Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan2022-08-03 20:04


Reporter: Pe 2 august, Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi a vizitat Taiwan. Care este comentariul Dvs. la acest eveniment?
Purtător de cuvânt: Fără a ține cont de opoziția puternică și de reprezentările solemne ale Chinei, Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwan, astfel încălcând grav principiul unei singure Chinei și cele trei comunicate comune China-SUA, subminând grav fundamentul politic al relațiilor China-SUA, încalcând grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și subminând grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan.
Există o singură Chină în lume, Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim care reprezintă întreaga Chină. Acesta este conținutul de bază al principiului unei singure Chine, care a devenit consensul comunității internaționale și norma de bază a relațiilor internaționale, care a fost recunoscut în mod clar de Rezoluția 2758 a Adunării Generale a ONU în 1971. 181 de țări din lume au stabilit relații diplomatice cu China pe baza principiului unei singure Chine.
Principiul unei singure Chine este premisa și fundamentul pentru stabilirea și dezvoltarea relațiilor diplomatice dintre China și Statele Unite. Fiind parte integrantă a Guvernului Federal SUA, Congresul SUA este în mod inerent obligat să respecte cu strictețe politica de o singură Chină a guvernului SUA și să se abțină de la orice schimburi oficiale cu regiunea Taiwan din China. Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA iar vizita și activitățile ei în Taiwan sub orice formă și din orice motiv, în orice moment în timpul mandatului său, reprezintă încălcări grave ale politicii de o singură Chină promisă de guvernul SUA, provocări politice majore în escaladarea schimburilor oficiale și a relațiilor de fond dintre SUA și Taiwan, precum și connivență și sprijin pentru forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului”. Duplicitatea SUA cu privire la problema Taiwanului și cauzarea de probleme în strâmtoarea Taiwan nu va face decât să ruineze și mai mult credibilitatea națională a SUA. Apărarea hotărâtă a suveranității naționale și a integrității teritoriale este voința fermă a celor peste 1,4 miliarde de chinezi, iar realizarea reunificării complete a patriei este aspirația comună și datoria sacră a tuturor chinezilor. China va lua cu siguranță toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială, iar SUA și forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului” vor fi singurele responsabile pentru toate consecințele.
Îndemnăm partea SUA să înceteze să mai joace „cartea Taiwan” și să folosească Taiwanul pentru a controla China, să înceteze să se amestece în afacerile Taiwanului și să se amestece în afacerile interne ale Chinei, să înceteze să sprijine forțele separatiste care susține „independența Taiwanului” sub orice formă, să înceteze să distorsioneze și să scoată din context principiul unei singure Chine, trebuie să ia măsuri credibile pentru a respecta cu strictețe principiul unei singure Chine și prevederile celor trei comunicate comune China-SUA cu acțiuni practice, să implementeze efectiv angajamentele celor „Patru Nu” luate de liderii SUA(adică nu caută un „nou Război Rece”; nu caută să schimbe sistemul Chinei; revitalizarea alianțelor sale nu este împotriva Chinei; nu sprijină „independența Taiwanului”; nu caută conflictul cu China) și să nu meargă din ce în ce mai departe pe această cale greșită și periculoasă.
China și România au parte de o prietenie tradițională. Suntem dispuși să depunem eforturi comune cu România pentru a contribui la o dezvoltare mai substanțială a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări pe baza principiului unei singure Chine.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră și vameșii în două containere sosite din China (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 618

Un incendiu de proporții a izbucnit într-un zgârie-nori din China. Anunțul presei de stat (VIDEO)

16 Sep 2022 1894

Un container sosit din China, verificat de oamenii legii în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce au descoperit

02 Sep 2022 607

SUA suspendă peste 20 de zboruri spre China, ca răspuns la o decizie similară a Beijingului

26 Aug 2022 567

Bunuri contrafăcute şi nedeclarate, depistate în Portul Constanţa. Ce valoarea aveau (GALERIE FOTO)

23 Aug 2022 547

Prețul petrolului este în continuă scădere

16 Aug 2022 578

China a lansat exerciții militare în jurul Taiwanului, unde se află cinci parlamentari americani

15 Aug 2022 492

UPDATE Simona Halep joacă diseară în turul doi la Toronto

10 Aug 2022 1120

Oficialii chinezi și japonezi și-au anulat întâlnirea după ce Beijingul a declarat că este foarte nemulţumit de un comunicat al G7

04 Aug 2022 712

Captură impresionantă în Portul Constanța. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit din China (GALERIE FOTO)

28 Jul 2022 624

Al doilea modul al stației spațiale chineze a fost lansat

24 Jul 2022 590

Atenție la ce jucării cumpărați copiilor! Ce au descoperit inspectorii vamali constănțeni într-un container sosit din China (GALERIE FOTO)

22 Jul 2022 520

Tokyo arată că invazia rusă în Ucraina ar putea duce la strângerea legăturilor militare între Rusia şi China

22 Jul 2022 868

SUA „Schimbări semnificative“ în relațiile NATO și Asia

12 Jul 2022 552

O nouă subvariantă Omicron, descoperită în oraşul Shanghai din China

10 Jul 2022 650