflate în nevoie, care au nevoie urgentă de o locuință.

Dotare școli în localitățile Mihai Viteazu și Sinoie. A fost obținută finanțarea pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a școlii gimnaziale din satul Sinoie și a Liceului Tehnologic Mihai Viteazu.

Microbuze electrice pentru elevi. Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător.

În paral, administrația locală se concentrează și asupra unor proiecte de amenajare, modernizare și întreținere a unor obiective locale, cu finanțare de la bugetul local.

Anul acesta trei proiecte complexe vor fi finanțate din bugetul local. Printre priorități, se află investiția în amenajarea de trotuare și șanțuri pavate pe strada Principală din localitatea Mihai Viteazu.

Strada Principală, stradă care este frecventată de copii către și de la școală, artera care duce către Primărie, către toate locațiile importante din localitate este o stradă cu o lungime de 2 km, căreia vreau să îi amenajăm trotuare de acces cu șanțuri pavate și cu podețe de acces la poarta fiecărui imobil. Lucrarea aceasta este mai mult decât necesară, având în vedere că, acum, zona pietonală a străzii Principale din localitate este acoperită cu pământ, ceea ce, în special în sezonul rece, creează disconfort tuturor cetățenilor. Investiția va necesita circa un milion de lei din banii de la bugetul local și nu mai poate fi amânată”, a subliniat actualul șef al administrației publice locale din comuna Mihai Viteazu.
 
Pe lista proiectelor aflate în lucru se regăsește și reabilitarea și amenajarea locului de joacă din localitatea Sinoe, care nu mai era functional. Lucrările sunt în plină desfășurare.

Această inițiativă este încă un pas important pe care îl facem pentru cei mici. Noul loc de joacă va oferi copiilor noștri un spațiu sigur să se recreeze în Sinoe. Câteva sute de copii se vor bucura, în curând, de noi și moderne tobogane, leagăne și balansoare achiziționate cu fonduri de la bugetul local. Vechiul spațiu de joacă se degradase nu mai putea fi folosit în siguranță de către micuți. De aceea, reabilitarea lui a devenit o prioritate pentru noi, administrația locală din Mihai Viteazu. Și locul de joacă din Mihai Viteazu urmează să fie modernizat astfel încât copii să aibă un spațiu sigur unde să se poată distra”, a explicat Adrian Costache.

La final, spațiul de joacă va fi prevăzut și cu un perimetru de relaxare pentru adulți.

Tot un proiect de mare importanță, în beneficiul copiilor, a fost renovat. Este vorba despre terenul de sport care deservește Școala Gimnazială din Sinoe.

Terenul era degradat, gardurile rupte, au fost montate plase deasupra terenului pentru ca elevii să nu mai scape mingile în curțile alăturate. Tot plasă de protecție a fost montată și în spatele porților de fotbal și handbal. Ceva similar am realizat deja la Mihai Viteazu”, a mai precizat viceprimarul Adrian Costache.

Viceprimarul din Mihai Viteazu a mai anunțat că sunt deja funcționale și platforma de gunoi de grajd, casa mortuară și clopotnița din satul Sinoe. De asemenea, Adrian Costache are în vedere și renovarea căminului cultural.

În același timp administrația locală din comuna Mihai Viteazu a pregătit documentația și a depus împreună cu localitatea Istria proiectul pentru racordarea localității la sistemul de alimentare cu gaze.

Momentan se desfășoară lucrările pe raza UAT Istria. Imediat ce conductele sunt aduse la granița administrativă a comunei Mihai Viteazu, lucrările vor demara.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanta,
Executat de ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 023614514

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comuna Mihai Viteazu a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare și modernizare străzi”

22 Sep 2023 801

Dosarul în care Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, a fost achitat, în primă instanță, merge mai departe la Curtea de Apel

02 Nov 2021 2619

Cine sunt câștigătorii premiului întâi Elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța, premiați la un concurs național

02 Jun 2021 2154

Și cu jucători de la FC Viitorul în teren, Naționala de tineret s-a calificat din nou la Euro

17 Nov 2020 2792

Consiliul Local Albeşti, validat de Judecătoria Mangalia. Cine a fost invalidat

24 Oct 2020 3743

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 octombrie 2020

13 Oct 2020 2976

Doliu în rugby-ul românesc A murit, la numai 53 de ani, un fost jucător și antrenor

21 Sep 2020 4269

Fotbal România U21 a învins Malta, scor 3-0

08 Sep 2020 3525

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2020

13 Aug 2020 2413

Lansare de carte amânată „Prof de română. Școala noastră cea de toate zilele”. Între cele 20 de modele de profesionalism, o constănțeancă

12 Mar 2020 4938

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 august 2019

20 Aug 2019 3982

„O cursă care dă speranţe“ Adrian Boldeanu şi Radu Costache, pe podium. Atleţi de la CS Farul, în duel la 60 de metri garduri, la Naţionale

09 Feb 2019 2029

Comunități etnice stabilite în Dobrogea și la Medgidia. Evreii și armenii (galerie foto)

02 Jan 2019 4291

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 iulie 2018

27 Jul 2018 2064

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iulie 2018

16 Jul 2018 2469