Primirea de către Directorul general-Preşedinte în exerciţiu al CCINA Constanţa, domnul Ion Dănuţ Jugănaru a Excelenţei Sale, doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud în România

Joi 19 februarie 2015, domnul Ion Dănuţ Jugănaru a primit, în calitate de Director General -Preşedinte în exerciţiu  al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, la sediul CCINA, vizita Excelenţei Sale, doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti şi a doamnei Venita Smit, Secretar 1 Politic. Domnia sa este pentru prima data intr-o vizita in judetul Constanta.
          Doamna Ambasador a mulţumit pentru primirea sa şi s-a  arătat interesată de oportunităţile oferite de judeţul nostru.

Cu ocazia acestei întâlniri, au fost prezentate, de domnul Ion Dănuţ Jugănaru, principalele domenii de activitate ale companiilor constanţene, avantajele competitive ale judeţului Constanţa precum şi oportunităţile de afaceri oferite de piata constănţeană, facând referire, în special, la avantajele pe care le oferă Portul Constanţa, atât ca port la Marea Neagră, cat si ca port fluvial, la Dunare, datorita conexiunii conferite de Canalul Dunare-Marea Neagra, la traficul fluvial, pe Dunăre, dar şi ca posibilitate de dezvoltare logistică a companiilor ce activează în perimetrul Portului Constanta si in afara acestuia. De asemenea, domnul Ion Danuţ Jugănaru a afirmat că două dintre domeniile reprezentative ale judeţului nostru sunt constructiile navale şi domeniul energetic, la Cernavoda fiind amplasata singura Centrala Nuclearo-electrica din tara, care urmeaza a se extinde, precum si parcul eolian din Dobrogea fiind cel mai mare din Europa Centrala si de Est.

A fost mentionata si oferta turistica a judetului Constanta si nevoia de investitii in modernizarea infrastructurii turistice din statiunile de pe litoral.
Promovarea firmelor din judeţul Constanţa pe piaţa RSA a fost un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii de azi. În acest sens, Camera de Comerţ, Industrie, Navigatie si Agricultură Constanţa va avea întregul suport din partea Ambasadei Africii de Sud la Bucureşti. Excelenta Sa, doamna Ambasador a precizat ca se doreste din partea comunitatii de afaceri din Republica Africa de Sud, organizarea unei misiuni economice sud-africane la Constanta pentru dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari si stabilirea unor legaturi mai stranse, de infratire, intre Portul Constanta si Portul Durban.
În finalul vizitei, doamna Ambasador Thenjiwe Ethel Mtintso a mulţumit domnului Jugănaru, Director general-Preşedinte în exerciţiu  pentru primire şi s-a arătat deosebit de dispusă să sprijine şi să colaboreze pe viitor cu CCINA Constanţa, precizand ca intentioneaza sa revina, curand, in cursul acestui an, la Constanta.
         
 
Lucia Calenici
Purtător de cuvânt
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.