Licitatie pentru serviciu universal - 10.03.2009

COMUNICAT DE PRESĂ
10.03.2009

ANC a lansat licitaţia deschisă pentru desemnarea furnizorilor de serviciu universal care vor realiza un serviciu de informaţii privind abonaţii şi un registru al abonaţilor

ANC a lansat două proceduri de licitaţie, una pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal care va pune la dispoziţia utilizatorilor finali un serviciu de informaţii privind abonaţii şi una pentru desemnarea furnizorului de serviciu universal care va pune la dispoziţia utilizatorilor finali  un registru on-line al abonaţilor. Ambele servicii vor conţine informaţii cu privire la numerele de telefon şi datele cu caracter personal ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului. ANC oferă astfel posibilitatea depunerii de oferte doar pentru furnizarea serviciului de informaţii privind abonaţii sau doar pentru registrul abonaţilor, fără a exclude desemnarea aceluiaşi furnizor de serviciu universal pentru ambele servicii, pe baza ofertei celei mai avantajoase.
Documentaţiile pentru elaborarea ofertelor se pot obţine, gratuit, de la ANC, iar depunerea ofertelor se poate face până la 29 aprilie. Conform calendarului propus, desemnarea câştigătorilor se va face până la 30 mai 2009, iar serviciile ar putea fi disponibile de la 30 octombrie 2009.
“Iată că la 7 ani de la liberalizarea completă a pieţei de telefonie din România, cu aproximativ 50 de furnizori de telefonie pe această piaţă, demarăm crearea cărţii universale de telefon a României, un instrument pe care toate companiile şi toţi utilizatorii de telefon îl aşteaptă cu nerăbdare”, a declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.
Furnizorii de serviciu universal desemnaţi în urma licitaţiei vor avea obligaţia de a realiza şi administra baze de date complete, care să includă numerele de telefon şi de fax şi anumite date de identificare ale tuturor abonaţilor serviciilor de telefonie destinate publicului din România (inclusiv utilizatorii de cartele preplătite). „Acest lucru se va face respectând dreptul la viaţă privată al utilizatorilor de servicii de telefonie, care vor figura în cartea de telefon numai dacă doresc acest lucru”, a dorit să sublinieze Liviu Nistoran.
La licitaţie poate participa orice persoană care deţine, la data depunerii unei oferte, calitatea de furnizor de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

Pentru desemnarea furnizorului care va oferi un registru al abonaţilor, ANC va analiza criterii precum suma care va fi suportată de către solicitant din totalul costurilor determinate de obţinerea de la operatori a tuturor informaţiilor necesare realizării şi actualizării bazei de date, experienţa anterioară în punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a registrelor abonaţilor, furnizarea unui registru al abonaţilor în formă tipărită, numărul de accesări simultane posibile pentru registrul abonaţilor disponibil on line, furnizarea unui registru al abonaţilor privind abonaţii unor furnizori de servicii de telefonie din alte state, furnizarea unui registru al abonaţilor în altă limbă decât limba română, furnizarea unui serviciu de informaţii privind abonaţii prin SMS şi furnizarea unui serviciu de informaţii vocal privind abonaţii.

Evaluarea ofertelor pentru serviciul de informaţii privind abonaţii se va efectua, de asemenea, pe baza unor criterii, precum: suma care va fi suportată de către solicitant din costurile determinate de obţinerea de la operatori a informaţiilor necesare în vederea realizării şi actualizării bazei de date complete, tariful pentru serviciul de interconectare în vederea terminării apelurilor pentru accesul la serviciul de informaţii privind abonaţii, experienţa anterioară în punerea la dispoziţia utilizatorilor finali a serviciilor de informaţii privind abonaţii, conectare directă la un număr comunicat, furnizarea de informaţii în altă limbă decât limba română, comunicarea a trei sau mai multe numere pe apel, furnizarea serviciului de informaţii prin SMS, furnizarea unui registru al abonaţilor în formă electronică.

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din Romania si veghează la respectarea acestora. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANC vizitati www.anrcti.ro.

Persoană de contact: Cătălina Dragomir, Şef Serviciul Media&Website, telefon 0372.845.417


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 496

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1191

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1537

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1341

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1004

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257