Suspans în privinţa noului preşedinte Exit-poll - Klaus Iohannis - 50%, Victor Ponta - 50%

Rezultatele exit-poll-urilor:
 
Exit-poll RTV CSCI - Ponta: 50,72%, Iohannis: 49,28%
 
Exit-poll Digi24 IRES - Iohannis: 50,90%, Ponta: 49,10%%
 
Exit-poll Realitatea TV ARP - Ponta: 50%, Iohannis: 50%
 
Exit-poll Antena 3 Sociopol - Ponta: 50,9%, Iohannis: 49,1%
 
Exit-poll TVR CURS - Avangarde - Iohannis: 51,50%%, Ponta: 48,50%
 
 
 
Biroul Electoral Central (BEC) a acreditat nouă institute şi organizaţii pentru realizarea unor sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile prezidenţiale.
 
Cele nouă institute şi organizaţii acreditate sunt Asociaţia Populară "Wilfried Martens", Societatea Cercetare Consultanţă Sociologică "Sociopol", Societatea Rating Pol Consultanţă, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), Biroul de Cercetări Sociale (BCS), Centrul pentru Studierea Opiniei şi Pieţei (CSOP), Centrul de Sociologie Urbană şi Regională Curs, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Societatea Megatronic World Production. 

Rezultatele nu ţin cont de voturile exprimate în diaspora, sondajele fiind realizate exclusiv în ţară, până la ora 19.30.

Update ora 21.18

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, după închiderea urnelor, că "votul a decurs fenomenal" şi a mulţumit tuturor românilor, totodată el cerând Guvernului "să facă un efort" şi să prelungească votarea în diaspora.
 
El a spus că Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru modul de organizare a alegerilor. Iohannis a menţionat că modul în care au decurs alegerile demonstrează că legislaţia electorală trebuie îmbunătăţită. Iohannis a menţionat că rezultatul "din această seară" este foarte bun.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susține că, potrivit estimărilor social-democraților, candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, "este câștigător la o diferență mică".
 
"Cum ați văzut, unele televiziuni dau un sondaj, altele un altul. Scorul este strâns. Din evaluările noastre, Victor Ponta este câștigător la o diferență mică. Din acest motiv, solicităm tuturor colegilor din secțiile de vot să fie atenți până la numărarea ultimului vot, până se încheie procesul verbal. La câte s-au întâmplat astăzi, la câte sesizări și plângeri am făcut azi îi rog să fie atenți, fiindcă ceilalți sunt dispuși să facă orice. Le cer să aibă răbdare, să numărăm voturile", a declarat acesta la sediul PSD.

Candidatul PSD la prezidenţiale, Victor Ponta, a postat, dumincă seară, pe Facebook, după anunţarea exit-poll-urilor, o imagine care îl înfăţişează la un miting, împreună cu lideri social-democraţi, cu textul: "Astăzi am făcut România puternică! Vă mulţumesc pentru sprijin!".
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ionuţ Alexandru, un constănţean care a ieşit în stradă „Mazăre face parte din aceeaşi clasă politică de care ne-am săturat“

19 Nov 2014 3717

Alegerile prezidenţiale 2014 în presa străină Victor Ponta a câştigat primul tur, dar jocul rămâne deschis

03 Nov 2014 1704

William Brînză Aștept rezultatul oficial al votului

02 Nov 2014 1930

Monica Macovei „Alegerile acestea au fost doar punctul de plecare pentru un proiect pe termen lung“

02 Nov 2014 1495

Primele declaraţii după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor

02 Nov 2014 1869

Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa "Şansa lui Klaus Iohannis e mare"

02 Nov 2014 2139

HotNews Exit-poll-uri - Ponta pe primul loc, Iohannis pe II, Macovei, Tăriceanu şi Udrea îşi dispută locul 3

02 Nov 2014 2476