Comunitatea portuara continua protestele si solicita destituirea actualei conduceri a Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta

Federația Națională a Sindicatelor Portuare - organizația sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate “Transporturi pe apă și servicii conexe. Transporturi aeriene și servicii conexe”, afiliată Blocului Național Sindical, impreuna cu Organizatia Patronala „Operatorul Portuar” Constanta, organizatie care reprezinta interesele celor mai importanti agenti economici ce isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, membra a Federatiei Romane a Patronatelor din Domeniul Aero-Naval, cat si a Confederatiei Nationale a Patronatului Roman  – organizează o actiune de protest în data de miercuri,  23 martie 2016, între orele 09.00 – 11.00, în fata sediului Companiei Nationale”Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanța, situat in Incinta Port Constanta, zona Poarta 1, Cladirea „Gara Maritima”.

Revendicarile din ultimele 36 de luni ale agentilor economici, cat si ale lucratorilor portuari, privesc: Master Planul Portului Constanta, starea avansata de degradare a infrastructurii de transport naval, demararea procedurii de subconcesiune a bunurilor proprietate publica a statului, lipsa contractelor de inchiriere a infrastructurii de transport naval, tarifele majorate unilateral si nefundamentat, repercusiunile deciziilor administratiei portuare asupra angajatilor din Portul Constanta, desemnarea si functionarea nelegala a Consiliului de Administratie al Companiei Nationale.

 Comunitatea portuara apreciaza astfel ca problemele aduse la cunostinta autoritatilor reprezinta consecinta unei lipse de viziuni economice a administratiei portuare, cu efecte grave asupra activitatii agentilor economici, cat si asupra lucratorilor din Portul Constanta si in consecinta, va continua protestele pana la momentul schimbarii actualei conduceri a Companiei Nationale „Administratia Porturilor Maritime” S.A. Constanta si implementarii unor solutii concrete pentru intrarea in normalitate a activitatilor economice din Portul Constanta. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.