Academia Navală se modernizează! Cumpără mobilier de la firma care a livrat și pentru Administrația Prezidențială

  • De mobilă se va ocupa compania Ovo Design Furniture Group, cea care a furnizat de-a lungul timpului mobilă și pentru Administrația Prezidențială, în timp ce aparatura va fi livrată de GBC Exim SRL, vechi partener al Academiei de Studii Economice și alte academii din țară.
  • Compania Ovo Design Furniture Group a semnat recent, tot cu Academia Navală, și contractul privind furnizarea aparatelor de aer condiționat și, respectiv, pe cel pentru cel privind laboratorul media testare / învățare a limbilor străine.
  • Firma GBC Exim SRL și-a adjudecat contractele privind echipamentul de videoconferință și sonorizare pentru Aula Magna, cel pentru sistemul de lumini și audio scenă tot pentru Aula Magna și cel de furnizare a videowall-ului și a sistemului de traducere simultană.
 
Academia Navală Mircea cel Bătrân continuă investițiile pentru modernizarea Aulei Magfna a instituției, noi contracte privind mobilarea aulei și sistemele de sonorizare și videoconferință fiind recent atribuite.
 
De mobilă se va ocupa compania Ovo Design Furniture Group, cea care a furnizat, de-a lungul timpului, mobilă și pentru Administrația Prezidențială, în timp ce aparatura va fi livrată de GBC Exim SRL, vechi partener al Academiei de Studii Economice și alte academii din țară.
 
Compania Ovo Design Furniture Group, cea care a semnat recent contractul privind furnizarea aparatelor de aer condiționat și, respectiv, pentru cel privind laboratorul media testare / învățare a limbilor străine, a fost desemnată recent câștigătoarea unui nou contract cu Academia.
 
Mobilier de peste 100.000 de euro
 
Firma se va ocupa acum și de furnizarea mobilierului pentru Aula Magna, în urma câștigării licitației deschise pentru contractul adjudecat la suma de 524.435 de lei fără TVA (peste 100.000 de euro, la cursul actual).
 
Potrivit informațiilor publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, pentru acest contract depuseseră oferte trei firme, însă una a fost retrasă, iar oferta rămasă în joc alături de cea a Ovo Design Furniture Group a fost apreciată ca neconformă și, deci, inacceptabilă.
 
În ce privește mobilierul de 100.000 de euro pe care firma din Chitila îl va livra Academiei Navale, pentru Aula Magna, acesta include 308 fotolii, o masă de prezidiu pentru opt persoane cu alte opt fotolii pentru aceasta și un pupitru pentru vorbitor.
 
Așa cum menționam anterior, compania a mai semnat și la începutul lunii iulie 2022 două contracte cu Academia Navală, pentru aparate de aer condiționat și laboratorul media, valoarea totală a acestora fiind de 349.985 de lei, echivalentul sumei de peste 70.000 de euro, la cursul actual.

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 1 august 2022, compania Ovo Design Furniture Group a fost înființată în 2002 și are sediul social în orașul Chitila, din Ilfov, pe strada Banatului, nr. 1.
 

Firma se ocupă de „fabricarea de mobilă n.c.a.“, iar acționarul său majoritar este compania cipriotă Iforas Limited (99,9%), restul acțiunilor revenind lui Nicolae Cincă.
 
Conform sursei citate, numele lui Nicolae Cincă se leagă și de firmele Alexandra SRL, Bratia Decor SRL, Deisgn Center SRL, Georgi Design SRL (radiate), dar și Moara cu Noroc Gogoșari SRL (în funcțiune).
 
Administratorul Ovo Design Furniture Group este Antoaneta Mădălina Mișu.
 
În 2021, firma a raportat cu opt angajați mai mulți față de 2020, când renunțase la 65 de angajați.
 
Profitul firmei în 2021 a crescut la peste 990.000 de lei, iar afacerile rulate au ridicat cifra de afaceri a firmei la aproape 35 de milioane de lei.
 
Compania are puncte de lucru în mai multe zone din țară, inclusiv în Eforie Nord, județul Constanța.
 
Totuși, chiar și aceste creșteri au menținut profitul și cifra de afaceri sub nivelul celor raportate în 2019, când profitul a fost de 1,14 milioane de lei, iar cifra de afaceri de peste 39 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Ovo Design Furniture Group SRL a încheiat 270 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 51.890.034,36 de lei, printre partenerii săi numărându-se inclusiv Administrația Prezidențială, așa cum am arătat anterior.
 
Acestora li se adaugă și cele două contracte încheiate la începutul lunii iulie 2022 cu Academia Navală Mircea cel Bătrân.
 
GBC Exim, contracte cu academiile
 
În ce privește compania GBC Exim SRL, aceasta și-a adjudecat contractele privind echipamentul de videoconferință și sonorizare pentru Aula Magna, cel pentru sistemul de lumini și audio scenă tot pentru Aula Magna și cel de furnizare a videowall-ului și a sistemului de traducere simultană.
 
Valoarea totală fără TVA a celor trei contracte, adjudecate prin licitație deschisă pentru care au mai fost depuse și alte oferte, se ridică la peste 1,19 milioane de lei, adică peste 240.000 de euro, la cursul actual.
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 1 august 2022, arată că firma GBC Exim SRL a fost înființată în anul 2002 și se ocupă de „comerț cu ridicata de componente și echipamente electronice și de telecomunicații“.
 
Sediul social este în București, Sectorul 3, pe strada Lotrioara nr. 39, asociat unic fiind Claudia Alina Boboc, iar director general și administrator este George Marian Boboc, al cărui nume se leagă și de GSG Easy Solutions și, respectiv, Proiector 24 Trading, ambele radiate.
 
În 2021, firma a avut 43 de angajați, numărul acestora fiind în creștere și în anii precedenți, iar profitul raportat s-a situat la 2,95 milioane de lei.
 
Cifra de afaceri a fost de circa 35 de milioane de lei, și profitul și cifra de afaceri fiind în creștere constantă.
 
În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, conform Confidas.ro, compania Gbc Exim SRL a încheiat 886 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 22.813.365,93 de lei.
 
Printre partenerii publici ai companiei se numără Academia de Studii Economice, dar și diverse alte academii din țară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Academia Navală cumpără echipamente de scenotehnică, aparate de climatizare și laborator media pentru limbi străine. Cine furnizează bunurile (DOCUMENTE)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazarma 1369 Constanța va f reabilitată. Contractul de peste 450.000 de lei, scos la licitație de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" (DOCUMENT)

25 Apr 2024 325

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 578

Ziua Porților Deschise la Academia Navală „Mircea Cel Bătrân”

18 Apr 2024 472

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și o firmă din județul Prahova au parafat un contract de aproape 30.000 de euro. Despre ce este vorba (DOCUMENT)

17 Apr 2024 456

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 697

Cumpărări directe Constanța Academia Navală Mircea cel Bătrân, contract cu Garden Antoniewicz SRL, fondată de fosta șefă a Trezoreriei Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 615

Licitații Constanța Academia Navală asigură cu aproape 50.000 de euro Bricul Mircea, pentru voiajul din 2024! Asigurările de viață pentru personal, circa 23.000 de euro (DOCUMENT)

18 Mar 2024 877

Profesori ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" Constanța la Academia Națională de Apărare a Letoniei (FOTO)

15 Mar 2024 487

Justiție Constanța Transcarpat Sportours International SRL, nemulțumit de decizia CNSC privind un contract cu Academia Navală Mircea cel Bătrân

13 Mar 2024 710

Te pregătești pentru facultate? Hai la o academie militară! Iată câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța

04 Mar 2024 795

Decizii CNSC Licitația organizată de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța pentru complexul de simulatoare de tragere cu armament, contestată

04 Mar 2024 689

Absolvirea cursurilor de bază la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța. Mesajul viceamiralului Mihai Panait

01 Mar 2024 490

2,5 milioane de euro puși la bătaie Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vrea să cumpere servicii pentru o investiție imobiliară (DOCUMENT)

29 Feb 2024 773

Încep înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar! Câte locuri sunt la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța?

24 Feb 2024 828

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 732