Ghidul Prematurului este deja la 1300 de părinții cu copii prematuri din 4 spitale

Ghidul Prematurului - un proiect unic în România inițiat și realizat în exclusivitate de Asociația Unu și Unu a ajuns deja la 1300 de părinți din 4 unități medicale care au bebelușii internați la terapie intensiva in cadrul Spitalului Universitar de Urgență din București, Prof. Dr. Panait Sârbu din București și cele 2 maternități din Craiova (Spitalul Clinic Județean de Urgența Craiova și Spitalul Municipal Filantropia Craiova).
 Astfel, luând în calcul statisticile privind rata anuală a nașterilor premature din aceste spitale s-a donat un număr de ghiduri reprezentativ, astfel încât să aibă acces la informație toate mamele care nasc înainte de termen pe tot parcursul unui an.
 “Ne bucurăm că aceste ghiduri au fost primite cu mare căldură de părinții din aceste maternități dar și de medici. Aceștia și-au exprimat emoțiile evidente și mulțumirea că nu vor fi singuri în această luptă și că vor avea o sursă credibilă de informare despre ce se întâmplă cu bebelușul lor”, spune Diana Gămulescu a€vicepreședinte Asociația Unu și Unu 
Asociatia Unu si Unu a început distributia Ghidului la nivel național în peste 19.000 de exemplare, în maternitățile de gradul II și III și în zilele următoare alte mii se părinți din peste 60 de maternități vor intra în posesia acestei prime ediții.
Pentru a veni și mai mult în sprijinul parintilor, Asociatia Unu si Unu a publicat de astăzi Ghidul Prematurului și în format electronic pe pagina sa de internet: http://unusiunu.com/ghidul-prematurului/. Astfel că, părintii care au născut prematur în acest an pot utiliza informațiile și monitoriza corect copilul până acesta împlinește vârsta de 2 ani.
Despre Ghidul Prematurului
Acest demers civic aparține Asociației Unu și Unu și a fost finanțat integral prin acțiuni de fundraising. Asociația  a implicat un grup de specialiști: ginecologi, neonatologi, psihologi- care au oferit informații despre cauzele posibile ale prematuritatii, investigații, afecțiuni ale prematurului, alimentație, recomandări pentru părinții de copii prematuri, dar și informații utile legate de drepturile copilului prematur, tipuri de concedii la care au dreptul părinții sau monitorizarea prematurului până la 2 ani. 
Ghidul Prematurului a fost lansat în România, pe 29 iulie în cadrul unei conferințe la Ministerul Sănătății care susține această inițiativă a societății civile, prilej cu care s-a anunțat oficial de către prof. dr. Dorel Săndesc, Secretar de stat în Ministerul Sănătății, că anul acesta, s-au alocat peste 4,1 milioane de lei pentru secțiile de neonatologie și se vor suplimenta în perioada imediat următoare la rectificarea bugetară.
Asociația Unu și Unu va edita și distribui gratuit anual Ghidul Prematurului.
Despre Asociația Unu și Unu
Asociația Unu și Unu este prima și singura asociație de părinți care apăra drepturile copiilor din sarcini multiple și/sau prematuri și ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării și după externare. Asociația Unu și Unu este membră a EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants), organizație care adună reprezentanți din peste 50 de țări.
EFCNI, cu sediul în Germania, este prima organizație pan-europeană care reprezintă interesele prematurilor și ale nou-născuților, dar și ale părinților acestora. Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăți sănătatea bebelușilor prin proiecte de prevenție privind nașterea prematură, informare și educare a societății civile privind nașterea înainte de termen, oferirea de suport părinților cu copii născuți înainte de termen și derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 2 ani. Viziunea Asociației Unu și Unu  este să devină vocea prematurilor, a multipleților și a părinților lor din România.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.