Comunicat de presa Consolidarea relatiei economice bilaterale dintre Romania si Germania 18 Martie 2015

Consolidarea relatiei economice bilaterale dintre Romania si Germania, dezbatuta la Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban a primit in data de 17 martie 2015, vizita de lucru a delegatiei formate din Directorul General al Camerei de Comert si Industrie Duisburg (IHK Duisburg), dr. Stefan Dietzfelbinger, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK Romania), dl. Radu Merica, si reprezentantul la Bruxelles al Uniunii Camerelor Europene de Comert si Industrie (UECC), dna. Monica Ghecea. Discutiile au vizat principalele domenii de interes comun pentru Romania si Germania printre care se numara industria, invatamantul dual, sectoarele de constructii, turism si transporturi.

"Germania si Romania au o lunga traditie de succes in valorificarea potentialului si a oportunitatilor de piata, dovada fiind parteneriatele pe care CCIR le are cu organizatiile mediului de afaceri din Germania", a punctat Presedintele CCIR. Cu acest prilej, "vreau sa evidentiez avantajele economice pe care le au pentru tarile din Europa Continentala dezvoltarea infrastructurii de transport dunarean prin Coridorul European nr. 7 - Dunare - Marea Neagra si dezvoltarea de huburi intermodale de transport", a continuat dl. Daraban.

In acest context, Directorul General IHK Duisburg, dr. Stefan Dietzfelbinger, a subliniat importanta dezvoltarii unei infrastructuri europene de transport, bazata pe actualul context economic si pe reglementari orientate catre cererea si oferta din piata serviciilor de transport. "Dezvoltarea si conectarea coridoarelor de transport dunarean sunt deosebit de importante pentru a genera crestere economica in spatiul european ", a punctat dl. Dietzfelbinger.

Un alt capitol de interes pe agenda discutiilor l-a constituit schimbul de bune practici in domeniul programelor de formare profesionala si invatamant dual, care reprezinta o prioritate a noii strategii de dezvoltare a CCIR, in contextul in care programele IHK Duisburg sunt in procent de peste 30% axate pe formarea profesionala.

In cadrul vizitei au mai luat cuvantul responsabilul pentru politica in domeniul infrastructurii de transport IHK Duisburg, dr. Ansgar Kortenjann, Directorul Departamentului Comert Exterior IHK Duisburg, dl. Thomas Hanicke, si Directorul General AHK Romania, dl. Sebastian Metz.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.