Stațiunile din Bulgaria sunt sigure pentru turiști

Partenerii oficiali din Bulgaria ai agențiilor de turism din România îi asigură pe turiști de revenirea la normal a situaţiei după ploile abundente de la sfârşitul săptămânii trecute. Situația din destinațiile estivale din Bulgaria este bună, drumurile sunt accesibile și în stare de funcționare, iar hotelurile nu mai au nicio problemă cauzată de vremea instabilă. Evenimentele neplăcute de săptămâna trecută au avut loc, cu precădere, într-un cartier din Varna, în afara zonei turistice. 
În Albena, s-au înregistrat probleme legate de furnizarea energiei electrice la hoteluri situate în sudul staţiunii, în zona protejată UNESCO-Balta. Un singur hotel a fost afectat de ploi, turiștii săi fiind evacuați. Cei cu confirmare pentru perioada imediat următoare la hotelul Gergana au primit ca alternativă cazarea la unul dintre hotelurile de aceeași categorie și pe prima linie de mare. Chiar și așa, unitatea își va relua activitatea începând cu 29 iunie.  
”Prezentarea catastrofală în mass-media a situației de pe litoralul bulgăresc a fost departe de realitate. Hotelurile nu s-au dărâmat și turiștii nu au fost sinistrați. Au fost probleme punctuale, în care autoritățile bulgare și cele române au intervenit pentru a-i ajuta pe români. 32 de turişti au ajuns în ţară cu autocarul și 8 maşini inundate au fost transportate pe platforme, restul și-au continuat sejurul într-o altă unitate de cazare”, spune Lucia Nora Morariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.
Litoralul bulgăresc reprezintă una dintre opțiunile preferate ale turiștilor români, iar evenimentele de săptămâna trecută nu s-au finalizat cu anulări în masă ale sejururilor în destinațiile din Bulgaria.
”Turiștii au înțeles că a fost o situație generată de natură, nicidecum de către hotelieri sau agențiile de turism, iar ceea ce s-a întâmplat în Bulgaria s-ar fi putut întâmpla oriunde în lume. Au contactat agențiile de la care au cumpărat sejururile turistice pentru a se informa cu privire la situația din stațiuni, nicidecum pentru a-și anula vacanța”, spune Lucia Nora Morariu.
Bulgaria este a treia  destinație pentru români din punct de vedere al numărului de turiști care călătoresc anual pe destinații externe. Valoarea medie a pachetului de servicii turistice pe destinația Bulgaria este de 875 lei/turist, cu 42% mai mare decât valoarea medie a pachetului de servicii/turist pentru destinații interne.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2890

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 612

Istoria Dobrogei - Bibliografie Scutul de la Dura-Europos

23 Mar 2024 1525

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 451

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 652

Percheziții în județul Constanța la Mangalia și Negru Vodă! Bărbați suspectați că ar fi adus ilegal arme din Bulgaria

23 Feb 2024 672

Antichitati de contrabandă, returnate în Bulgaria. Anunțul Directorului Direcției Generale Inspectoratul Protecției Patrimoniului Cultural

23 Feb 2024 457

Reacția ÎPS Teodosie la comunicatul Patriarhiei Române despre solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1151

Firme Constanța Acţionarii Corni Eolian SA au aprobat distribuirea de dividende din profitul realizat în anul financiar 2020-2022

08 Feb 2024 634

UPDATE Trafic restricționat în PTF Negru Vodă, județul Constanța pentru camioane! De ce a fost luată această măsură (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 701

MAERepublica Bulgaria – restricții de circulație din cauza protestelor producătorilor agricoli

06 Feb 2024 384

MAE Atenționare de călătorie în Bulgaria! Restricții de circulație în urma unui cod galben de vânt

04 Feb 2024 903

Protestele transportatorilor bulgari îngreunează traficul la Vama Veche (FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 887

Atenţionare de călătorie în Bulgaria! Sunt restricții de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

24 Jan 2024 681

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 563