Americanii vor să aducă și în România controversata aplicație de taximetrie Uber

La noi in tara cei care transportă persoane trebuie să respecte legea taximetriei: adică să obțină o licență și să-și achite taxele.

Potrivit stirileprotv.ro, anunțul americanilor a fost făcut pe site-ul companiei. Aplicatia Uber este extrem de cunoscută în Statele Unite, a luat avânt și în țările europene.

Cum funcționează aplicația

Trebuie să vă conectați telefonul la internet și GPS, apoi stabiliți adresa la care vreți să vină o mașină. Software-ul vă pune imediat în legătură cu cel mai apropiat șofer. Când sosește veți primi un mesaj. La finalul călătoriei trebuie să selectați: Călătorie terminată! Mai rămâne doar să plătiți.

Tariful se calculează în funcție de distanța parcursă, viteza și condițiile de trafic. La destinație însă pasagerul nu platește nimic fizic. Banii sunt transferați direct din contul clietului în depozitul șoferului.

Însă, în România este interzis ca un șofer să transporte persoane fără să aibă autorizație. În cazul în care acești șoferi ar fi prinși că iau pasageri, contracost, ar plăti o amendă de până la 5.000 de lei.

Aplicația Uber este prezentă în 45 de țări și peste 100 de orașe din toată lumea.

Sursa: stirileprotv.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.