ProCredit Bank a incheiat trimestrul 3 al anului 2011 cu un profit de 3,5 milioane EUR

ProCredit Bank a incheiat trimestrul 3 al anului 2011 cu un profit de 3,5 milioane EUR

ProCredit Bank Romania a incheiat al treilea trimestru al anului 2011 cu un profit de 3,5 milioane Euro, conform standardelor locale de contabilitate. In perioada septembrie 2010 - septembrie 2011, banca a finantat sectorul afacerilor mici cu peste 31 milioane euroajungand in prezent la un numar de peste 80.000 clienti. In ceea ce priveste creditarea agriculturii, ProCredit Bank a finantat acest sector cu 53,5 milioane Eur in primele 9 luni ale anului, in crestere cu 13,5 milioane Eur fata de septembrie 2010.

„Dupa o perioada dificila, pe care am traversat-o, incepem sa vedem din nou rezultate promitatoare, datorate cu precadere abordarii cosecvente a clientilor intreprinderi mici si mijlocii, catre care ne indreptam serviciile. 2011 a fost pentru noi un an bun, in care am reusit nu numai sa pastram calitatea portofoliului de credite, dar si sa crestem pe segmentul nostru tinta." (Andreea Enache, Director Divizia Persoane Juridice)

In ceea ce priveste fondurile atrase de la populatie, ProCredit Bank a atins in septembrie 2011 un volum de 172 milioane Eur, o crestere de peste 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut. „Promovarea unei culturi a economisirii in randul clientilor nostri isi are radacinile in misiunea noastra de dezvoltare, nu numai a sectorului de afaceri, ci si a clientilor persoane fizice. Cresterea inregistrata pe acest segment ne demonstreaza ca, fiind o banca cu capital majoritar german, ne bucuram de increderea clientilor nostri si, in acelasi timp, ca am reusit sa transmitem la nivelul populatiei importanta construrii unei baze solide de economii, pe care sa se bazeze investitiile lor viitoare. Ne bucuram de o lichiditate stabila, iar ultimii ani de criza nu au fost o exceptie, ceea ce ne permite sa ne continuam activitatea in conditii normale si sa deservim clientii persoane juridice fara restrictii de maturitate sau tip de produs oferit." (Ilinca Rosetti, Director General ProCredit Bank)

Tehnologia de creditare dezvoltata de ProCredit Bank la nivel de grup asigura o buna cunoastere a clientului si oferirea unor solutii financiare personalizate, astfel incat sa raspunda nevoilor reale de finantare ale unei afaceri. In cei aproape 10 ani de existenta pe piata serviciilor bancare din Romania, ProCredit Bank a reusit sa construiasca parteneriate durabile cu clientii sai. Banca se asigura ca cei peste 80.000 de clienti cu care lucreaza au la dispozitie personal bine pregatit, specializat pe domeniile in care activeaza si gata sa raspunda oricaror intrebari din partea clientului.

„Am ramas fideli modelului nostru de afaceri si nu am facut rabat la calitate nici in momentele dificile. Punem accent, poate mai mult ca niciodata, pe calitatea si pregatirea personalului nostru, asigurandu-ne ca cei cu care clientii nostri interactioneaza pot face o analiza corecta si pertinenta a afacerii, pot oferi consiliere si, nu in ultimul rand, pot oferi, produse care aduc valoare si beneficii pe termen lung." (Andreea Enache, Director Divizia Persoane Juridice)

In iulie 2011, ProCredit Bank a primit confirmarea ratingului pentru imprumuturi pe termen lung in lei si valuta (BB+) de catre Fitch, cu perspectiva stabila, subliniind angajamentul pe care ProCredit Holding, principalul actionar, il are in sustinerea bancii, precum si calitatea ridicata a portofoliului bancii, datorata finantarii cu precadere a afacerilor cu activitate de productie si imprumuturilor diversificate.

Despre ProCredit Bank:

ProCredit Bank este o banca orientata spre dezvoltare, care ofera o gama larga de servicii si produse bancare la cele mai inalte standarde. In activitatea noastra de creditare ne concentram asupra intreprinderilor foarte mici, mici si mijlocii, deoarece suntem convinsi ca aceste afaceri creeaza cel mai mare numar de locuri de munca si au o contributie vitala la dezvoltarea economica a tarii in care opereaza.
Spre deosebire de alte banci, banca noastra nu promoveaza creditele de consum. In schimb, ne angajam sa punem la dispozitia clientilor nostri produse si servicii bancare in mod responsabil si sa formam o cultura a economisirii si parteneriate de durata cu acestia.
Actionarii nostri asteapta o rambursare sustinuta a investitiilor, si nu au ca principal interes maximizarea profitului pe termen scurt. Investim masiv in instruirea personalului nostru, pentru a crea o atmosfera de lucru eficienta si agreabila si pentru a oferi cele mai prietenoase si cele mai competente servicii clientilor nostri.
ProCredit Bank sprijina afacerile clientilor sai in cel mai eficient mod, la standardele internationale ale bancii. Fiind o banca full-service, ProCredit Bank Romania ofera clientilor sai - persoane fizice si juridice - mai multe produse de economisire in conditii avantajoase.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.

ProCredit Bank Romania
www.procreditbank.ro

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1204

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 745

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1453

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 734

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 805

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 856

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 982

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3677

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 826

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1677

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 711

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2276

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2608

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3057