Rezultate de excepţie obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă de la Moscova

În perioada 6-11 iunie 2014 , Moscova a găzduit cea de a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Rusă, care se desfăşoară o dată la 4 ani. Olimpiada s-a desfăşurat la Institutul de Stat de Limba Rusă „A.S. Puşkin”, cu sprijinul Ministerului Educației și Științei al Federației Ruse și sub egida Asociaţiei Internaţionale a Profesorilor de Limbă și Literatură Rusă.
La Olimpiada din acest an au participat 216 de elevi din 30 de ţări: Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Republica Populară Chineză, Republica Socialistă Vietnam, Germania, Israel, Italia, Finlanda, Kazahstan, Kirghizia, Letonia, Lituania, Moldova, Mongolia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Tadjikistan, Muntenegru, Elveţia, Estonia, Macedonia, Coreea de Nord, Franţa.
Lotul naţional al olimpicilor din România a fost reprezentat de 18 elevi - 10 la limba rusă-modernă și 8 la limba rusă – maternă, fiind condus de conf.dr. Axinia Crasovschi, prodecan la Facultatea de Limbi Străine a Universităţii Bucureşti, preşedinte al Asociaţiei Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România, şi prof. metodist Alistarh Tamara de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea.
Examenele obligatorii la olimpiadă au însumat un proiect pe o temă impusă, un examen de cultură și civilizație rusă, un examen oral de înţelegere şi analiză a unui text, conform nivelelor de limbă din grila europeană. De asemenea, au fost organizate două concursuri facultative - interpretare creativă a unui text şi discurs argumentativ pe teme impuse.
Lotul național olimpic al României a avut o prestaţie extraordinară, apreciată de organizatori şi toţi participanţii, obţinând 21 de premii, cele mai multe în rândul echipelor naţionale participante: un Premiu de Excelență, cu punctaj maxim, şapte premii I, cinci premii II, trei premii III, un premiu I pentru concursul de interpretare creativă a unui text, un premiu II la concursul „Tânărul Orator”, un Premiu Special pentru „Cel mai Bun Răspuns” la examenul oral și de analiză a textului.
La ceremoniile de deschidere, respectiv de premiere ale olimpiadei a participat ambasadorul României în Federaţia Rusă, domnul Vasile Soare, care i-a încurajat şi apoi felicitat pe olimpicii români pentru rezultatele remarcabile obţinute la cea de a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaționale de Limba Rusă de la Moscova.
Lotul naţional olimpic al României a fost invitat la 12 iunie la Ambasada României la Moscova, unde tinerii olimpici însoţiţi de profesorii îndrumători au fost felicitaţi de întregul colectiv al misiunii diplomatice, ambasadorul Vasile Soare apreciind aptitudinile de limba rusă şi buna pregătire a elevilor români, precum şi nivelul învăţământului din ţara noastră care au făcut ca olimpicii români să obţină cele mai multe premii la competiţia internaţională din capitala Federaţiei Ruse.
 
Notă:           Premianţii din lotul naţional olimpic al României:
- Premiul de excelenţă cu punctaj maxim – FERŢADI SOFIA ANAMARIA, cls. A X-a, Colegiul Naţional ,,Dragoş Vodă”, Sighetu Marmației.
- Premiul I - Premiul I la concursul de interpretare creativă + Premiu special pentru „Cel mai bun răspuns” la proba orală și analiză de text - CORNEI MARIANA, cls. A XII-a Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”- Tulcea.
- Premiul I - HARALAMBIE IULIA, cls. a XI-a, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”- Tulcea.
- Premiul I - PETROV IULIANA, cls. a IX-a, Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret”-Tulcea.
- Premiul I - IGNAT VASILICA, cls. a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creangă’’, Tulcea.
- Premiul I – HRINI IONELA CRINA, cls. XII, Colegiul Naţional ,, Dragoș Vodă, Sighetul Marmației.
- Premiul I – LAZĂR ANFISA, cls. a XI-a, Liceul Teoretic ,, Nicolae Iorga’’, Brăila.

- Premiul I – ROTARU MIHAELA, cls .a X-a, Colegiul Naţional de Informatică ,,Spiru Haret, Suceava.
- PREMIUL II + Premiul II la concursul „Tânărul Orator” - NEGRUB CRISTINA, Cls .a XII, Colegiul Naţional de Informatică ,,Spiru Haret, Suceava.
- PREMIUL II-SILIVESTRU CRISTINA-ALEXANDRA, Cls .XI, Colegiul Economic ,,Delta Dunării”, Tulcea.

- PREMIUL II - TAFICIUC IONELA, Cls. a XI-a, Liceul Tehnologic ,,Marmația” , Sighetul Marmaţiei.
- PREMIUL II – TRIFANOV VALERIA, cls. a X-a, , Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil”- Tulcea.
- PREMIUL II – GURULEA CORINA, cls. IX-a, Colegiul Economic Administrativ, Iaşi.
- PREMIUL II – LISNIC MARIA, cls. IX-a, , Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”, Bucureşti.
- Premiul III – TRIFANOV ECATERINA, cls. a XII-a, Liceul Teoretic ,,Ion Creangă’’, Tulcea.
- Premiul III – MACSIM ALEXANDRA, cls. a XI-a, Colegiul Tehnic ,,Nicolae Băcescu”, Fălticeni.
- Premiul III – KAZAMON LAURA, cls. a IX-a, Liceul Teoretic ,,Ovidius”, Constanţa.
- Premiul III - VLAD NICOLETA ROXANA, cls. IX-a, Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”, Bucureşti.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Astrocafe.ro Horoscop pentru marți, 12 octombrie 2021

12 Oct 2021 1378

Masterandă în Cehia Campioana Bianca Maria Gorgovan, din Constanța, jurat al competiției de dans online „Super Stars“ (galerie foto)

06 May 2020 4056

An cu rezultate de excepţie Cei mai buni sportivi şi antrenori de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi la „Gala Sportului Cumpănean“ (galerie foto)

17 Dec 2018 2838

Spectacol, premieri şi cadouri de la Moş Crăciun, la Cumpăna, la „Gala Sportului Cumpănean“

13 Dec 2018 1640