Conferinta de presa Ziua Mondială a Rinichiului (World Kidney Day) 24 februarie 2015

1.    Informatii generale:
      Data: 10.03.2015
Interval orar: 11:00 – 13:00
Locatie: Sala Consiliu Clinica MEDSTAR , str. Ion Lahovari nr 41
 
2.    Participanti :
→ Doamna Dr Sotila Gianina Gabriela medic specialist nefrolog ; Domnul  Dr. Stoian Florian  medic primar interne si specialist cardiolog ; Domnul Dr. Cimpineanu Bogdan medic primar nefrolog si Doamna Director Medical al Clinicii MEDSTAR 2000 Dr.Buriu Mihaela medic primar laborator-ecografie doctor in stiinte medical
→  Reprezentanti ai mass-media
                 
3.    Obiective:
 
1. Prezentarea evenimentului Ziua Mondială a Rinichiului (World Kidney Day) si necesitatea prevenirii afectiunilor rinichiului.
2. Prezentarea problemelor medicale specifice bolii cronice de rinichi ca fiind asociată de cele mai multe ori cu alte afecţiuni precum hipertensiunea arterială, diabetul zaharat sau obezitatea.
3. Sesiune de dialog cu mass-media si prezentarea setului gratuit de teste de laborator pentru pacientii constanteni
Modalitate desfasurare
            Evenimentul  se va desfasura sub forma de unei conferinte in cadrul carora se vor prezenta aspecte referitoare la motivele confruntarii cu o creştere a prevalenţei tulburărilor cronice de rinichi, pe de o parte, şi cu o tendinţă de subdiagnosticare a acestora, pe de altă parte. Studii epidemiologice în diverse tări au estimat că între 9 şi 14% din populaţie suferă de boală cronică de rinichi. Situaţia este similară şi în România, unde prevalenţa acesteia a fost raportată la 10-11%, adică în jur de 2 milioane de oameni. Trebuie subliniat însă că nu toţi aceşti pacienti  ajung în stadiul în care au nevoie de dializă. Dimpotrivă, procentul celor care evoluează către acest stadiu este mic, sub 0,1%. În restul cazurilor fie evoluţia bolii este stopată prin metode medicamentoase de tratament, fie survine decesul din cauza altor boli asociate, mai ales cardio-vasculare. Ca urmare, în tratament prin dializă se află în jur de 10000 de persoane în România.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.