Comunicat de presa privind schimbarile care vor avea loc, incepand cu luna mai, la nivelul conducerii UniCredit Leasing

Începând cu luna mai, UniCredit Leasing va avea un nou Chief Executive Officer
 
Mircea Cotigă, actual Director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank va prelua poziţia de Chief Executive Officer (CEO) al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu, actualul CEO al companiei, a acceptat o provocare internaţională, fiind promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria. Schimbul de mandat va deveni efectiv începând cu luna mai, preluarea funcţiei de către Antoaneta Curteanu în cadrul UniCredit Bulbank fiind supusă autorizării din partea Băncii Naţionale a Bulgariei.
 
Mircea Cotigă ocupă în prezent poziţia de Director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank şi este unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti în domeniul său de activitate, având vaste cunostinţe de business şi financiar-bancare.
 
“Privesc cu multă bucurie şi încredere această nouă etapă din cariera mea, un pas firesc pentru mine după o experienţă deja bogată în cadrul UniCredit Bank. Întreaga mea experienţă în cadrul băncii, în activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcată de o atitudine pro-client şi pro-business, încercând întotdeauna să fim alături de partenerii noştri şi să le oferim soluţiile optime. Îmi doresc şi îmi propun ca aceeaşi abordare să marcheze şi activitatea mea în viitor, în noua funcţie pe care o voi prelua. Cu atât mai mult cu cât mă alătur unei echipe care a reuşit să ducă şi să menţină în ultimii ani UniCredit Leasing în poziţia de lider de necontestat al pieţei de leasing, alături de care, sunt convins, vom reuşi să rămânem şi în viitor în aceeaşi zonă de performanţă în privinţa soluţiilor de finanţare pe care le oferim clienţilor noştri”, a declarat Mircea Cotigă, Director Risc – Restructurare şi Recuperare Creanţe în cadrul UniCredit Bank.
 
Cu o bogată experienţă managerială şi spirit antreprenorial, Mircea Cotigă lucrează în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii şapte ani în cadrul UniCredit Bank, reuşind împreună cu echipele coordonate să obţină rezultate peste aşteptări în finalizarea unor tranzacţii şi proiecte de anvergură. Anterior, şi-a consolidat cunoştinţele profesionale în domeniul juridic şi recuperări în cadrul unor companii din domeniile credit management si leasing. Deţine un MBA în Financial Management acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005 – 2007).
 
Mă îndrept către o nouă provocare profesională – un pas important prin tranziţia de la un leader de piaţă în România, UniCredit Leasing, către un alt leader de piaţă în Bulgaria, UniCredit Bulbank, pas care îmi va canaliza energia, puterea de muncă şi creativitatea şi mă va determina să folosesc toată experienţa acumulată până în acest moment. Părăsesc un colectiv alături de care am avut realizări minunate. Simt că las în urma mea o familie, în care am trăit una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea, dar şi o familie din care nu voi înceta niciodată să fac parte. În noua poziţie din Bulgaria cred că pot să aduc o experienţă completă şi datorită acestui fapt voi spune mereu cu mândrie că vin de la UniCredit Leasing”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing.
 
Cu o vechime de peste 18 ani în cadrul UniCredit şi 25 în sistemul bancar, Antoaneta Curteanu deţine poziţia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Anterior, în perioada 2007-2010 a ocupat poziţia de Director Adjunct al Diviziei Corporate şi al Global Transaction Banking în cadrul UniCredit Bank, iar în intervalul 2005-2007 a fost Vice-Preşedinte Executiv şi membru al Boardului UniCredit România.
Antoaneta Curteanu este absolventă a Facultății de Finanțe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1986-1991) și a Graduate School of Banking din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociaţiei “Business Women Network” în România şi autor al cărţii “Factoringul în comerţul internaţional”.
 
UniCredit Leasing este lider al pieţei de leasing, cu o cotă constantă de 18% în ultimii cinci ani. UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare prin leasing financiar şi credit, leasing operaţional şi intermediere în asigurări prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.