Alegeri prezidentiale 2014 Iohannis sau Ponta? Ultima zi de campanie electorală

Întrebat de ziarişti de ce nu şi-a folosit, miercuri seara, la finalul dezbaterii de la postul B1, întrebarea finală, Iohannis a răspuns că nu a făcut efortul, pentru că Ponta oricum ar fi minţit. Surse din ACL declaraseră că Iohannis se pregătise pentru confruntarea cu Ponta cu o întrebare-cheie - un aşa numit „glonţ de argint” - pe care însă a renunţat să o mai folosească. În schimb, candidatul ACL a continuat să-l provoace pe Victor Ponta să renunţe la legea amnistiei şi graţierii
 
Klaus Iohannis l-a provocat pe contracandidatul său Victor Ponta să accepte convocarea Parlamentului în ultima zi a campaniei prezidenţiale pentru încuviinţarea arestării unor deputaţi, dar şi pentru respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea. Prezidenţiabilul ACL i-a cerut lui Vitor Ponta să-l cheme pe ministrul de Externe pentru mărirea numărului de secţii de vot din diaspora. Întrebat despre susţinerea lui Crin Antonescu în turul al doilea al prezidenţialelor, Iohannis a spus că e prea târziu, dar ”ar fi bună şi acuma”, deoarece orice vot contează.
 
Iohannis a plusat, cerând ca azi să fie încuviinţate toate cererile de arestare venite pe numele unor deputaţi din partea procurorilor.
 
”Trebuie să lăsăm justiţia să-şi facă treabă, să se dovedească că ambii candidaţi vor stat de drept, este ultimul moment în care domnul Ponta puteţi să demonstraţi că ceea reclamaţi că vreţi stat de drept şi credeţi haideţi să facem tot ceea ce trebuie pentru a convoca Parlamentul şi pentru a pune în practică acestor lucruri. Este singura şansă pentru domnul Ponta să demonstreze că el crede în statul de drept, este singura şansă”, a spus prezidenţiabilul ACL.
 

Mărirea numărului secţiilor de vot din diaspora

 
În privinţa măririi numărului secţiilor de de vot din diaspora, Klaus Iohannis l-a atacat pe Victor Ponta afirmând că este reconfirmat de BEC că se pot înfiinţare secţii de votare dacă se doreşte acest lucru.
Potrivit lui Iohannis, prezidenţiabilul Victor Ponta a fost prins din nou cu minciuna. ”Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna”, a adăugat Iohannis, citind un sms primit de la deputatul german, Berndt Fabrizius,  care susţine că se poate mări numărul secţiilor de vot din Germania.
 
"Iar l-am prins pe domnul Ponta cu minciuna, am primit un sms, la o dezbatere a spus că vrea să-mi dea mie lecţii, că sunt 5 secţii de votare şi că nu se poate face altfel, mi-a scris cineva din Germania, în limba germană, e suficient o solicitare oficială, fără nicio problemă şi cu sprijin logistic din partea autorităţilor se pot amenaja secţii de votare".
 
Sursa: directproprietar.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Da, este adevărat“ Remus Cernea, primul candidat la alegerile prezidenţiale din 2024 (VIDEO)

23 Feb 2022 1973

Cabinele de vot pentru alegerile prezidenţiale vin de la Cluj

02 Nov 2019 3060

Liderul PSD, Viorica Dăncilă „Cu siguranţă prezidenţiabilul PSD va intra în turul doi al alegerilor şi noi sperăm să şi câştigăm”

13 Jul 2019 1889

Editorial Vine, vine primăvara electorală! Alegerile europarlamentare, un test pentru prezidenţiale

23 Feb 2019 2402

Crin Antonescu Victor Ponta trebuia să demisioneze după eşecul la prezidenţiale

30 May 2015 2951

Stiripesurse.ro EXCLUSIV BOMBĂ - Poliția anchetează frauda electorală la alegerile prezidențiale din 2014

12 Mar 2015 2750

La prezidenţiale, PSD, PNL, PMP, Macovei şi Tăriceanu au încălcat legea finanţării partidelor

29 Jan 2015 2694

Se analizează votul din diasporaIohannis ar putea rechema ambasadori de la post

27 Dec 2014 3095

Votul din diaspora, prilej de dispută în Parlamentul European

11 Dec 2014 2691

Marian Muhuleţ Listele de la toate secţiile de votare vor fi verificate

09 Dec 2014 2707

Pentru ce (nu) au votat constănţenii la prezidenţiale Victor Ponta se bucură de mai multă simpatie decât Radu Mazăre

03 Dec 2014 4040

Situația României în urma alegerilor prezidențiale

24 Nov 2014 2028

Primarii comentează situaţia din PSD Constanţa „Poate că Mazăre aşteaptă următoarele alegeri pentru a pleca. Le va pierde şi pe acelea“

24 Nov 2014 5691

Editorial Alegeri şi ce va urma...

22 Nov 2014 3428

Cum aţi votat la alegerile prezidenţiale 2014?

21 Nov 2014 4190