Comunicat privind participarea reprezentanților Autorității Electorale Permanente la evenimentul de lansare a Campaniei naționale de informare și conștientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” (18 februarie 2014)

Autoritatea Electorală Permanentă (A.E.P.) informează că directorul Direcției management, monitorizare și logistică electorală, Daniel Duță, a participat marți, 18 februarie 2014, la evenimentul de lansare a Campaniei naționale de informare și conștientizare „Tinerii votează – Tinerii contează”.
Această campanie, implementată de Consiliul Tineretului din România (CTR), în parteneriat cu A.E.P. și cu alte organisme guvernamentale și non-guvernamentale, are scopul de a stimula participarea activă a tinerilor la viața democratică europeană și națională, în special prin încurajarea implicării acestora în procesul electoral, cu precădere în alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai 2014.
 
”La 10 ani de la înfiinţare, Autoritatea Electorală Permanentă se distinge ca fiind una dintre instituţiile fundamentale ale statului român, cu recunoaştere şi pe plan internaţional. A.E.P. are un rol important în educarea electoratului şi a celorlalţi participanţi la alegeri, fiind instituţia care urmăreşte asigurarea condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale”, a declarat Daniel Duță.
Campania „Tinerii votează – Tinerii contează” presupune organizarea, la nivel național și regional, a unor activități, precum crearea unei comunități de Tineri Ambasadori pentru Participare – League of Young Ambassadors for Participation, prin selectarea a 16 tineri voluntari cu rol de multiplicatori și promotori ai Campaniei la nivel național sau realizarea unei Caravane a Participării care presupune desfășurarea unor evenimente publice (seminarii informative, acțiuni de conștientizare, conferințe de presă) în cele 8 regiuni de dezvoltare din România.
De asemenea, se urmărește organizarea a patru dezbateri publice cu tineri și candidați pentru Parlamentul European în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, a două conferințe naționale pe tema participării tinerilor, cât și desfășurarea unei ample campanii online.
“Campania se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani și vizează atât participarea la vot a tinerilor dar mai ales participarea lor informată și responsabilă ca cetățeni activi în societate, înainte, în timpul cât și după momentul electoral”, a declarat Veronica Ștefan, președintele CTR.
Vă reamintim faptul că Autoritatea Electorală Permanentă desfășoară în această perioadă mai multe campanii de informare, educare și instruire a participanților la procesele electorale.
 
20.02.2014
Direcția Comunicare și relații externe
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 494

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1537

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1337

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1122

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257