Pensiile private si-au desemnat castigatorii

  • Fondurile de pensii private romanesti au incheiat anul 2009 cu performante peste asteptari, in ciuda nenumaratelor presiuni si piedici aduse de criza economica
  • Premiul Compania Anului a fost acordat ING, prin ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

Cea de a III-a Editie a Galei Premiilor Pietei Pensiilor Private, acordate de Revista PRIMM - Asigurari & Pensii, si-a desemnat seara trecuta castigatorii, in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Salonul "Fortuna" al Hotelului INTERCONTINENTAL.
Cel mai ravnit trofeu, Compania Anului, a fost acordat societatii ING, pentru activitatea de administrare a fondurilor de pensii private derulata de ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

"Va multumim din suflet pentru acesta distinctie si ii dedicam trofeul din aceasta seara colegei noastre, Emilia BUNEA, care dupa Paste va pleca la Amsterdam (n.red.: Emilia BUNEA preia functia de CFO in cadrul ING Asigurari Europa Centrala). Ii multumim pentru tot ce a facut pentru compania noastra!" a declarat Cornelia COMAN, Director General ING Asigurari de Viata si Presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

In cadrul Galei din acest an, au fost acordate premii companiilor pietei de pensii private pentru deosebitele performante inregistrate intr-un an greu, care a stat sub semnul crizei economice.

"Este cu adevarat remarcabila coeziunea cu care piata s-a prezentat in fata publicului, intr-un mod transparent si echilibrat. Premiile acestui an vin sa sublinieze nu atat performanta individuala, masurata dupa criteriile cantitative, cat performanta de ansamblu si acele entitati care au reusit sa integreze in activitatea lor toate componentele esentiale: performanta financiara, calitatea serviciilor si comunicarea eficienta", a declarat Sergiu COSTACHE, Presedinte al Media XPRIMM.

PREMIUL de EXCELENTA a fost acordat in acest an companiei ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private care, dincolo de calitatea excelenta a activitatii sale, a depus eforturi sustinute pentru a promova piata pensiilor private si conceptul de pensii private in sine. "Am trecut printr-un an greu, plin de provocari, si nu ne asteapta unul mai usor", a declarat Crinu ANDANUT, CEO ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private si Presedinte APAPR, "dar am convingerea ca vom depasi aceste dificultati si ca vom reusi sa producem in continuare beneficii consistente pentru participantii la fondurile de pensii private. Calitatea activitatii noastre individuale, dar si coeziunea operatorilor din piata sunt cei mai importanti factori care ne vor ajuta sa depasim toate obstacolele. Cu siguranta, vom mai merita premii si in viitor".

Si pentru ca performantele remarcabile nu sunt apanajul exclusiv al celor mai mari fonduri, ele intalnindu-se adesea in randul fondurilor de categorie medie, GENERALI Fond de Pensii si-a revendicat Premiul pentru cel mai bun Fond de Talie Medie.

Cu prilejul ceremoniei au fost acordate si doua PREMII SPECIALE pentru contributia la dezvoltarea pietei pensiilor private, care au onorat activitatea APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) si CSSPP (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private).


Gala de acordare a premiilor pentru piata pensiilor private s-a bucurat de prezenta unor personalitati din domeniu sau apropiate acestuia. Mariana CAMPEANU, fost Ministru al Muncii si Presedinte CNPAS in perioada lansarii sistemului de pensii private ne-a declarat: "Pentru mine, pensiile nu sunt un capitol incheiat. Dimpotriva, experienta acumulata in perioada in care am lucrat in acest domeniu m-a facut sa inteleg foarte bine importanta lui cruciala pentru politica sociala, motiv pentru care continua sa ma intereseze tot ce se intampla si cred ca politicienii ar trebui sa fie mult mai preocupati de acest subiect, cu toate implicatiile lui pe termen lung, nu numai din perspectiva electorala".

George Constantin PAUNESCU, Presedinte UGIR a vorbit despre parteneriatul recent incheiat intre UGIR si APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) subliniind ca "apartenenta la Uniune va aduce operatorilor din sistemul de pensii private oportunitatea unei voci mai puternice atunci cand trebuie sa apere interesele industriei si participantilor la sistem". In opinia sa, "acest lucru este foarte important, mai ales ca succesul industriei de pensii private nu este important numai din perspectiva afacerilor, ci conditioneaza si existenta unui trai mai bun pentru generatiile viitoare de pensionari".


Parteneri ai evenimentul au fost TransFond si UGIR (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania), sprijin important oferind si brandurile de top 360 Revolution, ESPRESSO Club Solutions, OTTER, BRAICONF si PERONI. Acoperirea mediatica a fost asigurata de Partenerii TVR Info, B1 TV, RFI - Radio France Internationale si Curierul National.

Persoană de contact:

Oana RADU

PR Executive

Media XPRIMM

0755 015 510

oana.radu@mxp.ro

Este un grup de presa si evenimente de specialitate al carui principal obiectiv este promovarea pietelor de asigurari si de pensii private. Activitatea include si conexiunile acestor piete cu celelalte componente ale pietelor financiare bancare si non-bancare, cu autoritatile, cu mediul economic, cu clientii si potentialii clienti.

 desfasoara si activitati de relatii publice, detinand un portofoliu de servicii si produse eficiente si originale adresate atat specialistilor, cat si publicului.

Mai multe detalii gasiti la www.xprimm.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1205

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1248

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1286

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1218

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1379

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1515

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1976

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1583

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1527

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1449

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1622

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1865

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3793

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3129

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6199