Romtextil a ales EximBank pentru dezvoltarea activității

Bucureşti, 19 martie 2013 – EximBank a acordat companiei Romtextil, unul dintre cei mai importanți producători locali de fire, fibre și polistiren, un mix de produse în valoare de de 1,8 milioane de euro care va susține dezvoltarea activității companiei în acest an.

”Partenerul nostru face parte din acea categorie de companii cu viziune de creștere a afacerilor pe termen lung, la baza căreia stau investițiile constante făcute atât înainte de declanșarea crizei financiare, cât și în plină recesiune economică. Romtextil a reușit în ultimii ani să creeze noi locuri de muncă, să majoreze volumul exporturilor și urmăreşte dezvoltarea continuă a activităţii de export. Faptul că a ales EximBank ca partener pentru îndeplinirea acestui obiectiv este un indicator clar al flexibilității ofertei noastre și a adresabilității ei extinse pentru agenții economici care vor să consolideze modele de afaceri sustenabile”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Romtextil Constanța produce şi distribuie saci din polipropilenă, polietilenă şi saci tip big-bags (cu o utilizare din ce în ce mai mare pe plan mondial, fiind folosiți pentru ambalarea mărfurilor în vrac), iar, prin noua secţie de producţie pusă în funcţiune la începutul anului 2009, a devenit unul dintre cei mai importanți prelucrători de granule de polipropilenă din România.

”Finanțarea contractată de la EximBank ne va permite să achiziționăm materii prime și materiale aferente producţiei astfel încât să utilizăm intensiv şi la capacitate maximă utilajele. Am organizat deja lucrul în trei schimburi și urmează să mai angajăm personal. Noi nu am crezut în criză și ne-am concentrat pe creşterea capacităţii de producţie. Am făcut investiții în 2008 şi 2009 cu implicaţie directă în dinamica cifrei de afaceri a anilor 2011 şi 2012. Sperăm că anul acesta vom reuși să creștem volumul exporturilor undeva aproape de 30% din cifra de afaceri”, a declarat Omer Susli, unul dintre acționarii companiei și președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România.

EximBank pune la dispoziția agenților economici un portofoliu de produse axat pe trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, care permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei.

Pachetul de finanţare al băncii cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă sau pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată şi compensarea parţială a dobânzii. 

Garanţiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garanţii colaterale și preiau o parte semnificativă a riscului de credit.

În ceea ce priveşte asigurările, EximBank acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate.

Banca deține o rețea de 12 unități în București, Bacău, Brașov, Constanța, Cluj, Craiova, Timișoara, Buzău, Oradea, Deva, Iași și Sibiu, iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 433

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 424

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3712

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 586

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 982

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2602

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3587

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 418

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1079

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 962

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 641

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4051

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1166

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 836

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 787