Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan2022-08-03 20:04


Reporter: Pe 2 august, Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi a vizitat Taiwan. Care este comentariul Dvs. la acest eveniment?
Purtător de cuvânt: Fără a ține cont de opoziția puternică și de reprezentările solemne ale Chinei, Președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a vizitat Taiwan, astfel încălcând grav principiul unei singure Chinei și cele trei comunicate comune China-SUA, subminând grav fundamentul politic al relațiilor China-SUA, încalcând grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei și subminând grav pacea și stabilitatea peste strâmtoarea Taiwan.
Există o singură Chină în lume, Taiwan este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim care reprezintă întreaga Chină. Acesta este conținutul de bază al principiului unei singure Chine, care a devenit consensul comunității internaționale și norma de bază a relațiilor internaționale, care a fost recunoscut în mod clar de Rezoluția 2758 a Adunării Generale a ONU în 1971. 181 de țări din lume au stabilit relații diplomatice cu China pe baza principiului unei singure Chine.
Principiul unei singure Chine este premisa și fundamentul pentru stabilirea și dezvoltarea relațiilor diplomatice dintre China și Statele Unite. Fiind parte integrantă a Guvernului Federal SUA, Congresul SUA este în mod inerent obligat să respecte cu strictețe politica de o singură Chină a guvernului SUA și să se abțină de la orice schimburi oficiale cu regiunea Taiwan din China. Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA iar vizita și activitățile ei în Taiwan sub orice formă și din orice motiv, în orice moment în timpul mandatului său, reprezintă încălcări grave ale politicii de o singură Chină promisă de guvernul SUA, provocări politice majore în escaladarea schimburilor oficiale și a relațiilor de fond dintre SUA și Taiwan, precum și connivență și sprijin pentru forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului”. Duplicitatea SUA cu privire la problema Taiwanului și cauzarea de probleme în strâmtoarea Taiwan nu va face decât să ruineze și mai mult credibilitatea națională a SUA. Apărarea hotărâtă a suveranității naționale și a integrității teritoriale este voința fermă a celor peste 1,4 miliarde de chinezi, iar realizarea reunificării complete a patriei este aspirația comună și datoria sacră a tuturor chinezilor. China va lua cu siguranță toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială, iar SUA și forțele separatiste care susțin „independența Taiwanului” vor fi singurele responsabile pentru toate consecințele.

Îndemnăm partea SUA să înceteze să mai joace „cartea Taiwan” și să folosească Taiwanul pentru a controla China, să înceteze să se amestece în afacerile Taiwanului și să se amestece în afacerile interne ale Chinei, să înceteze să sprijine forțele separatiste care susține „independența Taiwanului” sub orice formă, să înceteze să distorsioneze și să scoată din context principiul unei singure Chine, trebuie să ia măsuri credibile pentru a respecta cu strictețe principiul unei singure Chine și prevederile celor trei comunicate comune China-SUA cu acțiuni practice, să implementeze efectiv angajamentele celor „Patru Nu” luate de liderii SUA(adică nu caută un „nou Război Rece”; nu caută să schimbe sistemul Chinei; revitalizarea alianțelor sale nu este împotriva Chinei; nu sprijină „independența Taiwanului”; nu caută conflictul cu China) și să nu meargă din ce în ce mai departe pe această cale greșită și periculoasă.
China și România au parte de o prietenie tradițională. Suntem dispuși să depunem eforturi comune cu România pentru a contribui la o dezvoltare mai substanțială a Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare dintre cele două țări pe baza principiului unei singure Chine.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 366

Bunuri de aproximativ 12.000.000 lei, descoperite de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

09 Apr 2024 398

Captură a inspectorilor vamali din portul Constanța Sud. Bunuri contrafăcute de aproape 7.500.000 lei (Galerie FOTO)

08 Apr 2024 432

Washingtonul își avertizează aliații. China a furnizat Rusiei imagini din satelit în scopuri militare

07 Apr 2024 567

Trei parlamentari din România, vizați de un grup de hackeri susținut de guvernul chinez

26 Mar 2024 552

Tone de bomboane contrafăcute, reținute de către inspectorii vamali de la Constanța Sud (FOTO)

25 Mar 2024 509

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China pentru o societate din Ucraina

21 Mar 2024 566

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 392

Constanța Controale ale comisarilor de la Protecția Consumatorilor în magazinele ce comercializează produse importate din China (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 810

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China

28 Feb 2024 701

Biroul pentru ImigrăriBărbați din China depistați cu ședere ilegală în Dâmbovița

27 Feb 2024 370

Garda de Coastă Pantofi sport contrafăcuţi, depistaţi în Portul Constanța (FOTO)

23 Feb 2024 574

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 1 milion de lei, descoperite în Portul Constanța și în PTF Ostrov

17 Feb 2024 610

Plăci ceramice contrafăcute, reținute de vameși în Portul Constanța Sud

16 Feb 2024 600

Încălțăminte contrafăcută în valoare de 2.200.000 lei, reținută de vameși în Portul Constanța Sud

15 Feb 2024 540