Terenul şi clădirea Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite în natură moştenitorilor proprietarului naţionalizat





COMUNICAT DE PRESĂ
 




Terenul şi clădirea Hotel Ambasador, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite în natură moştenitorilor proprietarului naţionalizat

Avocaţii din cadrul Zamfirescu Racoţi & Partners au redobândit prin hotărâre judecătorească irevocabilă Hotelul Ambasador pentru moştenitorii arhitectului ARGHIR CULINA, fostul proprietar al construcţiei

Bucureşti, 27 mai 2013: Imobilul compus din teren în suprafaţă de 520mp şi clădire cu subsol, parter şi 13 etaje, situat în Bulevardul Magheru înspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub naționalizare prin admiterea irevocabilă a acțiunii în revendicare şi redobândit în natură. Clădirea a fost edificată între anii 1937-1939, fiind proiectată de către proprietar, arhitect de profesie, și a devenit cunoscută găzduind Hotelul Ambasador.

După 10 ani de judecată, eforturile avocaților din cadrul Zamfirescu Racoți & Partners au fost încununate de succes, Înalta Curte de Casație și Justiție confirmând prin hotărâre irevocabilă (de respingere a recursurilor formulate de S.C. Ambasador S.A., A.V.A.S. și Ministerul Finanțelor Publice) soluția pronunţată încă din anul 2003 de către Tribunalul Bucureşti, Secţia a III –a Civilă şi confirmată de către Curtea de Apel București, Secţia a III-a Civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie, în anul 2012. Drept consecință, S.C. AMBASADOR S.A. a fost obligată să lase reclamanților în deplină proprietate și liniștită posesie imobilul menționat, fiind constatată nevalabilitatea titlului prin care statul a dobândit proprietatea hotelului Ambasador.

Am fost convins încă de la momentul în care am preluat acest demers judiciar că probele și argumentele juridice invocate sunt apte să ducă la restituirea în natură a imobilului de care fostul proprietar fusese în mod injust deposedat. Epopeea revendicărilor şi multiplele şicane cu care am fost confruntaţi a făcut însă ca mulţi dintre succesorii ce figurau ca reclamanţi în cauză să nu supravieţuiască fericitului deznodământ”, a declarat domnul avocat Călin-Andrei Zamfirescu, coordonatorul echipei de proiect.


Echipa de avocați care a gestionat acest proiect a fost compusă din Călin-Andrei Zamfirescu, Asociat senior ZRP, Cosmin Vasile, Asociat coordonator ZRP, şi Antoniu Obancia, Asociat ZRP.

***

Despre Zamfirescu Racoţi & Partners

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, ambele înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale, fiind recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în diverse arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate industrială, drepturi de autor, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal.

ZRP are o echipă de 41 de avocați, dintre care şase asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi şi Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), şi Antoniu Obancia (asociat).

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm contactaţi:

Departamentul Comunicare
SCA Zamfirescu Racoţi & Partners



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 422

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 410

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3710

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 585

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 982

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2598

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3586

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 418

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1078

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 960

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 641

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 4007

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1163

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 833

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 787