AVAS a decis sa schimbe strategia de vanzare pentru Avioane Craiova

AVAS a decis să schimbe strategia de vânzare pentru Avioane Craiova

În perioada următoare Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va realiza, în regim de maximă urgenţă, în baza consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, o nouă strategie de vânzare a societăţii Avioane Craiova S.A. Noua strategie va căuta să găsească metoda optimă de valorificare şi să creeze cadrul necesar pentru ca aceasta să se realizeze cu succes. Totodată, strategia va include şi solicitarea unui ajutor de stat pentru societate, în condiţiile în care acesta va fi aprobat de către Comisia Europeană.

Autoritatea a luat această decizie ca urmare a faptului că vineri, 31 iulie 2009, valabilitatea ofertei de privatizare pentru S.C. Avioane Craiova S.A. a expirat, fără ca AVAS şi Alenia Aeronautica să ajungă la o înţelegere pentru finalizarea tranzacţiei. În acelaşi timp, prin HG 763 / 2009 AVAS a fost mandatată să continue procesul de privatizare a S.C. Avioane Craiova S.A., în numele şi pentru Ministerul Economie, până la data de 14 octombrie 2009.

 

Informaţii de background

 

Din analiza ofertei finale îmbunătăţite şi irevocabile, Comisia de negociere a constatat că solicitările cuprinse în aceasta exced cadrul legal în vigoare în materia privatizării precum şi prevederile Dosarului de prezentare, astfel încât a fost intocmit un Memorandum care a fost supus analizei şi aprobării Guvernului României. Acest Memorandum propunea emiterea unei legi speciale pentru finalizarea privatizarii SC AVIOANE CRAIOVA SA în condiţiile ofertei depuse de Alenia Aeronautica SpA.

Guvernul Romaniei a respins Memorandumul prezentat pe motiv că există deja un cadru legislativ în vigoare în materia privatizării care trebuie respectat, fapt care a pus AVAS în imposibilitatea de a avea temeiul legal pentru a mai prelungi valabilitatea ofertei de vânzare.

Unele dintre solicitările cuprinse în oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă depusă de Alenia Aeronautica exced cadrul legal, referindu-se la anularea datoriilor istorice ale statului român şi preluarea de către stat a cheltuielilor de disponibilizare a salariaţilor. O posibilă anulare a datoriilor istorice ale statului roman şi preluarea de către stat a cheltuielilor de disponibilizare a salariaţilor trebuie anunţată tuturor potenţialilor ofertanţi, prin Dosarul de prezentare, iar AVAS trebuie să obţină, în urma unei notificări, avizul favorabil al CE.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 518

CSM Constanța box Erson Huseim a câștigat Cupa României

22 Mar 2024 838

CSM Constanța Boxerii Alexandru Buleu și Erson Huseim, finaliști în Cupa României

21 Mar 2024 602

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 779

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 657

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 784

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 854

Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa Echipa feminină, campioană județeană la categoria Under-10 (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1114

Baschet CSM Constanța, încă o victorie de răsunet contra campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și calificare în finala Cupei României (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 1060

Au fost stabilite calendarul și comisia de evaluare a managerului de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare”

10 Mar 2024 539

Universitatea Ovidius din Constanța organizează finala regională în cadrul competiției muzicale „Europavox Campus” 2024

06 Mar 2024 423

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 697

Farul Constanța Amintirile de aur ale lui Mihai Guriță. Finala Cupei, meciurile cu Auxerre și eurogolul său. Un atacant care lovea ca fulgerul! (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 1179

Judo Costin Mihăilă, de la CS Sparta Techirghiol, medaliat la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1223