Atractii pe litoralul romanesc

   Atractii pe litoralul romanesc

Turistii care doresc sa-si petreaca vacanta de vara pe Litoralul Romanesc trebuie sa stie faptul ca, pe langa traditionalele bai de soare specifice acestei perioade, pot sa se bucure si de multe alte activitati si atractii.

Asociatia Litoral – Delta Dunarii recomanda aceste activitati inclusiv in zilele ploioase din perioada de sezon si extrasezon.

Probabil ca foarte putini turisti stiu faptul singurul oras din tara care beneficiaza de un City Pass este Constanta. Acesta permite accesul la cele mai importante obiective turistice din Constanta si Mamaia.
 Astfel, achizitionand un card Constanta City Pass Basic aveti acces la urmatoarele obiective turistice - Acvariu, Delfinariu, Muzeul de Istorie si Arheologie, 2 calatorii cu autobuzele supraetajate. Cardul Constanta City Pass Family include, pe langa obiectivele incluse in cardul basic, o intrare la Aqua Magic Mamaia!
Odata achizitionat, indiferent de tipul de card, nu trebuie sa mai platiti absolut nimic pentru a vizita obiectivele mentionate. In plus primiti un set de vouchere de discount la diferite restaurante si magazine.

     Pe langa intrarile gratuite si voucherele de discount, achizitionand cardul Constanta City Pass, veti beneficia si de linie prioritara la intrare , astfel incat nu va mai trebui sa asteptati la cozi interminabile pentru a vizita obiectivele turistice. Semnele de prioritate Constanta City Pass sunt amplasate vizibil la intrarea in fiecare obiectiv , tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti in fata si sa prezentati cardul.
      Agentiile de turism locale organizeaza zilnic tururi si excursii de o jumatate de zi sau de o zi, intre care recomandam:
1. Constanta City Tour. Tur al orasului Constanta si al statiunii Mamaia in autocare supraetajate, parcurgand centrul orasului, intr-un traseu care urmareste cele mai renumite obiective turistice: Acvariul, Delfinariul, Muzeul de Istorie si Arheologie, Delfinariul, Aqua Magic, etc.

2. O zi la Muzeele si monumentele din Constanta: Muzeul National de Istorie si Arheologie, Muzeul de Arta, Muzeul Marinei, Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Sculptura Ion Jalea, Edificiul roman cu mozaic, Termele romane, Zidul de incinta romano-bizantin, Marea Moschee, Farul genovez etc.
3. O zi la Aqua Magic. Este cel mai mare parc de distractii de pe Litoralul Romanesc, se afla situat la intrarea in statiunea Mamaia. Pe langa cele opt topogane, in parcul Acvatic sunt zone de joaca pentru copii cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, 6 restaurante, zona de plaja, etc.
4. O zi la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa reprezinta un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru oferta estivală a litoralului românesc. In cadrul Complexului Muzeal se afla Delfinariul, Planetariul, Micro Delta, Rezervatia de pasari si Acvariul – in zona Cazino Constanta.
5. Excursii la Adamclisi, Histria,  Manastirea Sfantul Andrei. Vizita la unicul monument in Europa „ Tropaeum Traiani”, precum si la prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei - Histria - care expune piese de arheologie greaca, romana si bizantina. Tot in aceeasi zi se poate face  o calatorie in inima ortodoxiei romanesti, la Pestera si Manastirea Sfantul Andrei, considerata primul lacas de rugaciune catre Dumnezeu de pe teritoriul Romaniei si inceputul crestinatatii.
6. Turism ecumenic. Desi nu figureaza pe lista obiectivelor turistice, lacasurile de cult sunt importante puncte de reper in arhitectura orasului Constanta: Catedrala Ortodoxa (constructie in stil greco-roman), Biserica Adormirea Maicii Domnului I (cu vitraliile sale unice in Constanta), Biserica Sf. Gheorghe (pictura interioara este executata de Nicolae Tonitza), Biserica Sf. Mare Mucenic Mina (cea mai mare biserica de lemn din tara), Biserica Romano-Catolica Sf. Anton (in stilul romanic din sec. XIII), Marea Moschee (prima constructie din beton armat si caramida din tara noastra).
7. Calarie la Herghelia Mangalia. Programul reprezinta o plimbare sigura si pasionanta atat pentru calaretii amatori, cat si pentru copii. Duratele plimbarilor pot fi mai scurte sau mai lungi, in functie de experienta si talentul calaretilor.
8. Croaziera si dejun pecaresc pe Insula Ovidiu. Croaziera se face cu un vaporas de agrement pe lacul Siutghiol din Mamaia, spre Insula Ovidiu, unde turistii pot beneficia de un pranz pescaresc.
9. Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc inclus– tur special pe canale mici- cu  posibilitatea de a vizita Acvariul din Tulcea. Se porneste intr-o aventura unica, trecand prin orasul Tulcea, poarta de intrare intr-un paradis unic in Europa - Delta Dunarii, apoi se ajunge la Murighiol, punctul de plecare spre o croaziera cu ambarcatiuni rapide unde se serveste un pranz traditional pescaresc, navigand pe canalele Deltei. Acvariul din Tulcea este cel mai mare din Romania. Aici traiesc peste 50 de specii de peşti în 27 de bazine umplute cu peste 100 de tone de apă.
10. Degustare de vinuri la Crama Murfatlar. Povestea vinurilor dobrogene incepe cu peste 2000 de ani in urma. Nu vei cunoaste cu adevarat Dobrogea decat daca vei vizita Cramele Murfatlar – fie ca vizitezi Muzeul Vinului si Viei, fie ca degusti vinurile atat de cunoscute, sau preparatele traditionale dobrogene.
11. Nunta romaneasca si spectacol folcloric la „ Nunta Zamfirei” din statiunea Neptun. Este momentul in care poti sa retraiesti traditiile nuntii dobrogene si poti degusta din bucataria traditionala fiind incantat cu muzica si dansuri specifice evenimentului.
12. Cina pescareasca si vizită la pescarii dobrogeni. Este vorba despre o vizită la una dintre cherhanalele din Agigea, Tuzla, Techirghiol sau Vama Veche, unde veţi descoperi modul de trai al pescarilor din zonă. Vă puteţi plimba până la plasele întinse de pescari în larg. La cerere, se organizează concursuri de pescuit. Excursia include o gustare compusă din peşte şi fructe de mare.
13. Seara exotica cu Bouzouki Band din statiunea Mamaia. Acest moment face fuziunea intre bucataria creativa si contemporana din experienta gastronomiei locale si internationale, fiind singurul loc unde se servesc scoici si stridii din Marea Neagra, udate cu vinuri traditionale, in timp ce formatia Bouzouki Band va incanta cu un program artistic special.


14. O zi la SPA. Oferta se adresează în special doamnelor şi domnişoarelor care ţin la aspectul lor. Pachetul include şedinţe de tratament facial, de peeling şi masaj de relaxare, precum şi aplicarea unei măşti speciale.
15. O zi de shopping. (la City Park Mall, Tomis Mall, Centrul Comercial Tom,etc.)
16. Descopera salbaticia Dobrogei off-road. Daca alegeti aceasta excursie veti avea parte de drumetii jeep off - road in cele mai salbatice peisaje ale Dobrogei, inclusiv in partea de nord a regiunii, unde puteti admira Lacurile din Delta Dunarii, cea mai pitoreasca regiune a Europei, satele de tigani si turci, precum si zonele protejate prin lege si vechile cetati dacico – romane. Este o calatorie excelenta pentru pasionatii de fotografie!

17. Zbor de agrement. Chiar dacă nu e soare, vremea permite un zbor de agrement de pe aerodromul din Tuzla, situat la 25 de kilometri de Constanţa. Veţi avea o privelişte superbă a litoralului Mării Negre.
18. Salturi cu parasuta. Aceste salturi sunt ideale pentru cei care vor sa experimenteze caderile in gol de la inaltime, la o viteza de 120 de mile pe ora, fara nici o zi de antrenament. Tehnic, aceasta saritura se intituleaza “salt in tandem”. Veti pluti prin aer (fara ca parasuta sa se deschida) in jur de cateva mii de picioare, asistati de un instructor profesionist de parasutism de-a lungul intregii coborari. Este efectiv o sansa unica in viata!
19. Scuba diving. Oricine poate descoperi lumea mirifică a adâncurilor Mării Negre. Cu ajutorul unui instructor, veţi avea parte de o experienţă de neuitat.
20. Plimbare cu caiacele pe mare. Locatia unde se poate face plimbarea cu caiacele este statiunea Mamaia, insa la cerere pot fi incluse si lacurile din zona Dobrogea (Lacul Mangalia/ Rezervatia Hagieni; Lacul Sinoie/ Delta Dunarii).
21. Plimbare cu velierul pe mare. Pe parcursul Croazierei veti învata câteva manevre de conducere a velierului, veti putea face baie sau snorkeling în largul marii.
  Recomandam turistilor sa solicite agentiilor de turism excursiile si tururile optionale, precum si Cardul de atractii Constanta City Pass atunci cand isi cumpara vacanta, sau direct la receptia Hotelului, unde vor gasi brosurile de tururi si excursii locale, la fel ca in orice destinatie turistica recunoscuta.

Va asteptam pe Litoralul Romanesc!

Corina Martin
Presedinte
Mihaela Ilie
Consilier Turism


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 386

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 976

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 461

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Titel Gagiu, director la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 616

Declarații de avere Constanța Dan Cristian Fugigiu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 610

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1702

Handbal CSM Constanța, succes confortabil cu CSM 2007 Focșani

24 Mar 2024 652

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 545

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Cosmin - Ștefan Gerap, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 561

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 813

Constanța Raportul de evaluare pentru diferența de preț asupra terenului deținut de Ion Dumitrache, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 601

Schimbări de temperatură în Dobrogea. Prognoza meteo pentru zilele următoare

24 Mar 2024 593

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 640

Volei CSM Constanța a cedat greu cu Rapid București, după ce a câștigat primul set (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 527

Elena Edith Dulica, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Mar 2024 576