Autoritatea Navală Română, achiziție de aproape 58.000 de lei, cu obiectiv general siguranța navigației (DOCUMENT)


 
  • Contractul are data 25 aprilie a.c., valoarea acestuia este de 57.827 lei, ofertant câștigător fiind firma Pragma Computers SRL.
     
Autoritatea Navală Română, în calitate de autoritate contractantă, a atribuit contractul „Subscripție PRTG XL1 (inclusiv mentenanță 12 luni)“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.
 
Contractul are data 25 aprilie a.c., valoarea acestuia este de 57.827 lei, ofertant câștigător fiind firma Pragma Computers SRL.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, personalul ANR își desfășoară activitatea în cadrul clădirii Autorității Navale Române, Incinta Port nr. 1, Constanța, în sediile Căpităniilor Zonale Galați, Giurgiu, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, în sediile Căpităniilor Porturilor și a Oficiilor de căpitănie situate de-a lungul Dunării și la București, Dej, Bicaz, Timișoara.
 
Având în vedere că Autoritatea Navală Română dispune de o infrastructură complexă (numeroase echipamente IT: servere, switch-uri, echipamente cctv, ups-uri, routere etc, care sunt monitorizate în rețeaua ANR, RORIS, AIS, VTS, MSW, DANRISS), Biroul IT propune achiziționarea licenței aferente sistemului PRTG de monitorizare.
 
Potrivit sursei citate, PRTG (Paessler Router Traffic Grapher) Network Monitor este o soluție de monitorizare a rețelei fără a se baza pe agenți.
 
„PRTG poate monitoriza și clasifica diverse stări ale sistemelor incluzând, dar nefiind limitat la: lățime de banda folosită sau uptime și poate colecta statistici de la o varietate de gazde, cum ar fi: switchuri, routere, servere sau alte dispozitive sau aplicații.
 
Obiectivul general la care va contribui achiziția este siguranța navigației.
 

Principalele beneficii ale noii licențieri software sunt:
 
• Monitorizarea performanței echipamentelor de rețea în timp real.

• Notificări în cazul în care se detectează probleme.
• Rapoarte de performanță și utilizare a benzii largi.
• Monitorizarea disponibilității serviciilor și aplicațiilor.
• Suport pentru o varietate de protocoale și dispozitive de rețea.
• Scalabilitate și posibilitatea de a monitoriza mii de dispozitive“, se arată pe e-licitatie.ro.
 
Sursa citată mai menționează că soluția propusă trebuie să monitorizeze performanța echipamentelor de rețea în timp real, oferind informații precum utilizarea benzii largi, utilizarea CPU și memoria, etc.
 
Soluția trebuie și să ofere interfețe de administrare pentru administratori atât grafic (GUI), cât și linie de comandă (CLI). Soluția propusă trebuie să trimită notificări în cazul în care se detectează probleme: PRTG poate trimite notificări în cazul în care se detectează probleme sau devieri de la parametrii normali.
 
Soluția propusă trebuie să permită suport pentru protocoale multiple: PRTG poate monitoriza o varietate de protocoale de rețea, cum ar fi SNMP, WMI, HTTP, etc.
 
Totodată, soluția propusă trebuie sa ofere scalabilitate: PRTG poate monitoriza mii de dispozitive de rețea și poate fi adaptat la nevoile unei game largi de medii de rețea.
 
Soluția propusă trebuie sa acopere monitorizarea a aproximativ 10.000 indicatori din rețea și trebuie să includă 12 luni de suport.
 
Despre Pragma Computers SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată miercuri, 3 mai a.c., Pragma Computers SRL a fost înființată în anul 1992, are adresa în București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală este „Comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software- ului“.
 
Conform sursei citate, în Pragma Computers SRL asociați sunt Mihaela Alexandra Gheorghiță - cu 50% și Cătălin Corneliu Gheorghiță - cu 50%. Cei doi au și calitatea de administrator, alături de Cosmin - Mihai Gheorghiță.  
 
Potrivit Confidas, în 2021 Pragma Computers SRL a avut o cifră de afaceri de 21.315.587 lei, un profit net de 2.273.265 lei și 9 angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 18.049.590 lei, un profit net de 1.103.396 lei și același număr de angajați.
 
Platforma Confidas.ro informează și că Pragma Computers SRL a încheiat 919 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 83.242.482,10 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Autoritatea Navală Română achiziționează patru grupuri electrogene (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța O firmă din Valu lui Traian execută o lucrare la subsolul clădirii Autorității Navale Române (DOCUMENT)

11 Apr 2024 451

Achiziții Constanța Servicii de consultanță de 150.000 de lei cumpărate de Autoritatea Navală Română (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 446

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 665

ANR repară Capitănia Portului Mangalia! Care este valoarea contractului și cine se va ocupa de lucrări

10 Apr 2024 505

ANR Cea de-a 24 reuniune Comitetului PSC al Memorandumului de Înțelegere de la Marea Neagră privind Controlul Statului Portului

29 Mar 2024 537

Cumpărări directe Constanța Buletine meteorologice (servicii de peste 20.000 de euro), emise pentru Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

17 Mar 2024 584

Licitații Constanța Kasandra Impex SRL va furniza Autorității Navale Române motorină pentru navele Căpităniei Zonale Constanța (DOCUMENT)

11 Mar 2024 633

Autoritatea Navală Română bagă în reparații capitale pontonul din Brăila! Iată cine se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

18 Feb 2024 3644

Cumpărări directe Constanța Nordman Consproiect SRL din Satu Mare a semnat cu Autoritatea Navală Română (DOCUMENT)

13 Feb 2024 773

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

07 Feb 2024 689

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română achiziționează servicii de suport tehnic sistem Siveco Applications 2020 (DOCUMENT)

06 Feb 2024 685

Amenzi aplicate de polițiști în porturile maritime și fluviale! Ce nereguli au constatat în județul Tulcea

04 Feb 2024 637

Corpul de control al prim-ministrului, control la ANR! Iată ce nereguli au fost găsite. Mai multe vizează nava ALEZZI

03 Jan 2024 1820

LIVE TEXT ANR, conferință de presă pentru încheierea proiectului „Sistem de informare și management al traficului maritim costier RO-VTMIS” (FOTO+VIDEO)

19 Dec 2023 1276

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără motorină și benzină pentru nave (DOCUMENT)

15 Dec 2023 755