PREMIERĂ BANCARĂ ÎN ROMÂNIA UNICREDIT ŢIRIAC BANK ŞI BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ AU ACORDAT PRIMA FACILITATE DE FACTORING DE TIP CLUB

BUCUREŞTI, 25 SEPTEMBRIE 2013 – Banca Comercială Română şi UniCredit Ţiriac Bank au acordat prima facilitate de factoring de tip club din România. Facilitatea în cuantum de 100 milioane euro în echivalent lei, a fost obţinută de compania Sensiblu, parte a grupului farmaceutic A&D Pharma, pentru încasarea în avans, în baza unui mecanism de factoring fără regres, a creanţelor deţinute de această companie în relaţia cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate din România. UniCredit Ţiriac Bank a avut rol de coordonator principal şi agent al finanţării de factoring.
Facilitatea de factoring de tip club este importantă pentru Sensiblu, parte a Grupului A&D Pharma, atât din perspectiva diversificării surselor de finanţare, cât şi din perspectiva optimizării structurii de finanţare clasice, utilizate până în prezent. Caracteristica de bază a acestei soluţii de finanţare este lichidizarea directă a activelor deţinute - soluţie mult mai potrivită pentru finanţarea unei companii din industria farmaceutică.

Facilitatea astfel implementată este finanţată în mod egal de Banca Comercială Română şi UniCredit Ţiriac Bank şi constituie o formă de susţinere a sistemului de sănătate românesc prin lichidizarea creanţelor asupra Casei Naţionale şi a Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale şi  UniCredit Ţiriac Bank au acordat A&D PHARMA un credit sindicalizat tip club în valoare de 190 mil euro, pentru refinanţarea nevoilor generale de susţinere a activităţii de bază, precum şi a celor de dezvoltare a grupului. Tranzacţia este cea mai importantă din sectorul farma în anul 2013.

În paralel cu facilitatea de tip factoring şi în strânsă legătură cu aceasta, grupul A&D Pharma a încheiat o tranzacţie de refinanţare cu majorare a sumei prin intermediul unei sindicalizări de tip club, în sumă de până la 190 de milioane de euro. Aceasta are drept obiect refinanţarea nevoilor generale de susţinere a activităţii de bază, precum şi pe cele de dezvoltare ale grupului şi este cea mai importantă tranzacţie de acest tip realizată pe piaţa farmaceutică românească în anul 2013. Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale şi UniCredit Ţiriac Bank au participat în mod egal la finanţare, având rolul de Aranjori Principali Mandatati, cu UniCredit Ţiriac Bank în calitate de agent de garanţie şi UniCredit Bank AG – London Branch în calitate de agent de facilitate. Banca Comercială Română a îndeplinit rolul de coordonator al tranzacţiei de refinanţare.

Despre UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeană de top cu reţeaua cea mai extinsă din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse de înaltă calitate pentru 596.000 de clienţi, prin intermediul a 188 sucursale. Banca îşi propune să menţină permanent clientul în centrul activităţilor sale, să fie un partener cu care se lucrează uşor şi să fie o parte activă a comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Despre BCR
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri şi 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 562 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.200 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.  

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Cei aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,6 milioane de clienţi în aproximativ 2.900 de agenţii din şapte ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). La 30 iunie 2013, totalul activelor deţinute de Erste Group era de 210,2 miliarde euro, profitul net de 301,2 milioane euro şi raportul cost-venit este de 52,8%.

Despre BRD

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca nr. 1 de pe piaţa românească a creditelor sindicalizate. BRD – Groupe Société Générale are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 900 de unităţi. Cu peste 2,3 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 21.600 de POS-uri şi 1.500 de ATM-uri, BRD este banca nr. 1 pe piaţa românească a cardurilor. Cu operaţiuni de factoring de peste un miliard de euro în 2012, BRD este liderul pieţei de factoring din România.
BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie:

- Retail banking în Franţa
- Retail banking internaţional
- Corporate & Investment Banking

Despre AD Pharma
A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din România, derulând activităţi complexe de import, distribuţie şi retail farmaceutic. Din grupul A&D Pharma fac parte companiile Mediplus Exim, lanţul de farmacii Sensiblu şi A&D Pharma Marketing & Sales.
Mediplus Exim este liderul pieţei de import şi distribuţie farmaceutică din România, cu un portofoliu de peste 25.000 de produse (produse prescriptibile, OTC-uri şi produse cosmetice), cu o cotă de piaţă din vânzări de peste 25%, oferind acoperire naţională şi servicii de distribuţie farmaceutică la cele mai înalte standarde GDP (Good Distribution Practice).
Sensiblu este lanţul farmaceutic cu cele mai multe farmacii sub un singur brand din România. În prezent, Sensiblu oferă prin intermediul celor peste 400 de farmacii din întreaga ţară, soluţii integrate de sănătate, frumuseţe şi stare de bine unui număr de peste 5 milioane de pacienţi şi clienţi constanţi.
A&D Pharma Marketing& Sales este vectorul dezvoltării internaţionale a grupului A&D Pharma, oferind servicii complete de marketing, promovare şi vânzare unui portofoliu extins de producători, atât în România, cât şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Accident rutier pe bulevardul Tomis în apropierea Muzeului de Artă. Un autoturism, implicat (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Mar 2024 1735

Horoscop pentru marți, 19 martie 2024. O zi minunată pentru a stabili călătorii profesionale pentru unii nativi

19 Mar 2024 603

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

UPDATE. Județul Constanța Accident rutier pe DN2A între localitățile Stupina și Crucea. O persoană a decedat(GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 3850

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

UPDATE. Pompierii intervin în cartierul Faleză Nord din Constanța! Arde un apartament (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1731

Un doc s-a scufundat în Portul Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2024 1384

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

15 Mar 2024 469

Florin Salam, reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune. Detalii din anchetă (VIDEO)

14 Mar 2024 882

UPDATE Accident rutier în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Constanța

12 Mar 2024 1101

Horoscop pentru luni, 11 martie 2024. Dorința de comunicare este mare pentru una dintre zodii

11 Mar 2024 585

Editorial Pentru o minte bogată și o inimă deschisă. Importanța delectării în lectură

10 Mar 2024 624

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier în Medgidia! Două autoturisme implicate

01 Mar 2024 884

UPDATE Accident rutier în localitatea Cumpăna, județul Constanța. O persoană, rănită

29 Feb 2024 741

Știri Constanța Accident rutier în zona la Hanul Piraților!

29 Feb 2024 848