Autoritatea Navală Română a bătut palma cu o firmă din București, pentru peste 26 de milioane de lei! Despre ce este vorba (DOCUMENT)

  • Atribuirea a avut loc pe data de 8 februarie 2023
 
Autoritatea Navală Română a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, în ceea ce privește achiziția unui „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO - VTMIS" în cadrul Proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier Ro-VTMIS" finanțat prin POIM/49/2/5/Creșterea gradului de siguranță și securitate pe toate modurile de transport și reducerea impactului transporturilor asupra mediului, Cod SMIS 152671.
 
În vederea asigurării unei monitorizări și coordonări a traficului în apele naționale navigabile este necesară crearea unui sistem costier de supraveghere integrat, cu centrul la Constanța, care să acopere zonele de interes ale litoralului românesc al Mării Negre, având ca principale obiective:
• creșterea siguranței navigației;
• prevenirea situațiilor potențial periculoase;
• fluidizarea și eficientizarea traficului;
• prevenirea poluării mediului marin;
• eficientizarea operațiunilor portuare;
• eficientizarea operațiunilor de pilotaj;
• eficientizarea operațiunilor de căutare și salvare;
• difuzarea în timp real a informațiilor.
 
Obiectivele specifice aferente acestui sistem sunt:
- creșterea acoperirii senzorilor Radar, CCTV, VHF la nivel costier;
- obținerea de data meteo din zone noi și integrarea datelor meteo existente;

- unificarea serviciilor izolate de-a lungul coastei într-un serviciu unitar integrat de supraveghere costieră cu funcționalități modern inclusiv cele aferente SAR-Poluare;
- integrarea datelor existente la nivel costier în aplicațiile VTMIS (RDF, AIS).
 

Nevoia unui astfel de sistem a venit pe fondul depășirii morale a sistemelor și echipamentelor existente, a preluării de noi sarcini la nivelul Autorității Navale Române (acoperirea VHF/MF de coastă) și necesității alinierii tehnice la nevoile operaționale actuale.
 
Noul sistem integrat va fi utilizat de către serviciile VTMIS și SAR-POLUARE. De asemenea informații gestionate la nivelul sistemului vor sprijini și alte servicii sau actori în vederea desfășurării optime a activităților. Sistemul de informare și monitorizare din România se va constitui ca parte integrantă a sistemului de informare și monitorizare din Uniunea Europeană.
 
Sistemul care urmează a fi implementat va fi compus din:
- Senzori radar și echipament de procesare a imaginii radar (care pot fi și integrate într-un singur ansamblu);
- Ansambluri complete CCTV cu vizualizare și control de tip PTZ de la distanță;
- Stații meteo pentru măsurarea parametrilor viteză/direcție vânt, temperatură și presiune aer;
- Servere VTMIS de nivel local cu rol de colectare și integrare a datelor AIS, a imaginii radar din locația respectivă, a imaginii video din locația respectivă și a informațiilor meteo din locația respectivă pentru afișarea lor pe consola ECDIS și pentru stocarea tuturor datelor de trafic și voce în vederea reconstituirii situațiilor de trafic dintr-o anumită perioadă (mod de lucru „play-back”);
- Servere VTMIS de nivel central în configurație „hot standby” și un server cu capacitate mare de stocare. Serverele VTMIS au rol de colectare și integrare a datelor AIS, a imaginii radar din toate locațiile, a imaginii video și a informațiilor meteo pentru afișarea lor pe consola ECDIS și pentru stocarea tuturor datelor de trafic și voce în vederea reconstituirii situațiilor de trafic dintr-o anumită perioadă (mod de lucru „play-back”);
- Stații de lucru pentru vizualizarea imaginilor de trafic - console ECDIS, fiecare cu câte trei monitoare, două monitoare pentru vizualizarea traficului și un monitor pentru vizualizarea imaginilor provenite de la camerele CCTV;
- Receptoare VHF pentru monitorizarea și înregistrarea unor canale stabilite de Beneficiar, din spectrul VHF maritim;
- Consolă (portabilă) de service și mentenanță pentru radar și CCTV;
- Echipamente de rețea (de date) - switch layer 3, router, switch+consolă KVM cu 8 porturi și „time server”;
- Interfețe cu: a. Sistemul AIS maritim b. Stațiile RDF din Constanța și Midia - Modul SAR-Poluare.
 
Atribuirea a avut loc pe data de 8 februarie 2023, rezultatul final fiind afișat în platforma SEAP la data de 4 martie 2023, iar firma câștigătoare este Soft Business Union SRL, cu un contract de 26.426.338,6 lei.
 

Despre Soft Business Union S.R.L., firma câștigătoare  

 
Potrivit Confidas.ro, societatea a fost înființată în anul 2009 și are sediul social în București. Asociați sunt Alexandru Sorin Valeriu, cu un aport părți sociale de 92%, Grama Bogdan Ilie și Iuga Iulian, cei din urmă cu un aport de 4% fiecare. Administrator este Alexandru Sorin Valeriu.
 
Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client). Pentru anul fiscal 2020, societatea a raportat cifra de afaceri de 12.767.006 lei, profit net de 5.155.036  lei și un număr de 20 angajați. În anul 2021, la 13 salariați raportați, cifra de afaceri a fost de 2,3 milioane lei, iar pierderea de 1,6 milioane lei.
 
Compania Soft Business Union SRL a încheiat 57 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 10.987.098,15 lei. Printre autoritățile contractante se numără APIA, Economat Sector 5 SRL, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
 

 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Autoritatea Navală Română cumpără servicii de întreținere și suport tehnic sistem informatic Pontus Euxinus. Valoarea achiziției (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 453

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 451

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 668

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 507

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 543

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 585

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 639

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3650

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 773

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 689

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 686

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 640

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1823

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1281

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără motorină și benzină pentru nave (DOCUMENT)

15 Dec 2023 760